Cookie- og Privatlivspolitik
2011 var et godt år for dansk film

2011 var et godt år for dansk film

Men bliver 2012 endnu bedre?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Danske film solgte i 2011 i alt 3,4 millioner billetter i biograferne, som er det højeste tal siden 2008, hvor Flammen & Citronen havde premiere.

Men også 2012 er kommet rigtig godt fra start.

Hvidstengruppen har efter kun to uger i biograferne solgt knap 250.000 billetter. Sammenlignet med sidste års største danske film, Dirch, der solgte i alt 471.819 billetter i hele dens biograflevetid, har modstandsfilmen fået en fremragende start.

Årets hidtil mest sete film er også dansk. Min søsters børn alene hjemme har til dags dato solgt 276.529 billetter, selvom den snart overhales af den populære modstandsfilm.

Med stærke danske titler i løbet af 2012 som fx En kongelig affære, Gummi T, Den skaldede frisør og Marie Krøyer, for bare at nævne nogle, ser det ud til at 2012 snildt kan overhale det forgangne år.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

I had the pleasure of seeing En Kongelig Affære this week and it is really good. A great start to the year for Danish movies.

Dennis Laursen

Hvis der fremover bliver lavet færre, middelmådige dramaer, og der kommer noget genrepluralisme, så lover det godt. Men hvis man holder sig til den samme samlebåndsproduktion af ensformige familiefilms-plagiater og middelmådige dramaer, så har jeg svært ved at se hvorfor folk ikke skulle se et Hollywood-brag i stedet.

Filmen "En Kongelig Affære", hvor man fokuserer på Struenses kærlighedsliv, frem for hans filosofi, bevidner klart som fortaler for det jeg skriver. Hvis man fokuserede mere på hans filosofi, vil filmen blive markant mere interessant, og jeg vil helt klart se den. I dag er jeg mere lunken ved den, fordi det bare vil være noget, man har set før. Intriger - GAAB...

Til gengæld havde "Hvidstensgruppen" en masse positivt at byde på, som ikke var sædvanlig, dansk dramaproduktion. Og hvis vi i Danmark begynder at tænke ud af dramaboksen, så lover det godt.

Nicolai

Hvor er det en dejlig nyhed og jeg er fuld af forventning til det kommende år. Vi skal i Danmark blive ved med at tro på, at vi kan vores håndværk, men samtidig skal vi udfordre janteloven konstant for at rykke grænserne for vores formåen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Michael

Dead Snow 2, den er bedre lavet på så mange måder, især humordelen, den kommer også med noget nyt og virker som et frisk pust til genren.

57 minutter siden
Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

22 timer siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

1 dag siden
Antaeus

Det bliver spændende hvad de kan få ud af den. Pippi er jo en af de helt store inden for børne-genren af geniale Astrid Lindgren.

2 dage siden
Antaeus
top

"Alle bør se" er en vild overdrivelse, men her er de bedste.

2 dage siden

Aktive debatter