Cookie- og Privatlivspolitik
Preview 2012 - Science fiction

Preview 2012 - Science fiction

15 film om lyssværd, rumvæsner og dystre fremtidsvisioner

Stem op!
12
Stem ned!
-1
(reset)

Vi er nået til anden del af vores preview for film i 2012, og denne gang skal vi et smut ud i fremtiden.

Science fiction-genrens film spænder gerne vidt og kombineres ofte med andre genrer, bl.a. gys (Prometheus), komedie (Men in Black III) og action (Dredd). 2012 byder på 14 planlagte premierefilm med science fiction som fællesnævner.

Klik på titlen for at læse mere om filmene.

Attack the Block
Britisk science fiction-komedie om en gruppe kriminelle drenge, der tager kampen op imod nogle rumvæsner, der angriber byen. Det bliver dog ikke på den konventionelle måde, men våbnene er sværd, knive, bat og fyrværkeri.

Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende
Repremieren på den første af de nye Star Wars-film er i 3D og følger Jedi-ridderne Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) og Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), der forsøger at opretholde freden i den politisk urolige galakse.

John Carter
John Carter (Taylor Kitsch) er en krigsveteran, som udstationeres på Mars, der viser sig at være befolket af fire meter høje, grønne barbarer. Filmatisering af Edgar Rice Burroughs’ bogserie.

The Hunger Games
En af årets mest ventede film er baseret på Suzanne Collins' populære roman om Katniss (Jennifer Lawrence), der i et fremtidigt samfund må kæmpe for at overleve i et drabeligt spil, iscenesat af den magtfulde by Capitol.

Chronicle
Tre teenagere får superkræfter, og hvad gør man så? Laver al den sjov og ballade, som man ikke kunne, da man var almindelig teenager, selvfølgelig. Men pludselig tager det overhånd, og den ene af de tre venner bliver mere og mere ondskabsfuld.

Battleship
En flåde af skibe skal kæmpe med enorme rumskibe i denne action-science fiction-version af Sænke slagskibe med Liam Neeson, Taylor Kitsch og sangerinden Rihanna.

Lockout
En mand (Guy Pearce), der er blevet falsk anklaget for spionage mod den amerikanske regering, bliver tilbudt at gå fri, hvis han kan redde præsidentens datter fra et angreb foretaget af fanger på flugt fra et intergalaktisk fængsel.

Men in Black III
Der er gået ti år, siden vi sidst så noget fra agenterne K (Tommy Lee Jones) og J (Will Smith). Denne gang rejser J tilbage til 1960erne for at stoppe et rumvæsen fra at myrde K og forandre historien.

Prometheus
Kombinationen af at 'Prometheus' er Ridley Scotts første Alien-film siden 1979 og en suveræn trailer kaster forventninger af sig, og med Noomi Rapace, Charlize Theron og Michael Fassbender på rollelisten, kan det kun blive godt.

Total Recall
Remake af Arnold Schwarzenegger-filmen Sidste udkald fra 1991 bliver et spændende bekendtskab med Colin Farrell og Kate Beckinsale på rollelisten samt et plot om spioner, supermagter i krig og planeten Mars.

The Bay
I 'The Bay' bryder en naturkatastrofe ud i den fiktive by Claridge. Det er manden bag 'Sphere' (1998), Barry Levinson, der har instrueret filmen.

Dredd
I 1995 spillede Sylvester Stallone den handlekraftige politibetjent, der i et fremtidigt bysamfund har lov til at handle som dommer, jury og bøddel - altså pløkke alle dem, han har lyst til. I år bliver Carlos Ezquerras tegneserie igen filmatiseret, nu med Karl Urban som Dredd.

Looper
Action og science fiction blandes sammen i 'Looper' om en lejemorder (Joseph Gordon-Levitt), der arbejder for fremtidens mafia. En dag opdager han, at hans næste mål er en ældre udgave af ham selv (Bruce Willis)!

Gravity
Manden bag Children of Men (2006) vender tilbage til science fiction-genren med 'Gravity', der udkommer i 3D. Sandra Bullock indtager hovedrollen som en astronaut, der forsøger at vende tilbage til Jorden for at blive genforenet med sin datter. George Clooney er også med.

