Danskerne elsker 'Dirch'

Filmen om komikerlegenden har allerede solgt op imod 80.000 billetter
Der er grund til at være glad for Nikolaj Lie Kaas
(© Nordisk Film / Bjørn Bertheussen)

Dirch Passer var en af Danmarks mest elskede komikere, og hans popularitet fornægter sig ikke. Danskerne strømmer i biografen for at se filmen om hans liv, hvor Nikolaj Lie Kaas har påtaget sig den svære opgave at portrættere legenden.

I den første weekend har Dirch solgt 67.110 billetter, og regner man diverse forpremierer med, er totalen 79.139 billetter. Ikke siden 2008 og Flammen & Citronen har en dansk film åbnet så godt. Interessant nok er begge film historiske dramaer.

'Dirch' er røget direkte ind på brugernes top 10 her på kino.dk med et flot snit på 5,2 ud af 6 stjerner, kun overgået af Harry Potter 7 - del 2. Og med kommentarer som "super film", "fremragende skildring", "mesterværk" og "Dirch gik lige i hjertet" er stemningen omkring filmen yderst positiv.

De professionelle kritikere er en smule mere delte i deres meninger, og filmen lander på 4,6 ud af 6 stjerner. Her er dog to 6-stjernede anmeldelser imellem fra BT og Ekstra Bladets anmeldere, hvilket indikerer en ny ”triumf for dansk film”, som Kirstine Krefeld fra Ekstra Bladet udtrykker det.