Cookie- og Privatlivspolitik
Berlinale 2012: Hollywood, krig og Sundance

Berlinale 2012: Hollywood, krig og Sundance

Årets højdepunkter fra filmfestivalen i Berlin

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Årets filmfestival i Berlin har været i fuld gang den sidste uge, og på lørdag uddeles priserne, som blandt andre ’En kongelig affære’ er med i kampen om. Mere herom følger...

Berlinalens mest kendte indslag - Ekstremt højt og utrolig tæt på, Haywire, Jernladyen og Young Adult - har allerede haft premiere tidligere og deltager ikke i hovedkonkurrencen.

Den eneste amerikanske film, som er med i opløbet, er dramaet 'Jayne Mansfield's Car' med Robert Duvall, Kevin Bacon, John Hurt, Robert Patrick og Billy Bob Thornton, som også selv instruerer. Han debuterede som instruktør med 'Sling Blade' (1996), som vandt ham en Oscar for manuskriptskrivning.

Thorntons eks-kone Angelina Jolie var også til stede som instruktør på festivalen med hendes kompetente krigsdrama 'In the Land of Blood and Honey', der for en måned siden modtog en Golden Globe-nominering i kategorien Best Foreign Language Film (der snakkes bosnisk og serbisk i filmen).

Festivalprogrammet bød også på et koreansk Anden Verdenskrigs-drama, 'My Way', spektakulært lavet af Asiens svar på Steven Spielberg, Kang Je-kyu, som tilbage i 2004 imponerede med den tilsvarende flot producerede og sentimentale 'Tae Guk Gi: The Brotherhood of War'. 'My Way' er baseret på den sande historie om to soldater, som først tvinges i krig for derefter at blive taget til fange, først af sovjetterne, derefter af tyskerne, der stationerer dem i Normandiet under invasionen i 1944.

My Way (© CJ Entertainment)

Et nyt tiltag på filmmarkedet kaldet "American Independents in Berlin" tilføjede en lounge, hvor der blev sat fokus på de smalle amerikanske film, hvoraf størstedelen er hentet fra Sundance-festivalen, som løb fra 19. til 29. januar.

Tre af højdepunkterne i Berlin var Sundance-titlerne 'Safety Not Guaranteed', 'Wish You Were Here' og 'Shadow Dancer'.

'Safety Not Guaranteed' er et spøjst og meget vellykket komedie-drama, som er produceret af Duplass-brødrene, der har været en central del af mumblecore-bølgen og sammen instruerede Cyrus (2010). Mark Duplass ('Humpday', 'Your Sister's Sister') spiller selv en af de bærende roller, som enspænderen der annoncerer i avisen efter en makker, der tør rejse med ham tilbage i tiden.

'Wish You Were Here' er en intens, og ekstremt velfortalt, australsk thriller med Joel Edgerton (Animal Kingdom, Warrior, The Thing) og Teresa Palmer (I Am Number Four) om en forsvinden i Sydøstasien. Hændelser i nutiden, tilbage i Australien, berettes sideløbende med dem på den vilde, skæbnesvangre nat i Cambodia.

Bag festivalens måske bedste film står James Marsh, anerkendt for dokumentarerne 'Man on Wire' (2008) og 'Project Nim' (2010). Hans nye thriller, 'Shadow Dancer', foregår i 90'ernes Belfast. Den er neglebidende spændende og blændende spillet af især Andrea Riseborough, som IRA-medlemmet der vendes imod sin egen familie under trusler om at blive separeret fra sin søn. På rollelisten finder man også Clive Owen og Gillian Anderson.

Bortset fra de øverst-nævnte vides det endnu ikke, hvilke af Berlinale-filmene der når de danske biograflærreder.

Wish You Were Here (© LevelK) Shadow Dancer (© Wild Bunch)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kasper

Denne film kan jo ikke en gang kalde sig en Fast And Furius film.

18 timer siden
VIPER

Troede rolle-listen også inkluderede Guy Pearce, ligner ham godt nok meget på annoncens billede!
WoW! :O

18 timer siden
Shah Bazidas

Jeg er rimelig interesseret, men da jeg så, at det var en januar udgivelse, så blev jeg da lidt bekymret.

2 dage siden
johnny

minder mere som nikita end jason bourne for mig.

2 dage siden
Rasmus/Musen

Hvis Jurrasic World-teamet begynder at lave endnu flere af sådan nogle kortfilm(eller bare film i det hele taget), så er jeg totalt klar på at se d

3 dage siden

Aktive debatter