/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Guide til 'John Carter'

Guide til 'John Carter'

Alt hvad du behøver vide om sci-fi-eventyret

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

John Carter er titlen på den premiereaktuelle science fiction-film baseret på Edgar Rice Burroughs' romanhelt, der også har optrådt i en tegneserie. Men selvom historien er en 100 år gammel klassiker, er den ukendt for mange, og derfor bringer kino.dk en guide til historiens helte, væsner og lande.

Verdener:

Jasoom
Marsboernes navn for Jorden. Det er her, John Carter og hans nevø Edgar Rice Burroughs kommer fra. Og det er her, Carter finder den hule, hvorfra han transporteres til Mars.

Barsoom
Marsboernes udtryk for deres egen planet. På Barsoom er der to inddelinger af menneskelignende grupperinger, Zodanganere og Heliumere, som ligger i krig med hinanden. Desuden er der de tre meter høje firearmede nomader Tharkere, de fysisk beslægtede, krigeriske Warhoonere og de beregnende, mystiske Thernere.

HeliumHelium

Zodanga
Zodanga

 Karakterer:

John Carter (Taylor Kitsch)
Historiens helt var engang en højt respekteret officer i den amerikanske borgerkrig, men krigen og tabet af sin familie har efterladt ham modløs og desperat. Han transporteres pludselig til Mars, hvor han ender i midten af en krig mellem Zodanganere og Heliumere. Tyngdekraften på Mars betyder, at han får forøget styrke samt kan hoppe over store distancer.

John Carter

Edgar Rice Burroughs (Daryl Sabara)
John Carters nevø, der finder sin onkels skriverier i hans efterladte hus. Burroughs er i virkeligheden forfatteren bag hele John Carter-universet, men optræder i filmen som kararakter på lige fod med andre.

Edgar Rice Burroughs

Dejah Thoris (Lynn Collins)
Prinsesse af Helium, kriger og videnskabskvinde, der er på grænsen til at opdage et våben mod Zodangas hære. Da Helium belejres, flygter hun og finder sammen med John Carter.

Dejah Thoris

Tardos Mors (Ciaran Hinds)
Kongen af Helium og Dejah Thoris' far, der står over for svære valg for at beskytte sin befolkning og ikke mindst sin datter.

Tardos Mors

Kantos Kan (James Purefoy)
Kaptajn i Heliums luftflåde og Tardos Mors' loyale højre hånd.

Kantos Kan

Sab Than (Dominic West)
Konge af Zodanga og en aggressiv kriger, der forsøger at destruere Helium, gifte sig med Dejah Thoris og overtage herredømmet på Barsoom.

Sab Than

Matai Shang (Mark Strong)
Tilhører den mystiske, munkelignende race, Thernere, der med manipulerende evner og magiske kræfter står bag Sab Than i hans angreb på Helium.

Matai Shang

Tars Tarkas (Willem Dafoe)
Jeddak (Konge) af Thark-racen og (måske) den sidste i rækken af noble royale, der forhindrer stammen i at gå amok som vilde barbarer. Han ser et helt specielt potentiale i John Carter, som han forventer sig meget af.

Tars Tarkas

Tal Hajus (Thomas Haden Church)
Stærk og brutal Thark, der egentlig helst vil være Jeddak i stedet for Tars Tarkas. Stammen er dog ikke interesseret i et lederskifte, men måske han kan få dem på andre tanker?

Tal Hajus

Sola (Samantha Morton)
En sjældent empatisk Thark, der har svært ved at indordne sig efter de barbariske regler i stammen. Hun ender med at hjælpe John Carter på hans rejse og bliver en trofast følgesvend for ham.

Sola

Woola (Woola)
Hundelignede, tibenet væsen af racen Calot, som John Carter bliver herre over. Egentlig tror han ikke meget på Woolas evner, men den trofaste hjælper bliver uundværlig i løbet af historien.

Woola

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Selv folk uden kendskab til John Carter vil nyde filmen. Jeg havde store forventninger til filmen og dem levede op til og meget mere end det.

Flot CGI og masser af den.

komisk indslag Woola, den fedeste "hund" nogensinde, Genspjes mig en straks :)

min bøn er blot MANGE MANGE i Biografen og lad os få en 2er.

Martin

Tak for det! Glæder mig..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

5 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

6 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter