Guide til Avengers-karaktererne - del 2

Thor og Captain America
Captain America fra Marvel-universet
(© Marvel)

Sidste uge præsenterede vi den første del af vores guide til Avengers-karaktererne. Nu er vi klar med anden del.

Thor (Chris Hemsworth)
Efter en magtkamp med sin misundelige bror Loke, blev den gamle tordengud Thor sendt ned på Jorden uden sine gudelige kræfter. På jorden viste han dog det rette heltemod og blev derfor atter udstyret med både overjordisk styrke samt hans faste følgesvend, hammeren Mjølner.

Thor er nok den af alle Marvel-heltene, der har flest kræfter at byde ind med, men han har til gengæld også større familiære udfordringer og kommer i Avengers atter til at tørne sammen med Loke (Tom Hiddleston).

Vidste du at…
Thor, ligesom mange andre superhelte, findes i en række forskellige versioner i alternative universer... bl.a. i en zombie-udgave?

 

Captain America (Chris Evans)
Den spinkle rekrut, Steve Rogers, bliver under 2. verdenskrig behandlet med et eksperimentelt serum, som både udstyrer ham med superkræfter, men som samtidig betyder, at han ældes meget langsommere end os almindelige dødelige.

Captain America har, efter at have ligget i koma i flere årtier, svært ved at finde sig til rette i vores moderne verden, hvor alle dem, han kendte og elskede, for længst er døde og borte.

Vidste du at…
Captain Americas legendariske runde skjold faktisk var trekantet i den første udgave af Marvel-tegneserien? Men allerede i den anden udgivelse fik skjoldet sin nuværende cirkelform.

'The Avengers' får dansk premiere den 26. april 2012.