Cookie- og Privatlivspolitik
Udenlandske anmeldere vilde med 'The Dark Knight Rises'

Udenlandske anmeldere vilde med 'The Dark Knight Rises'

Batman-filmen lever op til sin hype

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

De første anmeldelser af Christopher Nolans tredje Batman-film, 'The Dark Knight Rises', er så småt ved at indtage internettet, og nogle af verdens største filmmedier har vurderet filmen.

Både presse og publikum over hele verden har opbygget voldsomt høje forventninger til filmen, men samtidig har frygten for en skuffelse efter den fremragende The Dark Knight (2008) naturligvis også været til stede.

'The Dark Knight Rises' lever dog op til forventningerne, hvis man skal tro de første udenlandske anmeldelser af filmen. Både Empire og Total Film giver fem ud af fem stjerner og er enige om, at filmen emotionelt er stærkere end både Batman Begins og 'The Dark Knight'.

Som Nev Pierce fra Empire skriver:

"Rises mangler måske overraskelseselementet fra Begins og anarkiet i Knight, men kompenserer ved hjælp af rendyrket følelse."

Jim Vejvoda fra IGN giver 9 ud af 10 og konkluderer, at:

"'The Dark Knight Rises' er en passende emotionel og historiemæssig konklusion på denne specifikke fortolkning af den vedholdende fortælling om manden Bruce Wayne og legenden Batman."

Ifølge Todd McCarthy fra The Hollywood Reporter får 'The Dark Knight Rises' alt fra rivalerne Marvels film til at se gennemgående skøre og børnevenlige ud. Og Todd Gilchrist fra The Playlist kalder den en filmisk, kulturel og personlig triumf.

Varietys Justin Chang er også imponeret over filmen, selvom han ikke helt synes, den lever op til 'The Dark Knight'. Han understreger, at:

"(…) dette vældigt ambitiøse action-drama bibeholder ikke desto mindre den moralske uopsættelighed og seriøse pulp-instinkter, der har gjort Warners franchise til et fyrtårn af integritet i et stadig mere tegneseriedrevet Hollywood-univers. Global box office-dominans venter."

The Dark Knight Rises får dansk premiere på fredag den 20. juli.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads Frederik

er brugerne gået sådan amok over anmeldelsen af The Dark Knight rises at sitets webmaster har lukket for kommentarer til anmeldelsen af filmen.

Du/I kan læse om det her

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2175176/Website-Rotten-Tomatoes-...

Eric Poulsen

bliver de længste i mit liv!!!

Michel

TDKR spiller på helt andre heste end TDK - som gør, at jeg tror, vi får en HELT anden type Batman film og se.

Flere steder nævner de også, at TDKR er meget mere følelsesladet og ikke så overraskende som de andre film.

Jeg synes slet ikke man burde sammenligne de tre film - de første to er FANTASTISKE film.

Tilgangen til BB - fantastisk !
Slutningen af BB - stort smil på læben !
Intro på TDK - hårrejsende (og en af de bedste intros jeg har set)
HL i TDK - Heath's rolle giver mig ståpels HVER gang jeg ser filmen - den mand ER Jokeren !

Er HELT sikker på TDKR rejser sig og løfter hele trilogien til perfektion ! Men tror ikke man skal forvente den er meget bedre end de andre, men meget anderledes som gør den perfekt !

Jeg glæder mig i hvert fald som et lille barn og er sikker på Nolan har åbnet den helt rigtige skuffe !

Christian

Helt enig!... Det er nemlig en ting som er så fedt med denne Nolan trilogi. Trods der er et super fedt sammenhæng i filmene, så lever de hver især i deres egen ånd. Begins og dark knight kunne seriøst ikke være mere anderledes i deres stil! Alligevel matcher de fantastisk sammen. Disse film er individuelle filmperler, trods det smukke sammenhæng. Det bliver ikke anderledes med nummer 3 (og DERFOR fungerer det!) Det er tydeligt (og nu endnu mere, når man læser disse anmeldelser) at RISES er så meget sin egen film. Den forsøger ikke, heller ej gider den, at efterligne 2008's Dark Knight. Ligeså vel som skurken ikke er en "nedvandet" udgave af Heath's ekseptionelle Joker! Nolan og co. er gået i en stik modsat retning...

