Cookie- og Privatlivspolitik
'The Hunger Games' er bedre end Harry Potter og Twilight

'The Hunger Games' er bedre end Harry Potter og Twilight

Internationale anmeldere fælder deres dom

Stem op!
11
Stem ned!
-6
(reset)

'The Hunger Games' har fået en varm modtagelse af de internationale anmeldere.

Ikke overraskende sammenligner de filmatiseringen af Suzanne Collins' populære teenageroman med andre teenage-biografhit, nemlig Harry Potter og Twilight. Og dommen er for flere anmeldere klar: 'The Hunger Games' er bedre!

Total Film giver 4 stjerner ud af 5 og skriver: "Det bemærkelsesværdige er manglen på cheesy elementer. Tacky effekter, corny dialog og svage skuespillerpræstationer er alle sat udenfor døren. Vi gentager: Det er ikke den nye 'Twilight'."

ReelViews sammenligner også med 'Twilight', men ser det ud fra at være en filmatisering af en bog: "'The Hunger Games' repræsenterer den bedste filmatisering af en første bog blandt ​​de tre serier. Den overgår Christopher Columbus' 'Harry Potter og De Vises Sten' med et knurhår og Catherine Hardwickes 'Twilight' med betydeligt mere end det." ReelViews anmelder giver 3 ud af 4 stjerner.

Tempa Bay Times giver karakteren B+ og skriver: "Slankere end Harry Potters eventyr, ondere end Twilight-sagaen. 'The Hunger Games' lever op til sit forlæg, om end ikke helt til dens hype."

Boxoffice Magazine kalder det den bedste amerikanske science fiction-film siden The Matrix og kvitterer med 4½ ud af 5 stjerner, og Empire Magazine (4 ud af 5 stjerner) mener, at den "slagter" alle de andre storladne bogserie-filmatiseringer fra de seneste år.

Derudover fremhæves Jennifer Lawrences præstation som Katniss Everdeen som en stærk facet i filmen.

Sammenfatter man de internationale anmeldelser (hvilket internetsiden Metacritic gør), får 'The Hunger Games' et gennemsnit på 73 % baseret på 20 anmeldelser. Og tager man blot de vigtigste kritikere i betragtning (og det gør Rotten Tomatoes), får filmen hele 83 %.

The Hunger Games er aktuel i de danske biografer.

Læs mere på The Hunger Games-temasiden. Klik på ikonet til højre.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julia

Jeg ved egentlig slet ikke hvorfor disse tre film-serier bliver sammenlignet?

Helt ærligt, når jeg siger Harry Potter tænker jeg hverken på Twilight eller Hunger games eller omvendt. Det er det samme som at sige Citron Sorbet og så sammenligne det med ost eller Ketchup?

Nogle kan lide Twilight
Nogle kan lide Hunger Games
Nogle kan kan lide Harry Potter

Kan vi ikke bare lade det ligge!?

Faiqa Aria

Harry Potter er en verdens fænomen, der har ændrede både den da- og kommende generationer. i J.K Rowlings bøger bliver man hurtigt forgabt i en verden af eventyr, spænding og enorm fantasi. Børgen bliver hurtigt dit liv, og har din kærlighed, du kan bare ikke få nok af den, den er velegnet til både voksende og børn.Man glemmer hurtigt virkeligheden, og bliver et med bogen.

Twilight har på sin vis også været et fænomen, indefor den "Unaturlige" verden der har med vampyrer at gøre. Teenage angst, kærlighed, spænding og en ny vinkel der har ændrede de gamle karaktiesioner af selve ordet vampyr.

Hunger Games er i en fuldstændigt anden verden. Den køre på "Sci-Fi og fantasi" blandet, hvor fortælling forgår i den fjerne fremtid. Den køre på kærlighed, fantasi, sci-fi med en sund dose af rebeliteter. H.G's originalitet bringer en form af frisk-hed både i film- og bog verden.

