Cookie- og Privatlivspolitik
'Skyfall' byder på forfølgelse, slagsmål og skyderier

'Skyfall' byder på forfølgelse, slagsmål og skyderier

Censur til 'Skyfall'

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Medierådet har givet James Bond-filmen 'Skyfall' en censur på 11 år. Censuren er den næsthøjeste i Danmark (den højeste er 15 år), og Medierådets begrundelse lyder således (kan indeholde spoilers):

"Filmens stemning er intens og dramatisk, og den indeholder talrige scener med langvarige forfølgelser, slagsmål, skyderier og biljagter. I en af disse scener ser man blandt andet en kvinde, der bliver bundet og skal fungere som skydeskive for to mænd. I en anden ser man en kvinde, der er taget til fange af en mand, som vil have hende til at begå selvmord og skyde ham samtidig."

Selvom det umiddelbart kan lyde voldsomt, lægger Medierådet vægt på, at filmens komposition og univers bløder op på skræmmeeffekten:

"Da de dramatiske scener afløses af mere rolige passager, da filmens handling foregår i et tydeligt agentunivers, og da de voldelige scener desuden ikke er udpenslede, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år."

11 års-censuren er dog ikke overraskende, da alle Bond-film siden Tomorrow Never Dies fra 1997, hvor Pierce Brosnan spillede agent 007 og Jonathan Pryce mediemogul og skurk, har været tilladt for børn over 11 år.

'Tomorrow Never Dies's 15-års censur blev dengang begrundet således:

"Filmen indeholder flere scener, hvor personer henrettes med koldt blod. Også vores helt bruger den slags selvtægt. Denne kynisme overdøver filmens humor." 

I USA er 'Skyfall' blevet vurderet som uegnet for børn under 13 år pga. filmens intense voldsscener, delvise sexscener, dens sprogbrug og det faktum, at der bliver røget i filmen. Svenskerne går endnu længere og fraråder filmen for børn under 15.

Skyfall får premiere den 26. oktober 2012.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Matthew

Everything is very open with a precise clarification of the challenges. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Many thanks for sharing!

Asli

Det har altid været nemmere for film med vold, død, blod og ødelæggelse at komme igennem censurens nåleøje end film der viser sexualitet og den nøgne sandhed. Men man kunne godt mene at det burde være omvendt ud fra et synspunkt om hvad der er mest naturligt og opbyggeligt for samfundet i længden.

Franzuser/1020484

Det et det bedste kvalitetsstempel med 15års grænsen.

Tina

Nu begyndte jeg selv at se James Bond da jeg var omkring de 11 år, men jeg syntes stadig det er sindssygt at tænke på at elleveårige kan komme ind og se en sådan film, mens twilight braking dawn part 1 oprindeligt var forbudt for børn under 15 som skulle være en kærlighedshistorie

Marlon Campbell

Det her er endnu et exempel på at medierne ikke har fuldt med i hvad der egentlig sker i hverdagen.
Stop med at tro at sætte alders grænse hjælper, hvis en 13 årig vil se skyfall så ser han den, om det er pirat på hans computer eller med fake ID, er ligemeget.

jeg så da selv den slags ting og jeg har ikke taget skade, hvis man skal finde skylden så led i de hårdtramte getoer.

Il Padrino

En 30-årig huleboer uden nogen kontakt til omverdnen, ville tage mere skade af at se en voldelig film, fremfor en 10-årig mentalt stabil knægt med en god opvækst. :-) det er jo sygt hvor hysteriske folk er blevet med de film ratings, især når det kommer til blod. Så længe at det er vampyrer der bløder helt vildt meget som i "Priest", eller at folk bløder blåt som i "John Carter", så er det heelt ok. Men næ nej, hvis det er MENNESKER der bløder RØDT så er det en katastrofe. Det kan man jo slet slet ikke udsætte børn under 15 for!

Beate

I USA er de vildt strikse med sådan nogle ting. Er vi det i Danmark?? Hmm... Jeg ville sige nej, men det er bare min mening :) Hvad med jeres??

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

5 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter