Cookie- og Privatlivspolitik
kino.dk anmelder: Unknown Identity

kino.dk anmelder: Unknown Identity

Ny action-thriller er kompetent, men forglemmelig

Stem op!
16
Stem ned!
-7
(reset)

I Unknown Identity er Dr. Martin Harris (Liam Neeson) i Berlin med sin kone (January Jones fra 'Mad Men') for at deltage i et topmøde, men efter han mister bevidstheden under et biluheld, har en anden mand overtaget hans identitet, og konen synes ikke længere at genkende ham.

Etableringen af denne fine thriller-præmis fungerer rigtig godt. Den desorienterede doktor, som lider af et mindre hukommelsestab, forsøger at stykke sammen, hvad der er sket før ulykken fandt sted og opsøger blandt andre taxichaufføren Gina (Diane Kruger).

Instruktøren, Jaume Collet-Serra, foretager tidligt et gear-skifte over i action-genren, og en veloplagt og spændende første akt afløses af generiske sekvenser, hvor Martin og Gina er på flugt. Mange elementer virker så velkendte, at det er grænsende til pastiche, og det samme var faktisk tilfældet med Collet-Serras forrige film, 'Orphan'. Håndværket er sådan set i orden. Det er bare alt sammen frygtelig konventionelt.

Hovedkarakteren Martin Harris er publikums fattede holdepunkt i en rodet situation, og Neesons evne til at overbevise gør ham til et passende valg til rollen. Han kan spille samtidigt hårdfør og følsom, og hans præstation tilfører en tiltrængt tyngde, som de andre ellers bundsolide navne på rollelisten såsom Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella og Sebastian Koch ikke rigtig formår at bringe til filmen. De hverken falder eller brænder helt igennem. Der mangler ofte en gnist.

Plottet er overordnet set hæderligt, om end ikke altid lige troværdigt. Svarene på gåden lever ikke tilnærmelsesvis op til den indledende mystik  men det gør nu ikke så meget.

Langt værre er det, at 'Unknown Identity' er forfærdelig ordinær. Kompetent produceret og til tider moderat underholdende, bevares, men aldrig mindeværdig og, ironisk nok, fuldstændig identitetsløs.

3/6 stjerner

Uenig med Kasper? Start diskussionen i kommentarfeltet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Michael

Catwoman tror jeg Maisie Williams ville være et rigtig godt bud, passer fint sammen med Robert Pattinson også har hun vidst også lidt stunt erfarin

1 time siden
habill

du modsiger fuldstændig dig selv. SLJ beviste at folk er ligeglade med farven, at du ikk ka se udover det er dit problem.

3 timer siden
habill

svært at sige. det lyder ikke som et godt match, men hvem ved. måske han rammer den alligevel. hvis ben affleck fik chancen, så hvorfor ikk.

3 timer siden
Oliver

Så når i siger de har fundet sine skurke er det faktisk stadig bare et skud i tågen?

9 timer siden
Johnny

Elskede Ben Affleck som batman der passet han pisse godt ind... Men han passet ikke på bruce wayne rollen men er spændt på den ny film

13 timer siden

Aktive debatter