Cookie- og Privatlivspolitik
Breaking Dawn - de første anmeldelser

Breaking Dawn - de første anmeldelser

De internationale anmeldere er ikke glade!

Stem op!
23
Stem ned!
-17
(reset)

Det er formentlig fuldstændig ligegyldigt for de massive horder af Twilight-fans, der om blot to dage er inviteret til årets filmbryllup.

Men de første internationale anmeldelser af The Twilight Saga: Breaking Dawn er landet... og de er ikke særligt positive.

Screendaily:
Screendaily fremhæver, at manuskriptforfatteren, Twilight-veteranen Melissa Rosenberg, har lavet et hæderligt stykke arbejde med at overføre de store konflikter fra den 750 sider lange roman. De skriver dog også, at dele af dialogen og enkelte handlingselementer virker latterlige på lærredet, selvom de er loyale mod bogen.

Skuespillet er ifølge Screendaily hovedsageligt lige så melodramatisk som i en sæbeopera - især hos Taylor Lautner og i mindre grad hos Robert Pattinson. Da graviditeten er omdrejningspunktet, byder 'Breaking Dawn' på lettere action end de andre film og mindre overbevisende effekter.

The Hollywood Reporter:
THR skriver, at i betragtning af hvor lidt der egentlig sker i 'Breaking Dawn', er publikum i sidste ende overladt til bare at stirre på de tre hovedroller - der alle er yderst seværdige, men forlængst så fastfrosne i rollerne at intet overrasker. Det eneste håb er, at Stewart, Pattinson og Lautner får mere at lave i næste film.

Instruktøren Bill Condon anklages for at have lavet filmen under en slags trance, og resultatet kalder THR for så banalt, at 40 minutter ville have passet bedre end filmens to timer.

Variety:
Variety mener, at filmselskabet Summit har beskyttet sin investering i en sådan grad, at en historie med yderst dramatiske muligheder ender som ren overflade uden en rigtig fornemmelse af fare og mørke. Også actionmæssigt og effektmæssigt er 'Breaking Dawn' underlegen den forrige Eclipse.

Bill Condon kritiseres for at være ueksperimenterende og blot følge i seriens stilistisk anonyme fordspor. Materialet i 'Breaking Dawn' er langt mere sprængfarligt og ville, ifølge Variety, have haft godt af lidt David Cronenberg’sk body-horror og afvigelse fra kommercielle hensyn til censur.

Filmens romantiske aspekter roses dog, og brylluppet og bryllupsnatten fremhæves som oprigtige emotionelle payoffs. Desværre mister filmen tyngde, hver gang Edward og Bella ikke er på lærredet (Lautner kritiseres for at levere en blødsøden helt), og ikke overraskeende er flere af detaljerne fra Stephenie Meyers univers ikke egnede til film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Liann Korsgaard

Super film, men lækre skuespillere. Man bliver helt opslugt

Sanneuser/763005

Lytter aldrig til kritikerne... for ofte er det de film der er store puplikumssucceer som de har dårlig kritik til og det hænger bare ikke sammen! Har oplevet det gang på gang og har næsten aldrig samme mening og høre det samme fra andre.

Men nok om det for nu handler det jo om Breaking dawn og helt ærligt, jeg ELSKEDE den bare! Er stor fan af bøgerne og filmene og denne var klart min yndlings. Synes også visuelt den var flot så kan ikke se hvad der er at brokke sig over! Egentlig er det jo også karakterene det handler om og ikke som sådan speciel effekts i disse film og jeg synes de gør det super godt anyway. Kender flere der ikke engang har læst Twilightbøgerne men som synes filmen var mega gode!

Er på ingen måder skuffet over denne film tvært imod. Filmen efterlod mig åndeløs endnu engang og jeg synes skuespillet fra alle sider var fantastisk.

Så er det sagt, elsker du twilight så vil Breaking Dawn ikke skuffe. Go see it now:)

Kongstad

Det eneste der kunne gøre den bedre... Ville være at del 2 kom lige efter...

Lea

Tog ind og så filmen i fredags på trods af de dårlige anmeldelser og på trods af hvor træt jeg var af hele den 'fan-dom' der er Twilight-serien.

Jeg kontaktede min søster dagen inden, da hun var til galla-premieren, og plejer at være forholdsvis objektiv på sådanne punkter.

