USA top 10: Liam Neeson banker dansker

De nyeste og mest populære film i USA
'The Grey' med Liam Neeson er weekendens største film i USA
(© UIP)

To thrillere og en action-komedie havde premiere i USA i weekenden, men det var Liam Neesons 'The Grey', der formåede at tage 1. pladsen. Danske Asger Leths 'Man on a Ledge' måtte nøjes med en 5. plads.

The Grey
Liam Neeson viser atter, hvorfor han er blandt Hollywoods største, da han som eneste celebre navn bar thrilleren 'The Grey' i mål med 19,7 millioner dollars og en 1. plads. Filmen handler om en mand (Neeson) og hans team, der strander i det iskolde Alaska, hvor glubske ulve forsøger at komme dem til livs. 'The Grey' får dansk premiere den 23. februar.

One for the Money
Katherine Heigl-komedien 'One for the Money' indspillede 11,5 millioner dollars i weekenden. Anmelderne slagtede filmen, og selvom plottet om en fraskilt kvinde, der leder efter en efterlyst politibetjent og ekskæreste, næppe får en Oscar for bedste manuskript, fornægtede Heigls starpower sig ikke. 'One for the Money' får premiere den 15. marts.

Man on a Ledge
Asger Leths første fiktionsspillefilm om en mand, der stiller sig ud på en afsats og truer med at hoppe ned, har fået dårlige anmeldelser af kritikerne, og det har sikkert skræmt nogle væk fra biografernes mørke. Dermed blev det kun til 8 millioner dollars i åbningsweekenden og en 5. plads. Alligevel scorede filmen gode tilbagemeldinger fra publikum, så måske den får et pænt efterliv alligevel? 'Man on a Ledge' har fået den danske titel 'Med livet som indsats', og den får premiere den 9. februar.

Top 10-filmene indspillede tilsammen 91,3 millioner dollars, hvilket er 5 % bedre end sidste år, hvor Anthony Hopkins-gyseren The Rite førte an med 14,8 millioner, men 12 % dårligere end den forrygende start på 2010 med Avatar som duks.


Top 10 USA: 27.-29. januar

1. The Grey - total $19,7 mio.
2. Underworld: Awakening - total $45 mio.
3. One for the Money - total $11,5 mio.
4. Red Tails - total $33,8 mio.
5. Man on a Ledge - total $8 mio.
6. Extremely Loud & Incredibly Close - total 20,9 mio.
7. Contraband - total $56,6 mio.
8. The Descendants - total $58,7 mio.
9. Beauty and the Beast 3D - $41,1 mio.
10. Haywire - total $15,3 mio.