USA top 10: 'The Possession' vinder horribel weekend

De nyeste og mest populære film i USA
'The Possession' er stadig etter i USA
(© Ghost House Pictures)

Ole Bornedals amerikanske gyser The Possession fastholdte sin 1. plads i USA, da markedet oplevede sin værste weekend i mindst fire år. Den eneste nye premierefilm, der er kommet med på top 10-listen, er det romantiske drama 'The Words' med Bradley Cooper.

9,3 mio. dollars var nok til, at 'The Possession' kunne slå både Lawless (6 mio. dollars) og The Expendables 2 (4,9 mio. dollars). Dermed er filmen den første gyser i tre år, der ligger på 1. pladsen to uger i træk.

The Words
Fra at have vundet guld med The Hangover-filmene er det på det seneste gået ned ad bakke for Bradley Cooper og hans tiltrækning på det amerikanske publikum. Hans nye film 'The Words' indspillede blot 4,8 mio. dollars i sin åbningsweekend, og han fik dermed kun en symbolsk opløftning fra sin seneste film, Hit and Run, der åbnede med 4,5 mio. dollars. 'The Words', om en forfatter der stjæler en andens arbejde, er ellers fyldt med spændende navne som Jeremy Irons, Dennis Quiad, Zoe Saldana og Olivia Wilde. Filmen er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Uden for top 10-listen debuterede The Cold Light of Day, som allerede kunne ses i de danske biografer tidligere på året, med blot 1,8 mio. dollars i box office. Dermed måtte Henry Cavill-thrilleren nøjes med en 13. plads, hvilket må ses som en skuffelse for den kommende Superman.

Top 10-filmene indspillede blot 46,7 mio. dollars, hvilket er 23 % dårligere end sidste år, hvor Contagion indtog 1. pladsen.


Top 10 USA: 7. - 9. september

1. The Possession - total $33,2 mio.
2. Lawless - total $23,5 mio.
3. The Expendables 2 - total $75,6 mio.
4. The Words - total $4,8 mio.
5. ParaNorman - total $45,4 mio.
6. The Bourne Legacy - total $103,6 mio.
7. The Odd Life of Timothy Green - total $43 mio.
8. The Campaign - total $79,3 mio.
9. 2016: Obama's America - total $26,1 mio.
10. The Dark Knight Rises - total $437,8 mio.