Cookie- og Privatlivspolitik
Opdateret: Lars von Trier bliver smidt ud af Cannes

Opdateret: Lars von Trier bliver smidt ud af Cannes

Den danske instruktør er gået over stregen

Stem op!
9
Stem ned!
-4
(reset)

I går ramte Lars von Triers nye film, 'Melancholia', Cannes.

På et efterfølgende pressemøde fik instruktøren rodet sig ud i en værre omgang bavlen om nazi-sympatier og forståelse for Hitler, som chokerede hele verdenspressen.

Derfor har Trier officielt sagt undskyld for sine dumme udtalelser:

"Hvis jeg har såret nogen her til morgen med de udtalelser, jeg er kommet med, vil jeg på det dybeste sige undskyld. Jeg er ikke antisemit eller racefordømmende på nogen måde, ej heller nazist."

Men for sent. Nu har festivalbestyrelsen besluttet at smide Trier ud af festivalen. 

Der har været modstridende forlydender omkring, hvorvidt 'Melancholia' stadig er med i hovedkonkurrencen. Det er den, men på grund af Triers bemærkelsesværdige exit spås den ikke de store chancer for at vinde Guldpalmen.

Synes du, at Trier er gået over stregen?

Melancholia har Danmarkspremiere på næste torsdag.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmususer/730574

Jeg har set hele hans udtalelse og jeg fattede ingenting. Han roder rundt og giver masser af perfekte linier der kan trykkes og ser slemme ud, men nogen egentligt pointen fik jeg ikke fat i.

Og hvorfor bliver folk så forargede over, at han siger, at han forstår Hitler? Forståelse er vel ikke det samme som at være enig.

Så dumt sagt. Både tid, sted og for hans muligheder, men mest af alt fejler det i basal kommunikation. Det var jo bare en masse vrøvl.

Johan

Jeg vil lige pointere, som jeg ved Informationen også har pointeret. At Trier anskuer Hitlers historie ud fra et kunstnerisk synspunkt og ikke et politisk. Altså vi snakke ikke her Hitler, som den nazistisk leder, der begik alverdens grusomhedder. Men manden Hitler, som på godt og ondt jo var et menneske, og de kampe Hitler må have haft, er dem som Trier kan sætte sig ind i, som jeg forstår hans udtalelse. Og som jeg syndes Informationen så rigtig minder os om, at Oliver Hischbiegel og Bruno Ganz også må have kunne forstå Hitler, for ellers ville de ikke kunne have skabt filmen Der Untergang om Hitler.
Det eneste forkerte i mine øjne Trier gjorde, det var at komme med de udtalelser i det forum, for det skreg på at blive mistolket.

Louis

Fuck dig, Lars! Du laver de værste film, og kun får PR på grund af dine såkaldte kontroverse udtalelser.

Annauser/924772

Han siger til pressemødet at han forstår Hitler, men for at kunne sige det skal man vide hvad hitler stod for, og det er jeg sikker på at Trier ved, da det jo er en af de historiske ting folk snakker mest om nu til dage.
Men hvad stod hitler for? Hitler stod for at 8-9 milioner jøder blev dræbt, hvis Trier forstår Hitler så forstår han derved også hans handlinger, for Hitler er idag kendt for hans handlinger, og det var at dræbe jøder.
Jeg ved godt at Trier er 'genial' og jeg elsker også selv hans film der er provokerende, men at give Hitler ret i det han gjorde er ikke okay.
Jeg har selv ingen bedsteforældre da de alle fire blev dræbt, og jeg afstammer fra en jødisk familie.
Jeg mener ikke det er okay, men folk har ret til at modsige mig.

Magneuser/404937

nu har jeg set Lars Von Triers pressemøde. ja manden er rablende gal i hovedet men man kommer ikke uden om, om man vil det eller ej, at han er et geni.

han provokere med hans film, er anti Amerikans og kvindehadsk! han må gerne provokere mig, det gør mig mere nysgerrig på hans film, og hvis man tager sig tid til dem får man en masse ud af dem om hvordan mennesker behandler hinanden på en MEGET egoistisk måde.

herre gud ... det er god reklame med alle hans udtalelser

Lars Von Trier er gud og jeg kan godt li det han laver

Danieluser/178270

en klovn udtaler sig dumt på et pressemøde og medierne mangler noget at skrive om....match made in heaven....hvad det har med almindelige folk at gøre ved jeg ikke

Simon

Det er jo et stort paradoks:
Pressen forventer altid at Trier skal sige noget kontroversielt eller noget lidt specielt, som de kan blive forarget over og skrive om.
Angiveligt kan Trier ikke en gang lide at stille op til pressemøder, fordi han måske finder det ubehageligt og at man forventer meget fra hans side.

