Siger George Lucas farvel til Hollywood?

Star Wars-skaberen rasler med sablen
Lucas instruerer 'Attack of the Clones'
(© 20th Century Fox)

George Lucas har store problemer med at få ‘Red Tails’ ud i de amerikanske biografer, og det får den magtfulde filmskaber til at trække sig som producent i Hollywood.

I følge New York Times vil Lucas i stedet kaste sin kærlighed på mere kunstneriske filmprojekter, og det skyldes formentlig, at han selv har finansieret hele krigsfilmen (om en gruppe sorte piloter under 2. Verdenskrig) uden at fange de store filmselskabers opmærksomhed.

'Red Tails' får dog premiere denne weekend i 2.500 amerikanske biografer, men filmen har ikke haft noget let liv, og den er fx ikke købt hjem til dansk biografdistribution. Også selvom 94 % af deltagerne i en afstemning her på kino.dk gerne vil se filmen på det store lærred.

Og så er George Lucas desuden træt af bedrevidende Star Wars-fans.

Min film, med mit navn på, der siger, at jeg har lavet den, er nødt til at være som jeg vil have det. Hvorfor skulle jeg lave flere Star Wars-film, når alle hele tiden råber af en, og fortæller hvor frygtelig en person man er?”, fortæller han til New York Times.

Hvad synes du? Skulle George Lucas stoppe med at beklage sig - eller savner han blot lidt kærlighed fra de mange millioner af Star Wars-fans?