Cookie- og Privatlivspolitik
Viggo Mortensen på tale til rolle i 'Thor: The Dark World'

Viggo Mortensen på tale til rolle i 'Thor: The Dark World'

Skal dansk-amerikaneren spille Dr. Strange?

Stem op!
8
Stem ned!
-5
(reset)

Marvels nye kuld af superheltefilm har sat gang i rygtebørsen. Mads Mikkelsen har tidligere været på tale til en rolle i efterfølgeren til Thor (2011), men han droppede ud pga. en kalenderkonflikt med TV-serien `'Hannibal'.

Nu er dansk-amerikaneren Viggo Mortensen (Ringenes Herre) på tale til en rolle i 'Thor: The Dark World'. Om det bliver en cameo eller en egentlig birolle i filmen, er der ingen forlydender om, men rygtet går på, at han skal optræde som Dr. Strange i filmen.

Dr. Strange er en superhelt med magiske kræfter. Hans alter ego er Stephen Strange, en dygtig og arrogant hjernekirurg, som bliver udsat for et biluheld og mister evnen til at udføre sit arbejde.

Han ender efterhånden i hjemløshed, og i et desperat forsøg på at genvinde det tabte opsøger han en eneboer i Himalaya, som oplærer ham i trolddomskunst.

Rygtet om Viggo Mortensens involvering i 'Thor: The Dark World' kommer fra en Twitter-opdatering foretaget af Marvel-insideren Roger Wardell. 

Tidligere har han skrevet om, at superhelten Falcon skal optræde i Captain America: The Winter Soldier, og at Sebastian Stan vender tilbage som Bucky Barns, alias Winter Soldier, i samme film.

Disse rygter er siden blevet bekræftet, så Wardell må anses for at være en troværdig kilde.

Thor: The Dark World får dansk premiere den 7. november 2013.

Dr. Strange

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine

Kan ikke se hvorfor der skal sætte dr. strange ind i thors verden. hmm mn forundres..

Syndes thor filmen var en god film. meen..

Hvis du har den mindste smule styr på den nordiske mytologi er det den værste omgang pladder længe..

Her må jeg desværre sige jeg er skuffet over stan lee.. han tager noget nordisk og vil gøre det til en superhelt, fint nok. men af vi lige gør ham amerikansk i processen og laver de myter der er om de guder helt om, bare for at kunne få en historie ud af det er bare forkert.

Hvis nogle er i tvivl om hvilke ting der er forkert i filmen kan jeg godt nævne dem :)

Al

Troede Vakse Viggo havde alt for travlt med at skrive, instruere og spille hovedrollen i en efterfølger til American Yakuza til at skulle være med i sådan noget useriøst super helte pjat.

Al

Poetry By Viggo Mortensen The samples of Poetry by Viggo Mortensen  shown here are taken from his book, Recent Forgeries:

HOME HE'S GOT A DEEP, ABIDING RESPECT VERGING ON IDOL WORSHIP FOR WHERE THINGS END UP. THERE ARE UNOPENED LETTERS IN HIS REFRIGERATOR, A FAKE  FINGERNAIL IN THE SOAPDISH, SHOES EVERYPLACE. THESE THINGS, AND MANY MORE LEAVINGS, FRAGMENTS, BALANCING REMINDERS OF A BREEZE FROM A SLAMMED DOOR-- CONFIGURATIONS OF SANCTIFIED LOOSE ENDS-- HAVE BECOME THE LIVING NET ABOVE WHICH HE PERFORMS THE MOVEMENTS THAT MAKE THE CLOCK WORK.   --What are some of the things that works for me in this poem?  The stanza break from "balancing" to "reminders."  It gives the feeling of hovering, lingering, "trapezing" above the "living net."  Also, there is a picture of a room of Mortensen's "home" in Recent Forgeries and the above poem makes me think of this picture.  

PROGRESS   I HAVE RECORDINGS OF OUR VOICES IN ROOMS NOW COLLAPSED, OF US RUNNING THROUGH BLUE BUILDINGS THAT STOOD FIFTY YEARS.  SOUNDS FROM A SCHOOL WHERE YOUR FOREHEAD WAS REOPENED ON THE SHOE-SHAPED SLIDE.  PICTURES OF THE TEAL-GREEN TUX YOU WANTED FOR KINDERGARTEN GRADUATION.  OF YOU, WET-COMBED HAIR AND RED-FACED HAPPY, SITTING WITH YOUR MOTHER, EATING CAKE.  

This makes me think of the phrase, "Have your cake and eat it, too."  Why?  Because of the title.

