Gættede du en åbningsweekend?

'John Carter' solgte måske ikke så meget som forventet. Havde du luret det?
John Carter og prinsessen Dejah Thoris
(© Disney)

Science fiction-eventyret med John Carter på Mars levede ikke helt op til de store forventninger ved billetlugerne i USA weekenden over.

Filmen indtjente i alt 30.2 millioner dollars, og dermed kom J. Rico tættest på det endelige tal med sit bud på 30 millioner lige ud. Det er sølle 200.000 dollars fra, hvilket er ret så flot. Måske ligger der her en skjult karriere?

Andreas gættede på 31.6 millioner dollars, som er næst-tættest på det rigtige tal.

Der er fribilletter på vej til de to boxoffice-eksperter. Tillykke!

Hold øje med næste gang vi laver en 'Gæt en åbningsweekend'-konkurrence, når The Hunger Games har premiere i USA og Danmark samme weekend (d. 22./23. marts).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hvordan en film åbner i USA er næsten umuligt at forudse. Her får du dog chancen for at komme med et bud og bevise din boxoffice-viden.

Spørgsmålet er:
Hvor mange millioner dollars indspiller Disneys action-eventyr 'John Carter' i den amerikanske åbningsweekend fra fredag den 9. marts til og med søndag den 11. marts?

Skriv dit bud i millioner dollars nedenfor. For at deltage skal du være logget ind med din profil. De to brugere, der kommer tættest på tallet, vinder hver især to fribilletter og den fornæmme ære.

(Man kan kun deltage én gang pr. profil og hustand. Skriver man flere bud, er man diskvalificeret. Deadline er fredag den 9. kl. 23.59.)

'John Carter' får premiere i over 3.500 amerikanske biografer, og har et budget på ca. 250 mio. dollars.

Instruktøren Andrew Stanton står også bag Disney-klassikeren WALL·E, som til sammenligning åbnede med 63 mio. dollars i dens åbningsweekend i USA. Du kan desuden blive lidt klogere på amerikanske åbningstal ved at læse vores USA top 10-nyheder.

Weekendens endelige åbningsresultat kan ses her på kino.dk tirsdag den 13. marts.

Læs mere om John Carter, der får dansk premiere den 8. marts, i både 3D og 2D.