Cloud Atlas
Den ambitiøse bog 'Cloud Atlas'
af David Mitchell kræver hele tre instruktører - Wachowski-brødrene (The Matrix) og Tom Tykwer (Parfumen) - at filmatisere. En storslået rolleliste bestående af bl.a. Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant og Susan Sarandon skal besætte de seks plottråde i 'Cloud Atlas'.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
JegELSKERFilm

Men jeg skal også se de her:

Star Wars Episode 1 Den Usynlige Fjende 3D
John Carter
Battleship
Men In Black 3
Total Recall
Dredd

Og måske nogen flere!

S. Rico

Jeg vil helt sikkert ikke gå ind og se en repremiere i 3D. Faktisk synes jeg slet ikke Star Wars hører med på listen over nye science fiction film i 2012. Hvis en film ikke tilføres andet end kunstigt 3D, så er det og bliver bare en repremiere på en gammel film.

Til gengæld skal det blive spændende at se, hvad der kommer ud af en remake af Total Recall.

Men der er selvfølgelig kun én science fiction film, der virklig tæller: Prometheus!

Kevin

Jeg skal da se allesammen, og lidt til!

Iron sky blandt andet, som jo også har nogle rumelementer og Science fiction over sig :)

Katrineuser/963777

Jeg skal helt sikker ind og se The Hunger Games!!
Jeg har læst 1'eren og er nu igang med 2'eren (Altså på bog!)

Mads

Har jeg set for over et halvt år siden, kan slet ikke forstå at den kan blive kaldt for premierefilm i dk for 2012, desuden er det en piv-ringe b-film. ligner mest af alt et skoleprojekt. og har desuden ikke andet med sci-fi at gøre, end at det er nogle mærkeligt dårligt lavet skygge agtige ulve der falder ned fra himlen. Dem ser man desuden ikke så meget til i filmen som man gerne ville, og handlingen går over i noget drama omkring hovedpersonen...

damn en ringe film!...

Jeff

Mads, Mads, Mads, I am sorry to hear that you didn’t enjoy Attack the Block. Yes, it’s a B-movie with a budget lower than an American made C-movie, but what it does with that budget is totally impressive. They take a well-known premise, set it in the most unlikely of places and turn some young thugs into heroes in a very well directed movie with a good script. That was good cinema! It takes you out of your (you/yours generally, not you/yours personally) Hollywood comfort zone, this is a movie stripped bare of glamourous special effects and big stars and still manages to fit a load of action into the story with solid work by the inexperienced cast. It’s a shame you missed that.

The Moviemaster

Er der andre end mig der syntes at Hunger games lyder lidt som et Rip-off af den Japanske klassiker "Battle Royale" ?

Thomasuser/849909

Cloud Atlas var jævn læsning, men et miljø som næsten kun kan give en storslået film, så den er selvskrevet. Med Hunger Games lå jeg cirka 35 år udenfor målgruppen, men ser man bort fra enkelte ungdomsbogsfaldgruber i historien, så var det sidste års absolut mest interessante læseoplevelse og med trailernes løfter på filmsiden, kan det næsten kun blive fantastisk. Set før? Måske. Men lovende ikke des do mindre.

Michaeluser/602091

Det er muligt at Brad Pitt måske ikke er den bedste til at filmatisere Max Brooks mesterværk World War Z, men det er en af de mest ventede Sci-fi/horror film i 2012 på både IMDB og Movie-list. Hvis man har læst bogen er forventningerne til den skyhøje, men der er også frygten for at Brad drengen fucker den op i et forsøg til at gøre den til endnu en American hero film.

Daniel Bentien

Grunden til, at 'World War Z' ikke er med på listen, er, at den først får dansk premiere i januar 2013. Den glæder vi os ellers også til.

Hilsen Daniel - kino.dk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jensuser/360802
Jensuser/360802

De nye brillefri 3D special effects, og computer effects generelt, samt selve sammenklipningen, skal først for alvor igangsættes nu.

7 timer siden
Gustav

Det bare luksus jo

1 dag siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 dag siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

4 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

5 dage siden

Aktive debatter