USA top 10: Chuck Norris er naturligvis størst!

De nyeste og mest populære film i USA
Chuck Norris i 'The Expendables 2'
(© UIP)

Det er oplagt at fyre en Chuck Norris-joke af, nu hvor han medvirker i den nye 'The Expendables 2', og nu hvor ingen af de andre premierefilm kunne nå de aldrende testosteron-fyre i indtjening.

Om det er Norris' medvirken, der har skræmt konkurrenterne væk, ved vi ikke, men han sendte under alle omstændigheder et veludført cirkelspark i retning af animationsfilmen 'ParaNorman', Whitney Houstons sidste film 'Sparkle' og eventyret 'The Odd Life of Timothy Green'.

The Expendables 2
Efterfølgeren med de mange aldrende action-stjerner gik direkte ind på 1. pladsen i USA med 28,6 mio. dollars i indtjening. Sylvester Stallone havde overdraget instruktørposten til Simon West, der tidligere har stået bag 'Con Air' (1997), og skuespillerholdet var endnu stærkere end den første film med nye, "gamle" ansigter som Jean-Claude Van Damme og Chuck Norris samt mere tid på lærredet til Arnold Schwarzenegger og Bruce Willis. Den første film indspillede dog lidt mere, 34,8 mio. dollars, i sin åbningsweekend. 'The Expendables 2' får dansk premiere den 30. august.

ParaNorman
3D-eventyret om en dreng, der kan se genfærd, blev nummer tre i sin åbningsweekend med en indtjening på 14 mio. dollars. Ikke nogen imponerende åbning, men idet der ikke kommer nogen nye familiefilm i USA lige foreløbig, håber filmselskabet på bedre udbytte de næste uger. 'ParaNorman' får dansk premiere den 20. september.

Sparkle
Musik-dramaet 'Sparkle' er et remake af en film fra 1976. Med American Idol-vinderen Jordin Sparks i hovedrollen og en birolle til den afdøde Whitney Houston som stærkeste kort på hånden, indtog 'Sparkle' 5. pladsen med 12 mio. dollars. Hvis målgruppen var modne kvinder, ramte filmen plet. 74 % var kvinder, 62 % var over 35 år, og publikum var markant mere positive overfor filmen, der forhåbentligt opnår et godt rygte fremover. Filmen er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

The Odd Life of Timothy Green
Eventyrfilmen skulle konkurrere med 'ParaNorman' om børnefamilierne, men måtte nøjes med en 7. plads og 10,9 mio. dollars i weekenden og 15,2 mio. dollars siden sin åbning i onsdags. 'The Odd Life of Timothy Green' handler om den magiske dreng Timothy og er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Sammenlagt indspillede top 10-filmene 123,7 mio. dollars, hvilket er 27 % bedre end sidste år, hvor The Help lå nummer et.




Top 10 USA: 17.-19. august
1. The Expendables 2 - total $28,6 mio.
2. The Bourne Legacy - total $69,6 mio.
3. ParaNorman - total $14 mio.
4. The Campaign - total $51,7 mio.
5. Sparkle - total $12 mio.
6.
The Dark Knight Rises - total $409,9 mio.
7. The Odd Life of Timothy Green - total $15,2 mio.
8. Hope Springs - total $35,1 mio.
9.
Diary of a Wimpy Kid: Dog Days - total $38,8 mio.
10. Total Recall - total $255 mio.