Ole Christian Madsen laver ny film i USA

Grønt lys til instruktørens første amerikanske produktion
Ole Christian Madsen under optagelserne til storfilmen 'Flammen & Citronen'
(© Nimbus Film)

Medierne bruger i øjeblikket en del spalteplads på at skrive om danske instruktørers "flugt" til udlandet. Er det pengene, der lokker? Er det udlængslen? Og vil de komme tilbage til Danmark med nyskabende, innovative ideer i baggagen?

Spørgsmålet er til debat, og folk som Bille August, Susanne Bier og Christian E. Christiansen er gode eksempler på danskere med succes i udlandet. Nyeste skud på stammen er Ole Christian Madsen, der bl.a. har lavet dette års danske kandidat til en Oscar-nominering, SuperClásico.

Madsen har netop fået grønt lys til at påbegynde optagelserne til filmen 'Paper Trail', der bliver hans første amerikanske produktion.

'Paper Trail' handler om en ambitiøs assistent til en magtfuld bladudgiver, der finder et uudgivet dokument skrevet af en fængselsindsat, som detaljeret beskriver et uopklaret, kæmpemæssigt diamantkup. Dette kan blive den unge mand og hans kærestes vej til toppen, men de finder snart ud af, at de er en del af et meget større og farligere spil.

Optagelserne til 'Paper Trail' begynder i sommeren 2012, og lige nu går jagten ind på at finde nogle skuespillere til filmen.

Af andre danske instruktører i udlandet kan også Asger Leth (Man on a Ledge) og Per Fly nævnes, hvoraf sidstnævnte skal indspille sin hidtil dyreste film - i Sverige.