Cookie- og Privatlivspolitik
kino.dk anmelder: Orla Frøsnapper

kino.dk anmelder: Orla Frøsnapper

Ole Lund Kirkegaard som animation

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

På papiret er Orla Frøsnapper den mindst spektakulære af de tre kommende animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger (de andre er ’Gummi Tarzan’ og ’Otto er et næsehorn’), med sine få karakterer og afgrænsede handling, der på intet tidspunkt forlader den lille landsby. Men det behøver ikke nødvendigvis at være en svaghed.

Under alle omstændigheder er handlingen til at overskue:

Cirkus Bardini kommer til byen til stor fryd for vennerne Victor og Jakob, hvis bare Orla Frøsnapper - byens største (og eneste) bølle-– ikke spenderede sommerferien på at tyrannisere alle mindre end ham selv. Længere er handlingen ikke, også selvom løjerne inkluderer alt fra kanonkonger til løbske grise.

Filmen er således tro mod bogen, og det samme gælder animationens streg og udtryk. Ole Lund Kirkegaards egne tegninger til sine bøger har støbt filmens visuelle fundament, hvilket resulterer i en meget enkel stil, der kun taler til filmens fordel. Godt nok er vi meget langt fra detaljerigdommen i animationsfilm fra Pixar og Dreamworks, men til gengæld er animationen og selve filmen både klar, fokuseret og ikke mindst levende.

Også stemmerne, der leveres af bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt og Nicolaj Kopernikus, er upåklagelige, og selv 3D-effekterne har deres eksistensberettigelse - dog uden at gøre fra eller til på den lange bane. ’Orla Frøsnapper’ er i øvrigt den blot anden danske film i 3D nogensinde. Den første var Olsen Banden på de bonede gulve fra sidste efterår, som på flere måder er oplagt at drage sammenligninger med, og den sammenligning vinder ’Orla Frøsnapper’ ved at være langt mindre støjende og mere afbalanceret uden at blive kedelig.

Men det er filmens tilforladelige tempo, og det faktum at Ole Lund Kirkegaards humor har overlevet transformationen fra bog til animationsfilm, der gør ’Orla Frøsnapper’ til et mindre scoop. Ældre børn foretrækker måske Egon Olsens mere kaotiske verden, men den gode historie tilhører Orla og Co.

4 stjerner

Uenig med Søren? Start diskussionen i kommentarfeltet.Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

2 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

2 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

3 dage siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

3 dage siden