Seks nye superheltefilm i 2012

Endnu flere maskerede helte næste år
Seks superheltes seriehæfte
(© Marvel, DC Comics, Eagle Comics)

Selv hvis man ser bort fra tegneseriebaserede og superhelteagtige film som Men in Black III, Underworld 4 og G.I. Joe 2 er der flere superheltefilm i 2012, end vi har set i år.

Om det er godt eller dårligt kommer ikke mindst an på filmenes kvalitet.

Holdopstillingen ser under alle omstændigheder således ud:

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (premiere den 23. februar)
Nicolas Cage er tilbage i rollen som Johnny Blaze aka. Ghost Rider - motorcykelrytteren fra helvede, der har solgt sin sjæl til Satan. Mark Neveldine og Brian Taylor (Gamer) overtager instruktør-rollen fra Mark Steven Johnson (Daredevil).

John Carter (premiere den 8. marts)
Tarzan-forfatteren, Edgar Rice Burroughs, skabte i 1912 karakteren John Carter, der uforvarende havner på planeten Mars, hvor tyngdekraften giver ham superevner. Marvel gav ham sit eget tegneseriehæfte i 1977 og kaldte ham John Carter, Warlord of Mars, og nu kommer den første filmatisering nogensinde med Taylor Kitsch (X-Men Origins: Wolverine) i titelrollen. Andrew Stanton (FInding Nemo og Wall-E) instruerer den stort anlagte film.

Dredd (premiere den 22. marts)
Det gik ikke vanvittigt godt tilbage i 1995, hvor Sylvester Stallone hoppede i kostumet som Judge Dredd - manden der er både dommer, jury og bøddel. Den fascistiske fremtidsbetjent er dog heller ikke verdens nemmeste at filmatisere, men nu prøver man igen med en eftersigende langt mørkere version med Karl Urban i hovedrollen, instrueret af Pete Travis (Vantage Point).

The Avengers (premiere den 26. april)
Thor, Iron Man, Captain America, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Loki og Nick Fury i den samme film, lyder næsten for godt til at være sandt, og med dette års Thor og Captain America-film in mente kan masser af ting gå galt. På den anden side er instruktøren Joss Whedon (Serenity), der næppe har tænkt sig at tabe den måske ultimative superheltfilm på gulvet.

The Amazing Spider-Man (premiere den 3. juli)
Too soon? Det synes vi. Umiddelbart er der ikke meget nyt under solen, når historien om Peter Parkers forvandling til Spider-Man genfortælles - dog med en ny kærlighed i form af Emma Stones Gwen Stacy. Andrew Garfield overtager Tobey Maguires rolle, og med Marc Webb ((500) Days of Summer) som instruktør, får kærlighedsdelen måske en ekstra dimension.

The Dark Knight Rises (premiere den 26. juli)
Christopher Nolans afsluttende kapital i hans Batman-trilogi kræver ingen nærmere intro. Filmen må forventes at blive årets største superheltefilm, årets mest kritikerroste og én af filmhistoriens bedste trilogier nogensinde. Forventningerne er med andre ord enorme, men den kappeklædte hævner fra Gotham City er om nogen manden, der kan bære et så massivt ansvar på sine solide skuldre.

Er der for mange superheltefilm i 2012? Hvilken er den mest unødvendige? Hvilken bliver den værste? Hvilken bliver den bedste? Start debatten nedenfor.