Camillauser/927927

Okay.
1: Viggo Mortensen som Dr. Stange? Ikke lige den skuespiller jeg havde forestillet mig som Strange.
2: Dr. Stange i en Thor film? Det har jeg osse svært ved at forestille mig.
og 3: Hvis det var mig, ville jeg foreslå Oded Fehr som Dr. Strange, jeg tror han vil gøre det godt.

Kim

Viggo ligner ham faktisk ret meget, hvis bare han lige får et lille overskæg på... så det kan vel kun blive godt med Viggo i den rolle ! Glæder mig til at se filmen !

ashera

Viggo er en dejlig mand. Ham ser vi gerne mere til på disse kanter.

Al

Hvorfor koncentrerer Marvel folkene sig mon ikke om at lave så gode film som muligt frem for at sprede rygter hele tiden. Der er virkelig plads til forbedringer fra den første Thor og da man også har skiftet instruktør fra Kenneth Brannagh til Alan Taylor, der mest er kendt for tv-serien Sopranos virker det stadigvæk som et temmelig ufokuseret og diffust projekt. Men et eller andet skal vi jo fordrive tiden med til Avengers 2 i 2015. Så jeg ender nok med at se både Iron Man 3, Captain America 2 og Thor 2 uanset hvad.

Al

Born in 1930, Stephen Strange was the eldest child of Eugene and Beverly Strange, then vacationing in Philadelphia. Two years later, Stephen's sister Donna  was born at the family's Nebraska farm. At age eight, Strange was beset by demons controlled by apprentice sorcerer Karl Mordo , but was rescued by Mordo's mentor, the Ancient One , a millennia-old sorcerer who protected the Earth dimension as its Sorcerer Supreme, a role Strange was destined to inherit. At age eleven, a year or two after his brother Victor 's birth, Strange aided an injured Donna, the experience inspiring him to pursue a medical career. After high school, Strange entered pre-med at a New York college. Later, home on vacation for his nineteenth birthday, Strange went swimming with Donna, who suffered a cramp and drowned. Finding her body after a desperate search, Strange felt a sense of personal failure that eroded his medical idealism. After earning his medical degree in record time, he entered a five-year residency at New York Hospital, where his rapid success made him arrogant. When his mother Beverly died near the end of his residency, a bereaved Strange grew distant from his work. His talent was unaffected, though, and he became a wealthy, celebrated neurosurgeon before he turned thirty. His egotism made him cold and callous, interested only in high fees. He saved the life of injured United Nations translator, Madeleine Revell; following a romance and proposal, she left him due to his increasingly materialist nature. Two years after Beverly's death, her husband Eugene fell ill; unable to face another family death, Stephen refused to visit his deathbed. A few days later, an outraged Victor berated Stephen for his apparent lack of grief, then rushed from Strange's apartment into the path of an oncoming car. Blaming himself, Strange placed Victor's body in cold storage, half-hoping that future breakthroughs could revive him. Circa 1963, Strange was in a car accident that severely damaged the nerves in his hands, ending his surgical career. Too vain to accept positions as a consultant or assistant, Strange sought a cure and pursued every available treatment, legitimate or not, soon depleting his fortune; in months he was reduced to a derelict, performing shady medical procedures that barely paid his bar tabs. After hearing rumors of the mystical Ancient One, a desperate Strange pawned his last possessions for a ticket to the East and found the Ancient One's Tibetan palace. At first annoyed when the Ancient One refused to cure him, Strange was later astonished to see the sorcerer attacked by mystic forces. Upon learning that the Ancient One was Earth's magical defender and that the attack on him came from his pupil Mordo, Strange tried to warn him, but Mordo mystically prevented Strange from doing so. For the sake of the Ancient One and the world, Strange acted unselfishly for the first time in years, vowing to learn magic himself so he could counter Mordo and his ilk. He offered himself as a disciple to the Ancient One, who accepted, having known of Mordo's treachery all along. The Ancient One spent years instructing Strange in the art of sorcery, teaching him how to tap the innate mystic powers of both himself and the world around him, as well as how to invoke the power of awesome entities, or Principalities, who resided in their own realms, most notably the three benign beings known as the Vishanti . A few years after Strange's arrival, Mordo left to seek greater power, and would often clash with Strange in the future. Strange's guilt over his earlier mistakes weighed heavily upon him over the years, and not all of his early recollections can be trusted. During his years of study and early activity, Strange befriended many sorcerers around the world, including Lord Julian Phyffe  and Sir Clive Bentley  of Great Britain; Cardinal Alfeo Spinosa  and Count Carezzi  of Italy; Omar Karindu , Rama Kaliph , and