Jeg fik af hende at vide at den var super god, på trods af at Renesme var dårligt animeret og at ulvenes tanker lød som Darth Vader...

Må indrømme at jeg hele tiden har gået og undret mig over hvordan fanden de vil dele en bog som Breaking Dawn op i to, og så ikke gøre den for langtrukken, men jeg var stadig åben overfor ideen - Indtil jeg så filmen.

Når jeg ikke sad og hulkede af grin over enten effekterne eller clichéerne, så var der jo altid Kristen Stewart's 'skuespil' at undre sig over.

Da filmen endelig var færdig (og jeg er her mere end enig i at den sagtens kunne have varet 40 minutter og stadig fået det hele med!) var jeg splittet mellem at grine eller at græde. Aldrig i mit har jeg tilbragt to så kedelige timer som den fredag aften.

Min veninde og jeg blev så enige om at vi nu havde stærkt brug for en drink.

natascha

jeg ved virkelig ikke hvad de snakker om jeg ELSKER den film de anmelder har igen smag når det gælder gode film!

michael

Har ALTID sagt at de film anmeldere kritisere mest tit bliver dem folk bedst kan lide.
ikke til vide hvad folk i det store hele mener, men jeg som læser af bøgerne blev ikke skuffet. nu hænger jeg mig ikke i de små detaljer(eller i alle af dem) og jeg synes den var god. nok ikke på høj kant med den trejde i rækken men der var jo også mere aktion(der skete mere) i den gemmen hele filmen end i breaking dawn hvor der jo først rigtig sker noget her i anden halvdel af filmen som kommer næste år.

3,75-4 stjerner ud af seks fra mig.
ser frem til næste år

Andrea

Var til gallapremiere i onsdags, og jeg må sige at den var intet mindre end perfekt. Eclipse skuffede mig nemlig utrolig meget, da den var hæslig i forhold til bogen. Men de toppede igen med Breaking Dawn Part 1, og selvfølgelig vil der altid være kritikerne, men de hører jo heller ikke til den rette alders/mål-gruppe. :)

majbritt

Jeg synes den er RIGTIG god... Jeg var selv til maraton igår, og det var en rigtig god oplevelse..

Selvom jeg har læst alle bøgerne, syntes jeg stadig Breaking Dawn var rigtig spændende.. Så smukt bryllup..

Så er det os super fedt at Stephenie Meyer også denne gang var at se i filmen...

Jeg ku dog godt ha tænkt mig mere af bryllupsrejsen, og iforh. til bogen... Men ellers RIGTIG god film...

Mijanne

Jeg er nogenlunde enig i hvad de mener. at de siger den kunne vare 40 minutter, og at Jacob er for blødsøden.
Men når man har læst bogen og elsker den og kan huske hvad Bella har i tankerne, vil jeg mene det er godt med 2 timer. Der er lang tid hvor der ikke sker noget, men når man ved hvad hun tænker synes jeg ikke det gør noget. Det bliver mere intenst og jeg tror bare at de anmelderer der har anmeldt den her har taget kritiker brillernepå, og set den fra en synsvinkel for folk der tager ind for at se en god film, og ikke for twilight fans.
De eneste ting jeg er mere eller mindre grad skuffet over er slutningen og Bellas blå mærker.
Jeg synes slutningen er for langtruken, og for sent. Havde selv regenet med at den sluttede lige da Jacob prægede Renesmee, og han skiftede ansigts udtryk. Men de der har set den ved at den slutter lidt senere, og det er nærmest respektløst overfor Jacobs karakter vil jeg mene... Han bliver "ligegyldig" igen.
Dengang ejg læste bogen synes jeg at et af de sjoveste steder, og de mest mærkeligste steder var der hvor man får afvide Bellas krop er helt fyldt med blå mærker efter deres bryllupsnat... Så er 2 små blå mærker ikke nok! Men det er selvfølgelig småtings afdelingen.

Vampire Girluser/45051

Var inde og se marathonen igår, og jeg blev meget positivt overrasket. Synes at den er bedre end de første tre, da der sker mere i 4..
Det jeg er allermest vild med er slutningen, da den viser hvad de er villige til at gøre for en film..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

44 minutter siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

9 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

10 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

18 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

18 timer siden

Aktive debatter