Cookie- og Privatlivspolitik
kino.dk anmelder: Unknown Identity

kino.dk anmelder: Unknown Identity

Ny action-thriller er kompetent, men forglemmelig

Stem op!
16
Stem ned!
-7
(reset)

I Unknown Identity er Dr. Martin Harris (Liam Neeson) i Berlin med sin kone (January Jones fra 'Mad Men') for at deltage i et topmøde, men efter han mister bevidstheden under et biluheld, har en anden mand overtaget hans identitet, og konen synes ikke længere at genkende ham.

Etableringen af denne fine thriller-præmis fungerer rigtig godt. Den desorienterede doktor, som lider af et mindre hukommelsestab, forsøger at stykke sammen, hvad der er sket før ulykken fandt sted og opsøger blandt andre taxichaufføren Gina (Diane Kruger).

Instruktøren, Jaume Collet-Serra, foretager tidligt et gear-skifte over i action-genren, og en veloplagt og spændende første akt afløses af generiske sekvenser, hvor Martin og Gina er på flugt. Mange elementer virker så velkendte, at det er grænsende til pastiche, og det samme var faktisk tilfældet med Collet-Serras forrige film, 'Orphan'. Håndværket er sådan set i orden. Det er bare alt sammen frygtelig konventionelt.

Hovedkarakteren Martin Harris er publikums fattede holdepunkt i en rodet situation, og Neesons evne til at overbevise gør ham til et passende valg til rollen. Han kan spille samtidigt hårdfør og følsom, og hans præstation tilfører en tiltrængt tyngde, som de andre ellers bundsolide navne på rollelisten såsom Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella og Sebastian Koch ikke rigtig formår at bringe til filmen. De hverken falder eller brænder helt igennem. Der mangler ofte en gnist.

Plottet er overordnet set hæderligt, om end ikke altid lige troværdigt. Svarene på gåden lever ikke tilnærmelsesvis op til den indledende mystik  men det gør nu ikke så meget.

Langt værre er det, at 'Unknown Identity' er forfærdelig ordinær. Kompetent produceret og til tider moderat underholdende, bevares, men aldrig mindeværdig og, ironisk nok, fuldstændig identitetsløs.

3/6 stjerner

Uenig med Kasper? Start diskussionen i kommentarfeltet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

10 minutter siden
Jørgen Mathorneuser/394194
Jørgen Mathorneuser/394194

Pænt goddag.

Vi er klar til en ny sæson.

15 minutter siden
Anja

Hvadfor en trailer, hvor

24 minutter siden
Louiseuser/522285
Louiseuser/522285

Det kan godt være, at der er mange, som har været inde og se filmen "DUNE", men det er med garanti ikke alle, som er gået opmuntrede derfra :/

1 time siden
VIPER

~Inden man laver en annonce med titlen :
"ÅRETS TO BEDSTE ACTIONSCENER"
-Burde man måske lige vente på de sidste fede actionfilm,

2 timer siden