Turhan Barim  of the Middle East; Wai Chee Yee  and Sen-Yu  of Asia; and Aleister Kane , Kenneth Ward , and Frank Brukner  of America. Other immortal adventurers, such as Immortalis  and Terror, Inc. , regarded his ascent with skepticism. Strange also found allies among more earthly heroes, aiding the adventurer Black Fox  in at least two adventures. No later than the 1970s, Strange returned to America, becoming a mystic consultant in New York's Greenwich Village. He was joined by Wong , the descendant of a line that had served the Ancient One for centuries, who became his servant and friend. Strange's earliest foes included the demonic Bottle Imp ; a nightmarish manifestation of the entity KhLΘg ; and the demon  Nightmare , who preyed upon humanity's dreams and became one of Strange's bitterest enemies. Developing a mysterious reputation like the Ancient One before him, Strange became an occasional consultant to local and even federal authorities. While the Fantastic Four 's debut heralded an upsurge of superhuman activity in recent years, Strange remained aloof from New York's many super heroes at first. The powerful Asgardian god Loki  later tricked Strange into covertly attacking Loki's heroic foster brother, Thor ; however, Strange soon pierced the deception and united with Thor to drive off Loki. Soon afterward, a clash with Mordo led Strange to encounter the young Spider-Man , who helped Strange rescue several people from a mystic dimension and convinced him to remove their memory of the traumatic experience, even though this caused them to forget Spider-Man's heroism as well. Impressed by Spider-Man's bravery and altruism, Strange came to regard him as a friend, and the two unlikely allies have teamed up many times over the years. Strange soon faced the Dreaded Dormammu , ruler of the Dark Dimension  and one of the Ancient One's oldest foes. Sensing the Ancient One's declining power, Dormammu plotted anew to invade the Earth dimension and challenged Strange to a mystic  duel in the Dark Dimension. While there, Strange was approached by Clea , a novice mystic and daughter of Dormammu's sister Umar , although few knew her parentage at the time. Clea sought to prevent the duel, fearful that her home dimension would be devastated by the Mindless Ones  if its ruler fell, but Strange would not yield. Although Dormammu vastly out powered Strange, their duel drained his energies enough to weaken the barrier which contained the Mindless Ones. Strange, unwilling to endanger the Dark Dimension's denizens, lent Dormammu enough power to restore the barrier. Enraged by his own weakness, Dormammu felt honor-bound to spare Strange, who bargained with him to spare both the Earth dimension and Clea, whom he found very attractive; however, Dormammu swore vengeance and became one of Strange's most implacable enemies. Shortly after this, Strange openly joined several super heroes in battling the powerful mutate Sundown . He became a special consultant to prominent super-teams like the Fantastic Four, the X-Men  and the Avengers . Months after attending the wedding of Reed  and Sue Richards , Strange was reunited with Clea, who returned his love and came to live with him in New York. Later, following an extradimensional ordeal, he was forced to change his appearance in order to cross the barrier to Earth; he altered his traditional attire and added a full-face mask, perhaps in imitation of his super-hero allies. Upon his return, Strange retained this appearance to preserve his anonymity but later carelessly revealed his real name to a crowd while fighting Nightmare. Eternity , the universal embodiment whom Strange was aiding at the time, altered all documents and memories on Earth, changing the name of "Stephen Strange" to "Stephen Sanders" to allow Strange a private persona once more. Strange next faced the Undying Ones , a vastly powerful demon race led by the Nameless One , who had once dominated Earth. During these stru

http://marvel.com/universe/Doctor_Strange_(Stephen_Strange)

Anonymuser/0

Viggo er efterhånden en meget erfaren herre som har været i faget længe(meget længere end Mads ;) og jeg har fuld tiltro til hans evner !!

Jeppeuser/364489

Hvorfor begynder i at tale om V.M. som skurk? Dr. Strange har altid været en good guy, selvom hans Sorcerer Supreme burde være lidt mere "balance-orienteret" efter min mening. Derudover ser jeg Strange som karakter som værende en meget alvorlig person, der ligesom Heimdall i filmen kan se og ved mere end de fleste, og kan derfor ikke have den samme lette tilgang til det hele som fx Tony Stark har(selvom han vel også skal betegnes som en futurist).

At jeg så også synes Viggo-drengen har haft nogle fremragende roller siden Ringenes Herre mindsker heller ikke min tiltro til hans evner i forhold til at træde ind i Marvel Universet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

15 timer siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

15 timer siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter