Guide til Avengers-karaktererne - del 4

Sidste del af vores Avenger-guide
Nick Fury, leder af den internationale S.H.I.E.L.D.-organisation
(© Marvel)

Vi har over tre omgange præsentererede karaktererne fra den kommende Avenger film, her er så sidste del af vores guide.

Nick Fury (Samuel L. Jackson)
Er leder af den internationale S.H.I.E.L.D.-organisation, samt manden, der har sat sig for at samle den slagkraftige Avengers-gruppe. Blev ligesom Captain America ”skabt” under 2. verdenskrig, hvor han blev behandlet med et særligt serum, der gav ham superkræfter, der betød, at han stort set ikke ældes.

Nick Fury opererer helst i skyggerne, men deltager dog også jævnligt selv i aktionerne, hvor han især har et godt samarbejde med Captain America.

Vidste du at…
Nick Fury allerede har haft en række gæsteoptrædener i nogle af de senere års superheltefilm?

Bl.a. Iron Man, Thor og Captain America har haft besøg af den mørke eminence, og Samuel L. Jackson har da også kontrakt på at optræde i op til ni Marvel-film.

 

Hvad er S.H.I.E.L.D.?
S.H.I.E.L.D. står for "Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate".

Bag det kryptiske navn gemmer sig en international og tophemmelig organisation under ledelse af Nick Fury, der har til formål at kæmpe for verdensfred og at beskytte menneskeheden mod trusler.

En af S.H.I.E.L.D.’s mest sejlivede fjender er dog den kriminelle organisation HYDRA, grundlagt af Baron Wolfgang von Strucker. En organisation, der, ligesom det mytologiske monster, den er opkaldt efter, har en særlig evne til blot at blive stærkere, når man sårer den.

Vidste du at…
S.H.I.E.L.D. oprindeligt stod for "Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division". Først i 1991 fik navnet sin nuværende betydning.