Er der noget som kritikerne altid har snakket om mht Nolans film, så var det det faktum at hans film altid efterlod dem en smule "kolde". At Nolan måske har manglet lidt "varme". Lidt mere "følelse" i sine film... dette giver jeg anmelderne ret i. Og det lader virkelig til at RISES bliver filmen hvor Nolan har taget det skridt og går ALL-IN mht det følelsesladet! Dette er for mig mega dejlige nyheder. Efter hvad jeg har læst, så tror jeg at jeg kommer til at fælde en tåre eller to. Jeg tør allerede godt nu, satse på at RISES om noget, bliver den mest spirituelle og dramatiske af de tre film. Og på en vis, tror jeg sgu også det bliver den stærkeste!

KÆFT jeg glæder mig til fredag!!!

Michel

AMEN !

Det er præcis dette jeg mener ! Perfekt formuleret - tak :-)

Maria

Selvom jeg elsker The Riddler er jeg nok enig i, at han i denne film ville have virket lidt som en Joker-wannabe og det kunne nemt gå hen og blive ødelæggende for filmen. Er sikker på, at Bane kommer til at være en fin skurk, men jeg må indrømme, at han aldrig var mit favorit-valg. Jeg er stadig lidt skuffet over at Hugo Strange ikke dukker op og så synes jeg der blev skøjtet lige lovligt hurtigt henover karakteren Scarecrow, som også er en af mine favoritter. Han fik i følge mig slet ikke nok opmærksomhed i BB.
Det er dejligt, at have en af kvinderne med på holdet i form af Selena Kyle, men iiih, hvor ville jeg også gerne have set en Poison Ivy eller Harley Quinn. Men så igen - der er så mange fede personligheder i Batman og der er jo ikke plads til dem alle hver gang. Og måske Ivy og Harley havde været lidt for outrerede til Nolans realistiske 'take' på universet?

Anonymuser/0

The Riddler kunne have været virkelig fremragende med den rigtige skuespiller men det virkede som om at Nolan ville i en anden retning med en mere fysisk trussel :) Er helt enig, jeg var heller ikke over begejstret da jeg hørte Bane skulle være skurk, men efter Hardy blev castet og de første billeder kom frem ændrede jeg hurtigt mening.. Tror måske Poison Ivy ville være svær at lave realistisk nok, så skulle man nok hen af Øko-terrorisme vejen og det blev allerede gjort i BB.. Tror til gengæld at Harley Quinn kunne være en fantastisk dyster skurk hvis hun blev "Nolanized".. Hun er faktisk en ret tragisk og realistisk karakter og hun var nok også den kvindelige skurk jeg mest håbede på at se.

Med hensyn til Scarecrow skulle han vist have en mindre men god rolle i TDKR.. Enig i at han var en superfed skurk og blev spillet af den helt rette skuespiller. Han måtte gerne have haft en langt større rolle i BB :)

Christian

Vi har ikke brug for en nedvandet udgave af Jokeren, hvilket Vi Ville have fået hvis de havde forsøgt sig med eksempelvis The Riddler eller sådan noget. Tom Hardy's BANE behøves slet ikke være ligeså memorable som Heaths Joker. Alle kritikere siger at Toms Bane står helt fint og solidt på egne ben. Men Jokeren er bare så meget mere en ikonisk og spændende Batman skurk, sådan er det bare.

Jeg tager hatten af for at Nolan valgte at gå i en stik modsat retning i denne tredje film og ikke forsøge at gøre en joker lignende skurk om, for så var det da gået helt helt galt!!! Glæder mig til at se Bane smadre BATMAN og Gotham! Han skal nok klare det helt fint og han skal IKKE sammenlignes med jokeren, det er bare ikke fair.

Anonymuser/0

Og derfor irriterer det mig også når anmelderne siger "Bane, ubehagelig skurk som han er, er ikke nogen Joker."
Nej, og det er da absolut heller ikke meningen... Jokeren er en psykotisk og uforudselig anarkist og Bane er en mystisk og kraftfuld "supersoldat"... To vidt forskellige skurke. Jeg er virkelig stor fan af Ledger og hans portræt af Jokeren.. Han var fantastisk. Men Tom Hardy er saft susme også en fantastisk skuespiller og ifølge de rygter og anmeldelser jeg har læst er han IKKE kun en klump kød med muskler som skal slå på Batman. Han får en historie og bliver humaniseret..

Jeg kan forstå sammenligningen hvis Hardy skulle overtage Ledgers rolle som Jokeren.. Men det er ikke fair at holde ham oppe mod hvad Ledger gjorde med en helt anden karakter..

Christian

Jeg har læst tonsvis af anmeldelser som ALLE siger at den er minimum ligeså god som Dark Knight! og rigtig mange siger oven i købet at det er den BEDSTE af de tre film. Så tror du "undersælger" den jævnt meget. Det er der ingen grund til.

Der er kun 4 dage tilbage!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 time siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

2 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden