10 kommende gyserfilm

Oh, the horror!
Nikolaj Coster-Waldau putter børn
(© Universal Pictures)

Ifølge ugens afstemning på forsiden af kino.dk mener 43 % af deltagerne, at der er for få gysere i de danske biografer.

Genren har det da også med at blive forbigået herhjemme - ikke mindst sammenlignet med USA - men vi har alligevel fundet 10 kommende gyserfilm planlagt til dansk biografpremiere.

The Possession - premiere den 22. november
En pige køber en fascinerende antik æske, som desværre også indeholder en dæmon af den klassisk ondskabsfulde slags, og inden længe er fanden løs. Filmen er instrueret af Ole Bornedal, og den får endelig dansk premiere ovenpå solid succes i de amerikanske biografer.

Texas Chainsaw 3D - premiere den 3. januar
Leatherface i 3D. Mere behøver man egentlig ikke at vide om det nyeste indslag i serien, der if. IMDb.com er et reboot af originalen fra 1973, der dog også blev genopfundet i 2003. Under alle omstændigheder tør vi godt garantere motorsave en masse.

Witch Hunters - premiere den 7. februar
Ja, det er den med Hans og Grete som voksne på evig heksejagt - formentlig pga. barndomstraumer efter oplevelserne i pandekagehuset. Specielt uhyggelig bliver den næppe, men den seneste trailer lover overflod af blod og afskårne hekse-lemmer.

Carrie - premiere den 14. marts
Stephen Kings roman blev første gang filmatiseret i 1976 med Sissy Spacek i titelrollen som den hårdtprøvede pige med telekinetiske kræfter. I opdateringen, der er instrueret af kvinden bag Boys Don’t Cry, har Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) fået rollen som pigen, man ikke bør presse for langt.

Evil Dead - premiere den 25. april   
Genindspilningen af Sam Raimis The Evil Dead fra 1981 (som han nærmest selv genindspillede med et større budget seks år senere som ’Evil Dead II’) ser ud til at indeholde alle de klassiske elementer: Teenagere, en øde hytte i skoven, De dødes bog og en dæmon i kælderen.

Stoker - premiere den 25. april
Nicole Kidman har tidligere haft held med gysergenren i form af The Others, og nu forsøger hun sig med rollen som en enlig og ustabil mor, der får besøg af en charmerende men mistænksom onkel (Matthew Goode). Filmen er instrueret af Chan-wook Park - instruktøren bag ’Oldboy’.

Mama - premiere den 20. juni
To piger bliver fundet i en øde hytte efter fem års forsvinden, men starten på en normal tilværelse hos deres onkel (Nikolaj Coster-Waldau) og hans kæreste (Jessica Chastain) præges af en ondskabsfuld tilstedeværelse. Uhyggelige børn er som regel effektive, og det samme gælder traileren, så måske er der et godt gys på vej. Filmen er produceret af gysermesteren Guillermo del Toro.

World War Z - premiere den 11. juli
Den postapokalyptiske roman af Max Brooks fra 2006 filmatiseres nu med Brad Pitt i hovedrollen som FN-medarbejderen, Gerry Lane, der rejser verden rundt for at forhindre en zombie-pandemi. Man skal ikke nødvendigvis være fan af TV-serien ’The Walking Dead’ for at glæde sig til den stort anlagte film instrueret af Marc Forster (Quantum of Solace).

Conjuring - premiere den 1. august
Vera Farmiga og Patrick Wilson lever på en gård i New England, men de er ikke alene… Mere simpelt kan det næsten ikke blive, og med James Wan som instruktør (Saw, Insidious), er der formentlig tale om andet end en nisse på loftet.

Paranormal Activity 5 - premiere oktober
Naturligvis. Med fire hits på stribe er den femte film om paranormale aktiviteter i hjemmet allerede i støbeskeen.