Kino.dk-vinder: "En helt fantastisk dag på filmsettet"

To kino.dk-brugere var på set-besøg på den danske gyserfilm 'Skavengers'
Billede

I sommer gav kino.dk helt eksklusivt to brugere mulighed for at være med til optagelserne af den kommende danske gyserfilm 'Skavengers'.

Vinderne var søstrene Marlene og Michelle, men da besøgsdagen blev en lørdag, så kunne Michelle desværre ikke.

Marlene fortæller: "Michelle var meget ærgerlig og grøn af misundelse da hun, hendes mand og alle vores seks børn vinkede farvel til mig og hendes substitut Chris (som er min mand). En dejlig lun sommer aften, kørte vi så i bil fra Randers til gyserfilm-optagelserne på Valdemar Slot på Sydfyn."

Marlene og Chris mødtes med produceren Søren Juul Petersen i Svendborg ved 20-tiden, og over en kop kaffe startede de med et par times foredrag og snak omkring, hvordan man udvikler sådan en gyserfilm. Ved 22-tiden gik turen fra Svendborg midtby mod optagelserne på Valdemar Slot.

"Da vi ankom, var filmholdet i fuld gang med deres arbejde. Den dag foregik optagelserne omkring Valdemar Slots gamle lader med høstmaskiner og sådan nogle ting," fortæller Marlene.

Datteren bliver kidnappet
Filmholdet filmede nogle dramatiske scener, hvor Vanessa Johansson – som spiller hovedrollen i filmen - får kidnappet sin datter af filmens skurke.

"
Det, der slog mig og min mand Chris allermest, da vi så optagelserne, var, hvor fantastisk disciplinerede og koncentreret de alle var. De løb rundt som myrer - men det så ud som om de alle viste, hvad de skulle lave," smiler Marlene.

Ved 23-tiden om aftenen spiste Marlene og Chris frokost sammen med holdet: "Sjovt de kaldte det for frokost - men for dem var det jo frokost, da de jo først var startet på arbejdet kl. 20," siger Marlene.

"Vi synes vitterligt, at alle var meget flinke - men det største for os var at møde William Jøhnk Nielsen, som vi jo kender som Ulrich Thomsens søn fra 'Hævnen'!"
William var utrolig sød og ukrukket. Han fik øje på os ved frokosten og gik så lige over til os, kiggede os i øjnene og sagde: 'Jeg tror ikke, jeg har set jer før. Men velkommen, jeg hedder William.' Ret overskudsagtig at han gjorde det."

Stukket med en høtyv
Kl. halv tre om natten var filmholdet stadig i fuld gang, og optagelserne blev flyttet ind i en af Valdemar Slots gamle hestestalde, hvor Vanessa Johansson skulle kæmpe med en af skurkene og ende med at stikke en høtyv igennem hans mave. Rekvisitørerne Kasper og Joseph forklarede nøje Marlene og Chris, hvordan man gjorde.

"Det kommer til at se ret brutalt ud, tror jeg. Men jeg kan kun sige: Det er snyd og humbug det hele…,"
skraldgriner Marlene.

"Da klokken var over tre om natten var vi ved at være godt trætte, og i stedet for at køre hele vejen tilbage til Randers på det tidspunkt, så havde produceren Søren booket et værelse til os på Hotel Svendborg. Så alt i alt må jeg nok sige, at det var en helt fantastisk dag på filmsettet," afslutter Marlene og nævner, at hun glæder sig til at se 'Skavengers', når de kommer i biografen.

Skavengers har premiere den 13. april 2012.