Cookie- og Privatlivspolitik
2011 var et godt år for dansk film

2011 var et godt år for dansk film

Men bliver 2012 endnu bedre?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Danske film solgte i 2011 i alt 3,4 millioner billetter i biograferne, som er det højeste tal siden 2008, hvor Flammen & Citronen havde premiere.

Men også 2012 er kommet rigtig godt fra start.

Hvidstengruppen har efter kun to uger i biograferne solgt knap 250.000 billetter. Sammenlignet med sidste års største danske film, Dirch, der solgte i alt 471.819 billetter i hele dens biograflevetid, har modstandsfilmen fået en fremragende start.

Årets hidtil mest sete film er også dansk. Min søsters børn alene hjemme har til dags dato solgt 276.529 billetter, selvom den snart overhales af den populære modstandsfilm.

Med stærke danske titler i løbet af 2012 som fx En kongelig affære, Gummi T, Den skaldede frisør og Marie Krøyer, for bare at nævne nogle, ser det ud til at 2012 snildt kan overhale det forgangne år.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

I had the pleasure of seeing En Kongelig Affære this week and it is really good. A great start to the year for Danish movies.

Dennis Laursen

Hvis der fremover bliver lavet færre, middelmådige dramaer, og der kommer noget genrepluralisme, så lover det godt. Men hvis man holder sig til den samme samlebåndsproduktion af ensformige familiefilms-plagiater og middelmådige dramaer, så har jeg svært ved at se hvorfor folk ikke skulle se et Hollywood-brag i stedet.

Filmen "En Kongelig Affære", hvor man fokuserer på Struenses kærlighedsliv, frem for hans filosofi, bevidner klart som fortaler for det jeg skriver. Hvis man fokuserede mere på hans filosofi, vil filmen blive markant mere interessant, og jeg vil helt klart se den. I dag er jeg mere lunken ved den, fordi det bare vil være noget, man har set før. Intriger - GAAB...

Til gengæld havde "Hvidstensgruppen" en masse positivt at byde på, som ikke var sædvanlig, dansk dramaproduktion. Og hvis vi i Danmark begynder at tænke ud af dramaboksen, så lover det godt.

Nicolai

Hvor er det en dejlig nyhed og jeg er fuld af forventning til det kommende år. Vi skal i Danmark blive ved med at tro på, at vi kan vores håndværk, men samtidig skal vi udfordre janteloven konstant for at rykke grænserne for vores formåen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Johnny

Elskede Ben Affleck som batman der passet han pisse godt ind... Men han passet ikke på bruce wayne rollen men er spændt på den ny film

2 timer siden
Horsi

Så du mener ikke at det er Lars vi hører selvom artiklen hævder det?

13 timer siden
Alex

Det vel svært at overgå Christian Bale, men han skal da have en chance

23 timer siden
Jacob

Ben Affleck var hellere ikke det indlysende valg, så jeg vil ikke allerede dømme Robert Pattinson ude.

3 dage siden
Isabella

Jo det var engang jeg var stor Twilight fan og det var nok det jeg læste mest i mine teenage år, men jeg forstår ikke hvorfor alle skal hade så meg

3 dage siden

Aktive debatter