Cookie- og Privatlivspolitik
"Batmania" blandt danske anmeldere

"Batmania" blandt danske anmeldere

'The Dark Knight Rises' begejstrer kritikerne

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I mandags skrev vi, at de udenlandske anmeldere faldt i svime over Christopher Nolans sidste Batman-film, 'The Dark Knight Rises'. Og nu følger deres danske kolleger trop.

BT's anmelder Henning Høeg er helt oppe i skyerne over filmen. Han giver topkarakteren seks stjerner og skriver:

"Som en magtfuld Wagner-opera blæser 'Batman - The Dark Knight Rises' alle omkuld med en perfekt symfoni af passion, substans og hæsblæsende action."

Ekstra Bladets anmelder Kirstine Krefeld er næsten lige så begejstret og uddeler fem stjerner ud af seks. Hun fremhæver, at:

"Tempoet går også lidt ud over den intelligente diskussion af rigtigt og forkert, som bliver lidt mere firkantet her end i forgængerne. På den anden side er 'The Dark Knight Rises' både velspillet, medrivende og forbasket flot lavet, og jeg var svært godt underholdt de to timer og tre kvarter (!), filmen varer."

Louise Kidde Sauntved fra Berlingske giver også fem stjerner ud af seks, og hun skriver:

"Her er mildt sagt spænding til det sidste, og udfaldet er på intet tidspunkt givet."

Politikens Sophie Engberg Sonne tildeler ligeledes fem ud af seks hjerter, og afslutter sin anmeldelse med følgende kommentar:

"Man kan savne den måde, forgængeren var mere tæt fortalt og mere psykologisk kompleks i spillet mellem Batman og Joker, men trilogiens storladne, spektakulære afslutning leverer til gengæld en masse via sit muskuløse, brutalt skramlende korpus, der især tilfredsstiller, hvis man har de to foregående film klar i erindringen."

Jyllands-Postens Jacob Levinsen er mindre positiv over for filmen, men giver dog fire ud af seks stjerner med begrundelsen:

"På den anden side skyldes Christopher Nolans succes måske netop hans evne til at kombinere formidabel teknisk kunnen og stilsans med en evne til at få sine virtuost drejede actionfilm til at virke meget dybere, end de er."

Anmelderne har talt. Nu ligger bolden på publikums banehalvdel.

Du kan læse både mediernes og brugernes anmeldelser her på kino.dk under filmens profil.

The Dark Knight Rises har premiere i dag.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
IWannaBeSedateduser/184940

Den største trilogi nogensinde? Virkelig? Større end Godfather-trilogien? Større end Three Colors-trilogien? Større end Apu-trilogien? Større end Star Wars eller LOTR trilogierne? Nej, det er den ikke. Jeg skal ikke kunne sige om man om nogle år kan betragte Dark Knight-trilogien som at være i den samme liga som ovennævnte trilogier, men jeg tvivler.

Alle tre film har store mangler, men er blevet lavet i en tid hvor hype og anden promovering er stortset altafgørende. Se bare TDKR på IMDb. I skrivende stund har mere end 61 % (!) af 84 tusinde brugere stemt 10/10, hvilket er et overdrev af dimensioner.
Det er fint nok at kunne lide filmen. Det er i sandhed en storslået film. Men der er langt meget mere vægt på "action" end egentlig dybde, selvom der ihærdes forsøges at give en illusion af dybde. En film må også gerne have action, og masser af den, det er bare ikke dét der gør en film god. Den er uden symbiose, uden tanke.

Kathrineuser/143233

Har lige været inde og se den igen, og det tog den absolut ikke skade af! Batman trilogien er nu samlet som den største filmsucces nogensinde! Jeg har vitterligt aldrig oplevet noget lignende.

Christopher Nolan. Ord kan ikke beskrive den mand.

