Cookie- og Privatlivspolitik
2011 var et godt år for dansk film

2011 var et godt år for dansk film

Men bliver 2012 endnu bedre?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Danske film solgte i 2011 i alt 3,4 millioner billetter i biograferne, som er det højeste tal siden 2008, hvor Flammen & Citronen havde premiere.

Men også 2012 er kommet rigtig godt fra start.

Hvidstengruppen har efter kun to uger i biograferne solgt knap 250.000 billetter. Sammenlignet med sidste års største danske film, Dirch, der solgte i alt 471.819 billetter i hele dens biograflevetid, har modstandsfilmen fået en fremragende start.

Årets hidtil mest sete film er også dansk. Min søsters børn alene hjemme har til dags dato solgt 276.529 billetter, selvom den snart overhales af den populære modstandsfilm.

Med stærke danske titler i løbet af 2012 som fx En kongelig affære, Gummi T, Den skaldede frisør og Marie Krøyer, for bare at nævne nogle, ser det ud til at 2012 snildt kan overhale det forgangne år.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

I had the pleasure of seeing En Kongelig Affære this week and it is really good. A great start to the year for Danish movies.

Dennis Laursen

Hvis der fremover bliver lavet færre, middelmådige dramaer, og der kommer noget genrepluralisme, så lover det godt. Men hvis man holder sig til den samme samlebåndsproduktion af ensformige familiefilms-plagiater og middelmådige dramaer, så har jeg svært ved at se hvorfor folk ikke skulle se et Hollywood-brag i stedet.

Filmen "En Kongelig Affære", hvor man fokuserer på Struenses kærlighedsliv, frem for hans filosofi, bevidner klart som fortaler for det jeg skriver. Hvis man fokuserede mere på hans filosofi, vil filmen blive markant mere interessant, og jeg vil helt klart se den. I dag er jeg mere lunken ved den, fordi det bare vil være noget, man har set før. Intriger - GAAB...

Til gengæld havde "Hvidstensgruppen" en masse positivt at byde på, som ikke var sædvanlig, dansk dramaproduktion. Og hvis vi i Danmark begynder at tænke ud af dramaboksen, så lover det godt.

Nicolai

Hvor er det en dejlig nyhed og jeg er fuld af forventning til det kommende år. Vi skal i Danmark blive ved med at tro på, at vi kan vores håndværk, men samtidig skal vi udfordre janteloven konstant for at rykke grænserne for vores formåen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

1 dag siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

1 dag siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter