Cookie- og Privatlivspolitik
Politiske film - redaktionens favoritter

Politiske film - redaktionens favoritter

Folketingsvalget er overstået, men hvilke politiske film er bedst?

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Politiske film er mange ting, hvilket gør genren meget svær at kategorisere, for er 'Milk' mere politisk end 'Air Force One'? Handler 'W.' mere om politik end 'Dr. Strangelove' eller 'Kongekabale'?

Hvis man forsøger at klassificere politiske film, kommer man hurtigt i problemer, for hvor skal man starte? Der er film, der behandler større politiske tematikker, uden at have noget med politikere at gøre (fx Animal Farm).

Der er dokumentarfilm som 'Fahrenheit 9/11', portrætter af store, politiske ledere (fx Nixon), der er film som fokuserer på politisk spin og valgkampagne-intriger (fx Primary Colors), den politiske satire (fx In the Loop) og endelig den politiske thriller, som amerikanerne er fremragende til (fx The Manchurian Candidate).

Listen er næsten uendelig, så for at holde fokus, præsenterer redaktionen hver vores tre yndlingsfilm, der har med politik og politikere at gøre:

Søren:
Dr. Strangelove (1964)
Politisk satire når det er bedst. Uendeligt underholdende indslag midt i den kolde krig og et vanvittigt persongalleri uden en eneste normal karakter.
All the President’s Men (1976)
Aldrig før har papirnusseri og research været mere spændende...
In the Loop (2009)
Har måske rekorden for flest replikker på film, og de fleste er fremragende. Og så er det en alle tiders indførelse i politisk spin, når det er værst.

Stine:
JFK (1991)
Oliver Stones stjernespækkede, kontroversielle konspirationsthriller nærmest bombarderer publikum med lyssky teorier og er samtidig super overbevisende. 
All the President's Men (1976)
Dejlig nedtonet, 70er-cool og stram filmatisering af Bernstein og Woodwards journalistiske afdækning af Watergate-skandalen.
The Contender (2000)
Politisk thriller der leverer et troværdigt og isnende indblik i magtens skyggesider med spin, intrige og kønskamp på højt plan.

Daniel:
Mr. Smith Goes to Washington (1939)
Patriotisk som kun amerikanerne kan være det, men også en hyldest til den lille mands kamp mod et korrupt og snavset politisk system.
Dr. Strangelove (1964)
Selvom Peter Sellers er mest kendt for sin rolle som Inspector Clouseau i Den lyserøde panter-filmene, er det med den tredobbelte kraftpræstation i Stanley Kubricks mesterværk Dr. Strangelove, han for alvor skriver sig ind i filmhistoriebøgerne.
All the President’s Men (1976)
Hvis man kun skal se én politisk thriller i sit liv, bør det være denne.

Hvilken politisk film er din favorit?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonasuser/387065

Frost/Nixon, Nixon, Milk, Fair Game - listen er lang. Jeg synes også man bør tage 'Three days of the Condor' (1975) med på listen, evt. også 'Spy Game' (2001).

Alexanderuser/26783

Et ord: Fantastisk

KristianEnevoldsen

JFK er efter min mening den ultimative politiske thriller. Den er vanvittig spændende og så fedt klippet og filmet som den jo også blev belønnet for ved Oscar uddelingen. Kevin Costner yder en af hans præstation, men filmen har simpelthen bare en alen lang række af fede skuespillere fra Tommy Lee Jones til Donald Sutherland. Jeg kan se den igen og igen. Det er en af mine ynglingsfilm.

Anonymuser/0

Selvfølgelig er All the President's Men et oplagt valg. Den er lige som Apollo 13; man ved hvad udfaldet bliver, men alligevel sidder man på kanten af sofaen.

Frost / Nixon er også en af mine nye favoritter. Der er intet som film, der piller det store af magtfulde mennesker.

Men derudover vil jeg fremhæve Gandhi. Jeg har set filmen flere gange; første gang i folkeskolen som 14-15 årig. Prøv at få en klasse på næsten 30 piger og drenge til at holde kæft og se en langfilm om dybt beundringsværdig mand, hvis "ingen vold"-politik desværre ikke har bredt sig særligt meget rundt om i verdenen.

Og så vil jeg også nævne Iron Jawed Angels om kvindrettighedsforkæmpere i USA, om kampen om retten til at stemme. Filmen er en biograffilm, men har kun været vist på TV herhjemme. Man sidder som kvinde og når op i det røde felt flere gange undervejs, men igen, man ved jo hvad udfaldet bliver så in your face, misogyne narr...

Ménner

en god film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

1 dag siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

1 dag siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

1 dag siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

2 dage siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

4 dage siden

Aktive debatter