Cookie- og Privatlivspolitik
Batman i det sensuelle hjørne

Batman i det sensuelle hjørne

'The Dark Knight Rises' har fået sin amerikanske censur

Stem op!
1
Stem ned!
-6
(reset)

Alle film i Christopher Nolans Batman-trilogi ender med en såkaldt PG-13 rating i USA, der stort set svarer til den danske 11 års-censur.

Årsagen til bedømmelsen af 'The Dark Knight Rises' er if. det amerikanske censurråd intense scener med vold og action, sprogbrug og en grad af sensualitet.

Sprogbrugen og sensualiteten er forskellige fra censurbegrundelserne for de to tidligere film, og selvom det i princippet kan betyde hvad som helst, kan man jo godt gisne om årsagen.

Det oplagte bud er, at Bane har et grimmere sprogbrug end den gennemsnitlige Batman-skurk, imens sensualiteten umiddelbart tyder på en kærlighedsaffære mellem Catwoman og Nattens ridder.

Hvorom alting er har de tre Batman-filmen fået følgende begrundelser for deres respektive PG-13 censur.

- Batman Begins: "... intense action violence, disturbing images, and some thematic elements."

- The Dark Knight: "... intense sequences of violence and some menace."

- The Dark Knight Rises: "... intense sequences of violence and action, some sensuality and language."

The Dark Knight Rises får premiere den 26. juli.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ADVARSEL

Batman er ikke en børnfilm og skal have 15 års grænsen. Desværre er der for lidt vold og action i Dark Knight Rises. Det er en film for tudeprinser og tøsedrenge. Batman skal være mørk og dyster ikke en omgang flæbetv som Kanal 4. Folk der vil snakke følelser kan sgu se Oprah eller Dr. Phil. Der er mere gang i tegnefilmene på morgentv end den her lange kedsommelige slutning

Christian

... Han har ikke lavet en eneste film som senere hen har fået sig en extended cut/directors cut, eller sådan noget crap. Filmen i biffen er hans færdige visioner.

Og det er ingen overraskelse at 'Rises' får en PG-13 rating, ligesom de andre. Den ville aldrig have fået en PG rating, men heller ej ville Nolan strække den så langt og give filmen en R-rating. Det ville være fuldstændig unødvendigt. Prøv og se hva Nolan kunne gøre med en PG-13 rating i Dark Knight, alene... 'Rises' bliver den mørkeste af alle tre film, det er jeg sikker på. Men det bliver på en anderledes måde end de forrige.

Can't wait!

Hansonuser/273017

Mmmm, sex og vold på det store lærred! Lige mig...

Hiwhata

drop censuren, men behold advarslerne, på den måde er det folks eget ansvar og ikke film-makernes ansvar om folk kan holde til det...

Martine

Censurering er fint nok, men kunne være fedt hvis man selv lige kunne vælge - 'hey jeg tager den med vold og sex inkluderet'.

Wayne

Hvorfor ikke bare lade os i Europa se den ucensurerede udgave? Så kan de beholde deres pjat derovre....

Al Swearengen

Der findes ikke en censureret og en ucensureret version. Det handler kun om hvor gammel man skal være for at se filmen.

Wayne

Det er nu ikke helt rigtigt - måske når det drejer sig om bio-versionen, så har du ret. Men ofte bliver filmene senere udgivet i en ucensureret udgave, med flere saftige og voldelige scener - det kunne man så bare vælge at gøre med det samme i biffen. I Danmark har vi jo ikke de store problemer med censur, bare der er en voksen med.

The Moviemaster

Men nu er WB også godt i lommerne på MPAA Plus har Nolan allerede en Speillberg eller Lucas Kling til sit navn, og han er kendt for at ALDRIG at gå på kompromis med han vision og WB stoler på ham.

Så tror ikke at det skal tages som en dårlig ting, faktisk tror jeg at den vil rykke grænserne. Kan huske at der var mange der mente at The Dark Knight var for voldsom og den fik faktisk også same rating, med lidt færre grunde end TDKR.

Ja det amerikanske Rating system er filmens fjende nr. 2 udover internettet og men tvivler på det vil skade TDKR

Wayne

kunne Nolan jo bare vælge at lave filmen i USA med en anden rating. En R Under 17 requires an accompanying parent or adult guardian. (1970–present; during 1968 and 1969, the designated age was 16). Eller en NC-17 – No One 17 and Under Admitted (1996–present; between 1990 and 1996, the wording was "No Children Under 17 Admitted").
Som bekendt bliver ting bare mere spændende, hvis de er forbudt.
Ikke at jeg er tilhænger af at man bare skal lave filmene ultravoldelige - for det er ikke nødvendigvis noget der laver en film bedre. Men jeg er også modstander af at man ikke kan lave en film, som man havde tænkt sig det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

15 timer siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

15 timer siden
Daniel Bentien

Jeg fik aldrig kvitteret for din og Waynes meget nyttige feedback på vores streamingguide. Mange tak for det.

1 dag siden
Wayne

Det er ikke stort - men sjovt.

2 dage siden
Wayne

Det ligger tæt blandt de to Spiderman film, for mit vedkommende.

2 dage siden

Aktive debatter