Hver disse film (bøger) har deres egen verden, deres egne karaktiestikker som gøre at de ikke kan samelignes med hinanden.

Emma

Jeg elskede Twilight over alt på jorden, indtil The hunger games kom ud!! Jeg læste bøgerne og kunne ikke forestille mig bedre! Men det er rigtigt, man kan ikke sammenligne de 3 film/bøger! Smag og behag, jeg kan bedst lide The hunger games!!

Cecilie

Jeg elsker Hp, Hunger Games og twilight, men syntes også at de tre fortællinger er så forskellige at det er synd at sammenligne dem. De eneste træk jeg syntes går igen er, at man følger en persons udvikling (Harry, Bella og Katniss) og at det så er ungdoms bøger/film. Jeg kan mærke at det gør mig trist, at høre folk sammeligne de tre sagaere, når de er så skide forskellige måske kan harry potter og hunger games godt sammelignes lidt, fordi de begge handler om at overleve og overvinde forhindringer. Men twilight er jo rent ud sagt en kærligheds historie, selvfølgelig tilstat lidt mystik og nogle monstre, der har de tre sagaere så igen noget tilfældes, men ellers er der intet, JEG personligt (kan jo ikke tale for andres vegne) kan forbinde mellem dem. Selvfølgelig vil hunger games være et af de steder harry potter og twilight fans søger hen, nu når de to historier er færdige, men jeg tror at jeg taler på mange fans vegne når jeg siger at den IKKE kan erstatte dem. Jeg har ligesom mange andre "vokset op med" harry potter og senere blevet forgabt i twilight, og nu blevet fasineret af hunger games, men det er og bliver ikke den samme historie eller noget som ligner.

Delmo

jeg ved ikke, det har gjort mig halv deprimeret at the hunger games er blevet sammenlignet med begge sagaer... jeg personligt kunne bedre lide denne end twilight - men at sætte den over harry potter, forstår jeg bare ikke. Det er igen noget med smag, og dette er bare min mening. Derudover elsker jeg alle tre serier, men man kan altså ikke sammenligne dem, da de er tre vidt forskellige film :)

TiaraOnTop

twilght** med***

TiaraOnTop

det er dumt at samlingne the hunger games me twilight det er to vildt forskelige film og så handler det ik om det samme altså har ik samme tema eller nogete det er dumt af jer at gøre det de er gode på hver ders måde love tilight og skal måske se the hunger games♥♥♥glæder mig<333

Math

Jeg syntes det aveligt at man sammenligner the hunger games med twilight de to vidt forskelige film det bare min mening

Fan-pire pattinson

Jeg tror egentlig at det kan have noget at gøre med at den kom efter Harry Potter og Twilight... mange Twilight fans har været inde at se den fordi at den netop er blevet sammenlignet med Twilight... på den anden side kan jeg ikke se ligheden mellem de 3 film. jeg var til gallapremiere på The Hunger Games, og jeg må sige; jeg blev ikke skuffet! Men jeg tænkte ikke på Twilight eller Harry Potter da jeg havde set den... de kan nemlig ikke sammenlignes på andet en popularitet... Jeg tror ikke at den første film ud af trilogien ville have haft så stor succes, hvis det ikke havde været for Harry Potter og især Twilight. på mange måder har J.K. Rowling og Stephenie Meyer nok i virkeligheden mere hjulpet The Hunger Games på vej op og ikke ned...

Daniel

Uanset hvad anmelderne må mene så kan de ikke se bort fra hvilken saga, der har den største fankreds. Hvis man foreksempel kigger på de forskellige fansider på Facebook, kan man se at Harry Potter har 43 millioner fans, Twilight har 31 millioner og The Hunger Games har 3 millioner. Jeg synes derfor at det står klart at The Hunger Games sandsynlig vis ikke er eller vil komme til at være på niveau med de to andre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden