Cookie- og Privatlivspolitik
2013 - Det store science fiction år

2013 - Det store science fiction år

10 film med fokus på fremtiden - og rumvæsner

Stem op!
14
Stem ned!
-1
(reset)

Egentlig er det for tidligt på året til preview-nyheder, men der kommer så mange store science fiction-film i 2013, at et hurtigt overblik over den fremherskende filmtendens er på sin plads.

Vi har udvalgt 10 eksponenter for genren, der alle får premiere næste år (og så har vi ikke engang taget science fiction-beslægtede superheltefilm og lignende med.)

Elysium - premiere den 28. februar
Matt Damon og Jodie Foster er blandt hovedrollerne i Neill Blomkamps første film siden den formidable District 9 fra 2009. Året er 2159, og verdens rigeste mennesker har bosat sig på en rumstation, imens resten af menneskeheden må nøjes med en ødelagt version af Jorden.

Cloud Atlas - premiere den 14. marts
Seks forskellige historier i seks forskellige tidsaldre med Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant og Hugo Weaving instrueret af Andy og Lana Wachowski samt Tom Tykwer. Den 162 minutter lange filmatisering af David Mitchells anmelderroste murstensroman ligner én af de mest ambitiøse film i nyere tid.

The Host - premiere den 28. marts
Ikke en genindspilning af den sydkoreanske monsterfilm af samme navn fra 2006, men derimod en filmatisering af Stephenie Meyers (Twilight) roman om en alien-parasit, der meget gerne vil overtage Jorden.

Oblivion - premiere den 18. april
En krigsveteran sendes til en fjern planet for at udrydde en alien-race, men det er nemmere sagt end gjort. Joseph Kosinski (TRON: Legacy) instruerer ikke blot Tom Cruise og Morgan Freeman men også Nikolaj Coster-Waldau i den stort anlagte omgang action og science fiction.

Star Trek 2 - premiere den 16. maj
J.J. Abrams og stort set det samme hold fra 2009 vender tilbage. Beam us up, Scotty.

After Earth - premiere den 27. juni
Far og søn nødlander på en planet, hvor der boede mennesker for 1.000 år siden. Det nuværende plot er formentlig mere eller mindre irrelevant, da filmen instrueres af M. Night Shyamalan, som forventes at have endnu et plottvist i ærmet. Will og Jaden Smith spiller hovedrollerne.

Pacific Rim - premiere den 18. juli
Gigantiske robotter styres af mennesker i kampen mod invasion fra det ydre rum. Guillermo del Toro har instrueret, og det gør ikke ligefrem filmen mindre interessant.

RoboCop - premiere den 15. august
26 år efter originalen vender Alex Murphy tilbage som ”Part man. Part machine. All cop.” Der er roller til Joel Kinnaman, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish og Hugh Laurie, imens José Padilha (Elite Squad 1 & 2) står for instruktionen.

Last Days on Mars - premiere den 26. september
Det er aldrig en god ide at besøge Mars. Denne gang går det udover en gruppe astronauter, der én for én må bukke under for en aggressiv tilstedeværelse. Hvem sagde Red Planet?

The Hunger Games: Catching Fire - premiere den 14. november
Katniss Everdeen kæmper videre i den The Running Man-beslægtede og voldsomt populære survival-fortælling.

Andre film i genren som 'Ender’s Game' og 'Gravity' forventes først at få dansk premiere i 2014.

Se oversigten over kommende science fiction-film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne Kathrine

Jeg tror jeg glæder mig mest til Star Trek 2, fordi jeg synes 1'eren var ret fed. Og så kan jeg godt lide Chris Pines version af Kirk :P
Jeg glæder mig også til Catching Fire, for jeg har - for en gangs skyld - ingen anelse om hvad der sker. Og så er jeg da også lidt spændt på The Host - den absolut bedste af Meyers bøger (hvilket givetvis ikke siger særlig meget).
Jeg skal nok have lidt mere plot før jeg beslutter om jeg skal se de andre i biografen, men foreløbig ser det ud som om der godt kunne være en biografbesøg gemt i denne bunke!

