Preview 2012 - Science fiction

15 film om lyssværd, rumvæsner og dystre fremtidsvisioner
Noomi Rapace i 'Prometheus'
(© Fox)

Vi er nået til anden del af vores preview for film i 2012, og denne gang skal vi et smut ud i fremtiden.

Science fiction-genrens film spænder gerne vidt og kombineres ofte med andre genrer, bl.a. gys (Prometheus), komedie (Men in Black III) og action (Dredd). 2012 byder på 14 planlagte premierefilm med science fiction som fællesnævner.

Klik på titlen for at læse mere om filmene.

Attack the Block
Britisk science fiction-komedie om en gruppe kriminelle drenge, der tager kampen op imod nogle rumvæsner, der angriber byen. Det bliver dog ikke på den konventionelle måde, men våbnene er sværd, knive, bat og fyrværkeri.

Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende
Repremieren på den første af de nye Star Wars-film er i 3D og følger Jedi-ridderne Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) og Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), der forsøger at opretholde freden i den politisk urolige galakse.

John Carter
John Carter (Taylor Kitsch) er en krigsveteran, som udstationeres på Mars, der viser sig at være befolket af fire meter høje, grønne barbarer. Filmatisering af Edgar Rice Burroughs’ bogserie.

The Hunger Games
En af årets mest ventede film er baseret på Suzanne Collins' populære roman om Katniss (Jennifer Lawrence), der i et fremtidigt samfund må kæmpe for at overleve i et drabeligt spil, iscenesat af den magtfulde by Capitol.

Chronicle
Tre teenagere får superkræfter, og hvad gør man så? Laver al den sjov og ballade, som man ikke kunne, da man var almindelig teenager, selvfølgelig. Men pludselig tager det overhånd, og den ene af de tre venner bliver mere og mere ondskabsfuld.

Battleship
En flåde af skibe skal kæmpe med enorme rumskibe i denne action-science fiction-version af Sænke slagskibe med Liam Neeson, Taylor Kitsch og sangerinden Rihanna.

Lockout
En mand (Guy Pearce), der er blevet falsk anklaget for spionage mod den amerikanske regering, bliver tilbudt at gå fri, hvis han kan redde præsidentens datter fra et angreb foretaget af fanger på flugt fra et intergalaktisk fængsel.

Men in Black III
Der er gået ti år, siden vi sidst så noget fra agenterne K (Tommy Lee Jones) og J (Will Smith). Denne gang rejser J tilbage til 1960erne for at stoppe et rumvæsen fra at myrde K og forandre historien.

Prometheus
Kombinationen af at 'Prometheus' er Ridley Scotts første Alien-film siden 1979 og en suveræn trailer kaster forventninger af sig, og med Noomi Rapace, Charlize Theron og Michael Fassbender på rollelisten, kan det kun blive godt.

Total Recall
Remake af Arnold Schwarzenegger-filmen Sidste udkald fra 1991 bliver et spændende bekendtskab med Colin Farrell og Kate Beckinsale på rollelisten samt et plot om spioner, supermagter i krig og planeten Mars.

The Bay
I 'The Bay' bryder en naturkatastrofe ud i den fiktive by Claridge. Det er manden bag 'Sphere' (1998), Barry Levinson, der har instrueret filmen.

Dredd
I 1995 spillede Sylvester Stallone den handlekraftige politibetjent, der i et fremtidigt bysamfund har lov til at handle som dommer, jury og bøddel - altså pløkke alle dem, han har lyst til. I år bliver Carlos Ezquerras tegneserie igen filmatiseret, nu med Karl Urban som Dredd.

Looper
Action og science fiction blandes sammen i 'Looper' om en lejemorder (Joseph Gordon-Levitt), der arbejder for fremtidens mafia. En dag opdager han, at hans næste mål er en ældre udgave af ham selv (Bruce Willis)!

Gravity
Manden bag Children of Men (2006) vender tilbage til science fiction-genren med 'Gravity', der udkommer i 3D. Sandra Bullock indtager hovedrollen som en astronaut, der forsøger at vende tilbage til Jorden for at blive genforenet med sin datter. George Clooney er også med.

Cloud Atlas
Den ambitiøse bog 'Cloud Atlas'
af David Mitchell kræver hele tre instruktører - Wachowski-brødrene (The Matrix) og Tom Tykwer (Parfumen) - at filmatisere. En storslået rolleliste bestående af bl.a. Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant og Susan Sarandon skal besætte de seks plottråde i 'Cloud Atlas'.