Piauser/710435

Med en mega fed startsceene er der lagt op til en spændende historie.
Og den holder hele vejen. Samtidig holdes kameraet mere i ro end man ser det i James Bond filmene og andre actionfilm, hvilket er en fryd for øjet og sindet.
Michael Caine leverer også igen en pragtpræstation som Batmans tjener og opdragerende "far" med morale og etik.
Det eneste minus - for mig - er, at amerikanske film ALTID skal have en sukkersød afslutning, det ødelægger filmens fine kvalitet efter min mening.
Så jeg vil give filmen 5 stjerner ud af 6.

Peruser/578124

Hvis du kan sidde i 164 minutter og se film og så alligevel synes du lige har sat dig når den er færdig er det altid et tegn på grundlæggende kvalitet. Det bedste ved filmen er tre ting

1. at den aldrig taber momentum den veksler fint mellem action og karakterbeskrivelse.

2. er netop karakterbeskrivelsen alle væsentlige karakterer (og dem er der en hel del af) får god plads i filmen uden at den enkelte karakter bliver kedelig og at filmen mister fokus.

3. at slutningen trækker et spor tilbage til begyndelsen af filmen (skal nok lade være med at sige hvad hehe) samtidig med at den (måske) lover for fremtiden.

PS. Michael Caine har måske aldrig spillet bedre?

IWannaBeSedateduser/184940

Jeg havde slet ikke set den lille kommentar om Michael Caine. Jo, Michael Caine har skam spillet bedre. Han spillede også godt i TDKR i de fire-fem minutter af screen-time han havde. Men eksempelvis hans hovedrolle-præstationer i den originale Alfie eller den originale Sleuth kan nok aldrig overskygges. Han var også fremragende i Educating Rita og The Cider House Rules. Mon ikke det er disse film man vil huske ham for når han engang er gået bort? Det vil jeg sætte mine penge på.

Maj-Britt Damgaard

En film som bare skal opleves NU.
Den rummer alt, spænding og en super god historie fantastisk fortalt.
Levede fuldt op til forventningerne, en fantastisk afslutning af Nolan, jeg må bøje mig i støvet, dyb respekt for en fantastisk instruktør.
Det er et så godt cast som spiller fremragende.

Anonymuser/0

Glæder mig som en sindssyg :)

Krestenuser/453888

Det er sjældent at man sidder klistret til skærmen i 2 timer og 45 minutter, men holdet har formået at skabe kvalitet og spænding i en grad, så man ikke kan undgå at blive underholdt.

Amanda

Filmen er forrygende og helt fantastisk. En perfekt afslutning på Christopher Nolans Batman film.

Christian Bale spiller - som i de følgende 2 film - eminent som Bruce Wayne/ Batman. Ligeledes Morgan Freeman, Michael Caine og Gary Oldman

Tom Hardy som spiller Bane spiller også fantastisk. Hans mund og næse er dækket af masken, så hans mimik kan kun være med øjnene, hvilket overhoved ikke gør noget for Hardy, rollen er yderst troværdig og man kan sagtens se skuespillet i øjnene.

Joseph Gordon-Levitt som spiller Blake gør også et strålende skuespil. Han kan sagtens fremstå som politibetjent.

Anne Hathaway gør også virkelig en præsentation som Cat Woman. Hun kan virkelig spille de 2 forskellige aspekter mellem den hårde Car Woman og den mere følsomme Cat Woman. Virkelig et flot stykke arbejde hun laver

Aktion scenerne virkelig fede. Computer effekterne/grafikken er intet mindre end mesterligt lavet. Kamp scenerne godt filmet og med godt gang i den. Der er nogle nye BatMan gadgets som overrasker. Musikken var super fed og rigtig Batman style.

Der er nogle sjove replikker og nogle hints til de 2 forrige film, som virkelig er velskrevet.

Alt i alt en must see film!!

Kathrineuser/143233

Det virker så cliche at bruge orde epic. Men det er vitterligt det eneste ord som kommer bare en smule tæt på af beskrive mine følelser for denne film og hele serien generelt.

Alt blev indfriet. Alt.

Skal helt sikkert se den igen inden weekenden er omme.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter