Preview 2012 - Eventyrfilm

Helte, heltinder, dværge og hobbitter
Lily Colins som Snehvide i 'Lille spejl på væggen der'
(© Nordisk Film)

Året 2012 byder på en masse eventyrlige filmoplevelser.

Marvel samler deres superhelte i 'The Avengers', og så kan vi se frem til ikke mindre end to film om den underskønne prinsesse Snehvide. 2012 bliver også året, hvor Peter Jackson igen tager os med til Midgård i 'Hobbitten: En uventet rejse'.

Her er et lille udpluk af de 10 eventyrfilm, som godt kunne lokke folk ind i biografernes mørke i det kommende år.

Klik på en titel for at læse mere om filmene.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Stuntkøreren Johnny Blaze (Nicolas Cage) lever efter sine seneste drabelige opgør et hemmeligt liv i Østeuropa. Superhelten kan dog ikke skjule sig længe, og han bliver snart inddraget i en kamp mod Djævlen, der forsøger at tage menneskelig form.

Hugo
Den forældreløse dreng Hugo lever et hemmeligt liv i væggene på en togstation i Paris. Med hjælp fra en excentrisk pige, leder han efter svaret på en mystisk forbindelse mellem hans nyligt afdøde far, den sure mand som bestyrer legetøjsforretningen, og en hjerteformet lås, hvor nøglen mangler.

Wrath of the Titans
Fortsættelsen til 'Clash of the Titans' fra 2010 med Sam Worthington i rollen som Perseus. Denne gang skal helten redde Zeus (Liam Neeson) fra Hades (Ralph Fiennes), der hersker Underverdenen.

Lille spejl på væggen der
En ny version af Brødrene Grimms 'Snehvide', hvor Julia Roberts spiller den onde dronning, der kæmper for at holde sig ung og smuk, men bliver overgået af den skønne Snehvide (Lily Colins). Armie Hammer (The Social Network) spiller den rige prins, som den onde dronning desperat prøver at score.

The Avengers
Organisationen S.H.I.E.L.D. med Nick Fury (Samuel L. Jackson) i spidsen er et hold af superhelte, der skal beskytte Jorden fra Loke. Det er nu op til The Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye, Iron Man og Captain America at redde skærene.

Snow White and the Huntsman
Endnu nyfortolkning af den klassiske historie 'Snehvide'. Den onde dronning (Charlize Theron) er syg af misundelse over Snehvides (Kristen Stewart) skønhed og beslutter sig for at dræbe hende. Men hvad dronningen ikke ved, er, at Snehvide er blevet trænet i krigskunst af jægeren (Chris Hemsworth), der skulle udføre hendes befaling.

The Amazing Spider-Man
Selvom det er den fjerde film om superhelten Spider-Man, er det ikke en fortsættelse af filmene med Tobey Maguire, men en genstart af serien med fokus på en yngre Peter Parker. I rollen som Spider-Man ses Andrew Garfield (The Social Network), mens hans flamme Gwen Stacy spilles af Emma Stone (Niceville).

The Dark Knight Rises
Denne gang er Nattens Ridder (Christian Bale) oppe imod Bane (Tom Hardy), og de får selskab af Catwoman (Anne Hathaway). Filmen foregår otte år efter begivenhederne i 'The Dark Knight'.

Asterix og briterne
Den fjerde film i live-action serien om Asterix (Edouard Baer) og Obelix (Gérard Depardieu). De to gæve gallere rejser over den engelske kanal for at redde deres engelske fætter FixFax fra romerne.

Hobbitten: En uventet rejse
Bilbo Sækker (Martin Freeman) bliver blandet ind i en episk kamp for at genvinde det tabte dværgekongerige Erebor fra den frygtindgydende drage Smaug. Sammen med troldmanden Gandalf den Grå (Ian McKellen) og tretten dværge ledet af den legendariske kriger, Thorin Oakenshield (Richard Armitage), rejser han gennem vildmarken, der myldrer med Gobliner og Orker, dødbringende Warger og gigantiske edderkopper, formskiftere og troldmænd.