Cookie- og Privatlivspolitik
Peter Jackson om forskellen på 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre'

Peter Jackson om forskellen på 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre'

Plus Christopher Lee fortæller om Saruman

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Fans af 'Ringenes Herre' vil både blive overrasket og føle sig hjemme, når de til næste vinter ser Peter Jacksons prequel til filmtrilogien: 'Hobbitten: En uventet rejse'.

Peter Jackson fortæller i et interview, at J. R. R. Tolkiens 'Hobbitten' på mange måder er en børnebog, og at 'Ringenes Herre' er noget andet og slet ikke rettet mod børn. Han uddyber:

"Det gik op for mig, at dværgene er forskellen. Deres energi og modstand over for alt, hvad der er politisk korrekt giver en ny slags ånd."

Men netop de mange dværge var grundlag for stor bekymring for Jackson:

"Jeg forestillede mig 13 fyre med langt hår og skæg og jeg tænkte: Hvordan kommer vi nogensinde til at vide, hvilken dværg der er hvem?"

"Det er et ensemble fra Helvede, faktisk. Jeg troede, at ni medlemmer af Broderskabet (i 'Ringenes Herre', red.) var et problem, men her med Bilbo og Gandalf, er vi oppe på 15. Det virker dog fint,"
konkluderer Jackson.

Selvom bøgerne er forskellige, stræber Jackson efter at ramme tonen i 'Ringenes Herre'. Han understreger, at de to Hobbitten-film skal føles som begyndelsen til Ringenes Herre-trilogien.

Han har fx inkludereret karakterer, som ikke er med i Hobbitten-bogen, bl.a. Saruman. Skuespilleren bag denne mægtige troldmand, Christopher Lee, fortæller dog, at det bliver en meget lille rolle, og at Saruman vil være "det gode og noble overhoved i Troldmandsrådet, som han altid har været."

Endelig, og her skal man stoppe med at læse, hvis man ikke vil have for meget af handlingen afsløret, fortæller medforfatter og Jacksons hustru Fran Walsh, at anden del af 'Hobbitten' kommer til at fokusere på krig, ødelæggelse og drageraseri.Og at temaerne bliver mere tunge end første del, således at det peger i retningen af 'Ringenes Herre'.

Det bliver dog stadig spændende at se, hvor i Hobbitten-historien de to film skiller, for det forlyder der intet om på nuværende tidspunkt.

Hobbitten: En uventet rejse får premiere den 12. december 2012.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Denne film ser jeg meget frem til. Peter Jackson kommer til at lave en ny mesterværk og det bliver meget spændende og se hvad han kommer til at skabe med 3D og 5K :-P

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter