Robert Pattinson kæmper imod Kristen Stewart

Fra Twilight-idyl til konkurrenter
Stewart som Marylou i 'On the Road'
(© MK2 Productions)

CANNES. To af verdens pt. største filmstjerner, Robert Pattinson og Kristen Stewart, er normalt stærkt bundet til hinanden i Twilight-filmene, men i Sydfrankrig kæmper hver deres film om De gyldne palmer.

Kristen Stewart spiller en af hovedrollerne i Walter Salles’ filmatisering af Jack Kerouacs berømte roman ’On the Road’ fra 1957, hvor beat-generationen søger meningen med det hele (hvis der er nogen), som får dansk premiere den 2. august.

Filmen blev vist onsdag morgen i Cannes, og modtagelse var overvejende positiv. Dog uden at få nogen til at kalde filmen en palme-favorit, da den eftersigende er for pæn og poleret til at gøre det helt store indtryk.

Robert Pattinson fik sin Cannes-debut i formiddags med rollen som milliardær på skæbnesvanger odyssé i en limousine gennem Manhattan. Det foregår i David Cronenbergs Cosmopolis baseret på Don DeLillos roman fra 2003.

De første reaktioner på filmen er umiddelbart endnu mere blandede, end det er tilfældet med On the Road, og 'Cosmopolis' får forskellige kommentarer som ”Stiv og kedelig.” (Christian Monggard fra Information), ”Fascinerende hele vejen igennem.” (Nick James fra Sight and Sound) samt ”Selvhøjtidelig og fantastisk hul” (Peter Bradshaw fra The Guardian) med på vejen.

Hverken Kristen Stewart eller Robert Pattinson ligner i sidste ende realistiske Cannes-vindere (hverken i film- eller skuespiller-kategorierne), men man ved naturligvis aldrig, hvad der kan ske, når priserne uddeles søndag aften.

De største favoritter til De gyldne palmer er stadig Hanekes ’Amour’ og Mungius’ ’Beyond the Hills’.