Så Trier udtaler sig om Hitler, og træder ud hvor han har svært ved at bunde, især på den måde han udtrykker sig på på engelsk. Der er ingen der fatter pointen om, at han kun er fascineret af Det Tredje Rige, pga. dens arkitektur, og Adolf Hitler, fordi en sådan mand, uden nogle særlige evner ud over at kunne tale til folket, ville gå så langt, som at starte holocaust og Die Endlösung, bare for at nå sit mål.

Ja, det er en lidt speciel fascination, vil nogle mene, men det betyder ikke, at han er imod jøder, og er nazist osv.
Han sagde det bare på den forkerte måde, det forkerte tidspunkt og det forkerte sted. Hvis man sagde sådan noget i Danmark, og fik tid til at forklare sig ordentligt, ville folk jo bare trække på skuldren, og ikke tænke videre over det. Men Trier har helt klart ikke overvejet situationen ordentligt, og skulle bare med det samme have undskyldt, og sagt med et glimt i øjet, at så havde pressen noget at skrive om, for det er sgu da den eneste grund til at han siger disse kontroversielle ting.

Synes Cannes overreagerer i DEN grad, og at han skulle have haft chancen for at sige undskyld og forklare sig, i stedet for bare at blive smidt ud. De er sgu lidt af nogle tøsedrenge, dem som sidder i Cannes' bestyrelse, efter min mening.

Kasper Dahl Nicolajsen

Jeg synes på ingen måde at Trier kan rede sig ud af den situation, han har sat sig i på Cannes. Han ved, ligesom alle vi andre gør, at anden verdenskrig og nazisme er et ufatteligt ømt emne, og man derfor skal passe på hvad man siger. Af ren og skær anmindelig respekt, for sine medmennesker og af logisk sans (hvis Trier da overhovedet har denne), ved man naturligvis godt, at man ikke skal udtale sig antisemetisk, og SLET ikke til et offentligt pressemøde, hvor ens film er sat på spil. Med andre ord, Trier beder til fulde om at blive smidt ud, og jeg håber næsten at Melancholia heller ikke vinder prisen, så der for alvor kommer en konsekvens ud af Triers udtalelse. Det er selvfølgelig synd for de andre der har været indvoldveret i filmen, at de skal have en så provokerende instruktør som Trier. Jeg mener da også vi har ret til at udtale os frit, men vi skal stadig respekterer hinanden, og tænke over hvad man kan tillade sig at ytre offentligt. Triers eneste udmiddelbare grund for at have udtalt sig, er jo også kun for at vække opmærksomhed, ligesom han gør med hans film, uden der er nogen egentlig mening med det, bortset fra en der er dybt gemt i hans sind.
Vi skal huske at skælne mellem ytringsfrihed og ytringsfacisme, som Trier åbenbart ikke kan, eller måske vil han bare ikke?

Daniel

Von Trier er provokerende, helt klart! Men er det for meget?
Personligt synes jeg det er lige igennem fedt. Von Trier har altid eksperimenteret med provokerende og bemærkelsesværdige værdier i hans film og udtryk. At han bliver smidt ud af Cannes pga. hans nogle udtalelser om Hitler, kan blot gøre ham et endnu større mediemenneske end han allerede er.

Lars ved godt, at mange folk stadig er utrolig sarte over hvad der skete i 2. verdenskrig, og dette udnytter han bare. Hans undskyldning er jo bare fordi, at han nok stadig vil have sin film med i forestillingen. Det ville være logisk.

Line FS

Okay, det var selvfølgelig slet ikke særlig smart sagt!
Det gik også helt galt for ham, man kunne godt se han prøvede at nå til et eller andet, men han fik ikke rigtig reddet den.
Ret dumt sagt, ikke smart.
Men nu har han sagt undskyld, og Lars von Trier, ER jo Lars von Trier.. man ved han vil sige sådan nogle underlige ting, og nu har han sagt undskyld.
Tja.. jeg ved nu ikke om jeg synes han burde smides ud eller ej. