Cookie- og Privatlivspolitik
Mads Mikkelsen svarer på brugernes spørgsmål

Mads Mikkelsen svarer på brugernes spørgsmål

Se svarene her

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vores interview med Mads Mikkelsen kan læses i det aktuelle kino.dk-magasin, og i den forbindelse stillede vi også den danske filmstjerne spørgsmål fra kino.dk's brugere.

Spørgsmålene og svarene kommer her:

Bettina: Hvad er den største fordel ved at indspille danske film og den største fordel ved at indspille udenlandske film?

Mads Mikkelsen: Det er faktisk lidt den samme. Fordelen ved danske film er en dejlig tryghed. Vi kender hinanden rigtigt, rigtigt godt. Man har den der totale frihed til at tale om ting, man ikke kan forstå og enten få det rettet eller få en ordentlig forklaring. Og det er på en sjov måde fordelen ved amerikanske film, at man ikke har det. Man arbejder stadig sammen osv., men du er alene. Og det er der altså også noget skønt ved en gang imellem. Det er kun dig, og du er alene. Du har ikke noget at læne dig op af.  Folk har bedt dig om at være med, fordi de har set noget, som de var rigtig glade for. Det er udelukkende på den basis, du er med. Der er ikke alle mulige andre grunde. Sådan håber jeg da også, at det er i Danmark, men det er klart, at der er nogle andre mekanismer i dansk film. Så i udlandet er man sig selv og sit job, og det er der en skøn frihed i på en eller anden måde.

Anders: Hvad vil du helst spille - god eller ond?

Mads Mikkelsen: Der er slet ikke nogen forskel for mig. Hvis det er en god rolle, er det fedt. En god ond rolle har altid noget vi kan lide, forstår eller genkender. En god-god har altid et eller andet, der ikke er helt i orden, som vi også genkender. Så de skal have begge sider, ellers går det sgu ikke.

Ditte Brøns: Hvad var det bedste ved at indspille 'De tre musketerer' i forhold til King Arthur?

Mads Mikkelsen: Jeg sad rigtig meget på en hest i 'King Arthur´. Det var superfedt, men det var også rigtig hårdt og besværgeligt… og pissekoldt… og varmt andre dage. Vi optog den i Irland, og det regnede helt vildt. Men begge dele var fede. Jeg havde måske lidt mere fægtning i den her, men det var sjovt begge dele. Det var begge sådan lidt drengeagtige drømme, hvor man som 14-årige gerne ville være ham der oppe på lærredet. Ikke at jeg ville være skuespiller, man ville bare gerne være ham der svingede rundt. Og så fik jeg lov til det nu. Det synes jeg er supersjovt.

Helene Brinch: Hvad er din hidtil største oplevelse som skuespiller?

Mads Mikkelsen: Det er svært. Forskellige film kan gøre forskellige ting for en. Men sådan personligt.. Det var ikke fordi den var den sværeste, men jeg synes bare det blev en meget, meget smuk film, Pusher 2. Den var fantastisk at lave, fordi vi gjorde det efter 10 år. Og fordi vi har med en karakter at gøre, uden at sammenligne med Travis Bickle i ’Taxi Driver’, der er en idiot, som vi et eller andet sted ikke burde kigge på, men som vi formår et eller andet sted ikke at kunne slippe væk fra, som på mange måder gør det ret rørende. På den måde synes jeg, at det er en fantastisk film. Men jeg har det også sådan med andre film, så det er svært at svare på.

Frederikke: Hvilke genrer kan du bedst lide at spille med i, og er der nogen, du gerne vil udforske lidt mere?

Mads Mikkelsen: Jeg har aldrig lavet en gyser/horror/splatter-film, og jeg ved sgu ikke om det er sjovt at lave, men jeg har altid set det, siden jeg var lille, og jeg kan godt lide det. Og det er ikke fordi, jeg synes, det er fed filmkunst, men der er bare noget ved det, der er fedt. Og cowboyfilm. Det kunne også være sjovt. Men jeg godt lide alle genrer. Jeg er måske ikke så meget til romantiske komedier. Eller rettere sagt. Det er jeg slet ikke. Haha. Men jeg har selv lavet en. Jeg kan godt lide komedier, men igen hvilken slags komedier? Det skal være som Anders Thomas Jensens. Slapstick synes jeg er rædselsfuldt, jeg kan slet ikke holde ud at kigge på det. Komedier for mig skal være i den radikale genre, vanvidsgenre. Det synes jeg er rigtig sjovt. Dermed ikke at sagt, at andre film ikke er sjove, men man skal ikke gå efter det, for så går det galt.  Nogle af de der komedier er simpelthen så dårlige, fordi de går efter det hele tiden.

René Elias: Ville du tage imod rollen som James Bond, hvis du fik den tilbudt?

Mads Mikkelsen: De havde sgu svært ved, at han havde blondt hår, så mon ikke de vil have det meget, meget sværere med en lille smule dansk accent, ha ha. Så måske ikke lige James Bond, men en anden agent kunne jeg sagtens synes var sjov og spændende at lave.

DJ Woman: Hvilken af de tre musketerer synes du bedst om?

Mads Mikkelsen: Inkl. D’Artagnan? Man kan jo ikke tage den ene frem for den anden. De vejer jo hinanden op. Men D’Artagen er selvfølgelig den fedeste!

De tre musketere har premiere den 13. otober 2011.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
djwoman

Yes!!! det er første gang, at jeg får stillet et spørgsmål til en kendt og det er endda Mads. Han er så sej!:D

DB5 aka Ditte Brøns

Gode spørgsmål og overraskelse over at mit spørgsmål kom med til Mads.... :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.