Cookie- og Privatlivspolitik
USA top 10: Let sejr for 'The Dark Knight Rises'

USA top 10: Let sejr for 'The Dark Knight Rises'

De nyeste og mest populære film i USA

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Man behøver ikke være ekspert på amerikansk billetsalg for at forudse, at 'The Dark Knight Rises' nok skulle feje al mostand af banen i weekenden. Spørgsmålet, som alle eksperter har stillet, er derimod, om filmen ville åbne større end The Avengers tidligere på året.

The Dark Knight Rises
Premieren på den længe ventede tredje Batman-film af Christopher Nolan blev desværre overskygget af en massemorders angreb på en biograf i Aurora, Colorado. Det er derfor ikke utænkeligt, at episoden har haft en negativ afsmitning på amerikanernes lyst til at se filmen (eller gå i biografen i det hele taget), og Warner Bros. valgte at udsætte billetsalgsstatistikken til tirsdag i respekt for de afdøde.


'The Dark Knight Rises' åbnede med 160,9 mio. dollars, hvilket er det bedste for en 2D-film nogensinde, men altså ikke nok til at overgå åbningsweekenderne for 'The Avengers' (207,4 mio. dollars) og Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2 (169,2 mio. dollars), der begge havde premiere med 3D-tillæg. På verdensplan har filmen indtil videre indspillet 248,9 mio. dollars.

Sammenlagt indspillede top 10-filmene 221,4 mio. dollars, hvilket er 24 % bedre end sidste år, hvor Captain America: The First Avenger førte an.


Top 10 USA: 20. - 22. juli:
1. The Dark Knight Rises - total $160,9 mio.
2. Ice Age: Continental Drift - total $88,8 mio.
3. The Amazing Spider-Man - total $228,6 mio.
4. Ted - total $180,4 mio.
5. Brave - total $208,8 mio.
6. Magic Mike - total $102 mio.
7. Savages - total $40 mio.
8. Madea's Witness Protection - total $60,3 mio.
9. Moonrise Kingdom - total $36,1 mio.
10. To Rome with Love - total $11,1 mio.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Respekt for at han ikke har ladet sig påvirke af 3D bølgen. Det er herligt, at man for en gangs skyld kan gå ind og se en 2D film i biffens største sal.

Robertuser/747382

... den stor problem med 3D... Det sige mig personligt ikke meget, men det er ens eget valg om man vil se en film i 3 eller 2D (jeg så Avengers i 2D, ikke 3D... og det var i sal 1 i Randers).

Mht billet priser glemmer man at iMax har en mere pris lige så stor som en 3D billet i USA, (hvis ikke mere), selvom det er ikke lige så udbredt som 3D... Det give flere penge i kassen ift 2D alligevel.

"With over 70 minutes filmed using IMAX cameras, the movie will play at a record 332 IMAX locations, and it's a foregone conclusion that it sets a new record in that format"

Man kan også se iMax som en "gimmick", bare ikke en som blev så populart som 3D.

Simon

IMAX har den højeste opløsning der findes i øjeblikket.

Normale film billeder ligger lodret, eller "oven på hinanden", når det kører forbi projektoren.

IMAX billeder ligger vandret på hinanden - altså er billedet ca 4 gange så stort, som på normale filmruller.
Derfor fanger de et langt, langt bedre billede, af det man optager, både dybde, opløsning, farve og også lydmæssigt.

Den eneste grund til at der ikke bliver lavet så mange film, optaget med IMAX-kameraer, er, at IMAX-kameraerne er ufattelig upraktiske. De laver baggrundsstøj, de er måske 4 gange så tunge som normale kameraer, filmrullerne er også meget større og i øjeblikket findes der kun 2-4 stk af dem i verdenen. (Og mener det koster 1.000.000 $ pr stk.)
Der er blev ødelagt et både under THE DARK KNIGHT-indspillingerne og et under THE DARK KNIGHT RISES - begge under optagelserne til en actionscene.

3D er kun så udbredt, fordi stortset alle filmstudier har satset på at det skulle blive en succes, men det er tydligt at se, at stort set INGEN bryder sig om det.

Nu bliver de bare ved med at filme ting i 3D, og blæser det op, som om det er noget alle kan lide, men de gør det i virkeligheden kun for at kunne trække de ekstra penge, det nu koster at se en 3D-film, op af lommerne.

Desværre ser det ud til at 3D-formatet er kommet for at blive, uanset hvor irriterende det er.
F.eks., hvis man får billetter til forpremiere - så er det i 3D (Sådan var det med Prometheus og Avengers)
Og hvis man endelig kan vælge mellem de to formater, så tager 3D formatet forestillingerne i de store saler, som er fedest at se filmen i.

Man kan kun håbe at IMAX i fremtiden bliver lettere at filme med, så flere film begynder at bruge det, istedet for at udgive dem i 3D.
Det betyder så også bare, at alle biografer, der vil vise ægte IMAX, skal forstørre deres lærreder en del til IMAX-formatet.

Lasse

troede faktisk nemt den ville overhale allesammen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

5 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

5 timer siden
Finn Carl

Jeg så versionen med Peter Ustinov som Poirot, også filmet ombord på den afsatte, ægyptiske Kong Farouks gamle kongeskib på Nilen, som agerede hjul

11 timer siden
Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

20 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

23 timer siden

Aktive debatter