Jeff

Star Trek 2 is top of my list, but sci-fi floats my boat. Robocop is one of my favourites, so the new one is a must see, but then all of the movies on this list sound interesting, apart from The Host and Hunger Games. A comic book year followed by a sci-fi year – love it!
Fyi, Hunger Games is sci-fi ;o)

SJOKuser/811628

Ja, jeg mener det er forkert at kategorisere "Hunger Games" som sci-fi. Sci-fi er film hvor handlingen udspiller sig i et tænkt miljø, hvor videnskaben, herunder særlig den teknologiske udvikling i forhold til vores nutidige verden, er på et langt højere plan - f.eks. hvad angår robotter, rumskibe, våbenteknologi og AI - eller et sådan tænkt miljø/verden og dets væsner (aliens) støder på vores verden. Mange tror (inkl. Kinos filmjournalister), at bare handlingen udspiller sig ude i fremtiden, så er det sci-fi - men nej! Sci-fi behøver heller ikke nødvendigvis udspille sig i vores fremtid - ofte udspiller sci-fi sig jo i andre universer/verdener end vores.

"Hunger Games" er en drama og spændingsfilm - så er det sagt!

kirauser/1001242

Hunger games foregår i fremtiden, og det er stadig science fiction selvom der ikke bliver lagt vægt på den teknologiske vinkel.
Science fiction er ikke kun hvor man lægger vægt på teknologien og den udvikling, der er flere undergenre på science fiction, hvor andre ting har en mere central rolle.

Antaeus

Hvis jeg ikke husker helt forkert så foregår Hunger Games i fremtidens USA. Teknologien er endvidere væsentlig mere udviklet end nutidens USA på en række punkter. Klassifikationen, sci-fi, kan ikke være helt gal.

Freja

Selvom Hunger Games er en spændings/drama film, kan den vel godt karakteriseres som en sci-fi film - ikke kun, fordi handlingen udspiller sig i fremtiden, men også fordi den foregår i et dystopia, hvor teknologien netop spiller en stor rolle, fordi den teknologi, som spillet besidder er én, vi ikke har glæde af nu til dags.
Så selvom filmen ikke har aliens eller våbenteknologi på højere plan end i dag er miljøet i den alligevel præget af den teknologiske udvikling.

Jeg ville nok også nærmere kalde det en spændingsfilm, men jeg kan godt forstå, hvorfor den bliver kaldt en sci-fi film, hvilket den på visse punkter vel godt kan siges at være.

Anonymuser/0

Men regnes The Hunger Games virkelig for Sci-Fi?

Anyways, back to the topic. Er ikke den store Sci-Fi fan, men der er da et par film der lokker..

Er spændt på Catching Fire, var meget positivt overrasket over The Hunger Games.

Hørte en beskrivelse af et klip fra The Host fra dette års Comic Con, og det lød meget spændende. MEN siden det er baseret på en Stephanie Meyer bog er mine forventninger meget lave...
Jeg overlever ikke flere film som Twilight...

Star Trek 2 skal nok også tjekkes ud med et par af mine Trekkies-venner.

RoboCop ville normalt slet ikke være noget jeg ville overveje, men det cast lyder da lidt for fedt? Hvis traileren overrasker, så skal den nok ses :)

Ditte

Glæder mig helt vild til at se Catching Fire! Den er helt klart min ynglings i The Hunger Games triologien! Men tror nu også at jeg vil tjekke The Host ud, håber bare at den er bedre end Twilight :D

SJOKuser/811628

Det er fuldstændig latterligt, at Cloud Atlas først har premiere 14. marts 2013 i DK - i USA har den allerede premiere d. 26. oktober 2012. Man kan så nå at se den i hjemmebiografen inden man går i biografen. Doh!

Mike

Der står ikke meget om den, men jeg tror den bliver god, også pga at der står at det ligner en af de mest ambitiøse film i nyere tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

9 timer siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

1 dag siden
Antaeus

Det bliver spændende hvad de kan få ud af den. Pippi er jo en af de helt store inden for børne-genren af geniale Astrid Lindgren.

1 dag siden
Antaeus
top

"Alle bør se" er en vild overdrivelse, men her er de bedste.

1 dag siden
TheDayDreamer

Den her trailer er intet mindre end magisk!

2 dage siden

Aktive debatter