Oscar-vinder med i dansk film

Mads Mikkelsen får selskab af international komponist
Mads Mikkelsen i 'En Kongelig affære*
(© Nordisk Film)

Nicolaj Arcels næste film, 'En kongelig affære', fortæller kærlighedshistorien mellem Christian VII, hans livlæge Johann Struensee og dronning Caroline Mathilde.

Og når trekantsdramaet kommer til de danske biografer, vil publikum kunne nyde, at musikken til filmen kommer fra den Oscar-vindende komponist Gabriel Yared.

Tidligere har Yared bl.a. stået for musikken til Den Engelske Patient (som han vandt både en Oscar og en Golden Globe for), The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain og Betty Blue.

'En kongelig affære' har Mads Mikkelsen i rollen som Johann Struensee, og det er ikke første gang, at den danske stjerne har glæde af Yareds musikalske evner.

Stjernekomponisten har tidligere lavet musik til filmen Coco Chanel & Igor Stravinsky, hvor Mikkelsen ligeledes kunne ses i den mandlige titelrolle.

Om sit arbejde med 'En kongelig affære' fortæller Yared:

"Mit personlige forhold til Nikolaj Arcel, kombineret med hans tillid og respekt for mit arbejde, gav mig rum til at sætte min inspiration fri. Det, der virkelig satte gang i min kreativitet, var manuskriptets kvalitet. Historien og dens dialog er slagkraftig og underfundig på samme tid, så jeg kunne se filmen for mig og mærke figurernes interne konflikter i det, jeg læste manuskriptet – og så kom musikken af sig selv."

En kongelig affære har premiere den 29. marts 2012.