Gættede du åbningsweekenden på 'The Dark Knight Rises'

Over 400 bud, men kun to vindere
Christian Bales tredje gang som Batman slog ikke 'The Avengers'
(© Warner Bros.)

Forventningerne var tårnhøje til The Dark Knight Rises. Det blev også afspejlet i de ca. 400 bud, der kom på hvad filmen ville indtjene i sin amerikanske åbningsweekend.

Størstedelen af buddene lå og svævede omkring de 200 mio. Der var dog også bud helt ned til 1.5 millioner dollars og helt op til 1.5 milliarder dollars.

Det endelige tal endte på 160.887.295 dollars. Det var ikke nok til at slå The Avengers, som nogle af jer havde luret. Det skyldes nok til dels at 'The Dark Knight Rises' ikke udkom i 3D. Resultatet er dog nok til en samlet tredjeplads, lige efter Harry Potter og døsregalierne - del 2.

Mads kom tættest på, med sit bud på 161.4 mio. dollars. Han havde dog Kapser i hælene, der bød på 160.000.001 dollars.

Tillykke til de to nyudklækkede box office-eksperter, der er fribilletter på vej til jer.
______________________________________________________________________________
Det er tæt på umuligt at forudse, hvordan en film åbner i USA. Men her får du dog chancen for at komme med et gæt og oven i købet vinde fribilletter, hvis du rammer plet.

Spørgsmålet er:
Hvor mange millioner dollars indspiller det længe ventede sidste kapitel af Dark Knight-trilogien 'The Dark Knight Rises' i dens amerikanske åbningsweekend fra fredag den 20. juli til og med søndag den 22. juli?

Skriv dit bud i millioner dollars nedenfor. For at deltage skal du være logget ind med din profil. De to, der kommer tættest på tallet, vinder titlen som boxoffice-eksperter samt et par fribilletter hver.

(Man kan kun deltage én gang pr. profil og hustand. Skriver man flere bud, er man diskvalificeret. Deadline er fredag den 20. kl. 23.59.)

'The Dark Knight Rises' får premiere i over 4.375 amerikanske biografer.

Det er tredje film i Christopher Nolans trilogi med Christian Bale i rollen som den kappelædte helt. Til sammenligningen åbnede Batman Begins med 48.7 millioner dollars, mens The Dark Knight indhentede 158.4 millioner dollars i dens amerikanske åbningsweekend. Du kan desuden blive lidt klogere på amerikanske åbningstal ved at læse vores USA top 10-nyheder.

Det endelige tal for åbningsweekenden kan ses her på kino.dk tirsdag den 24. juli.

The Dark Knight Rises har premiere den 20. juli.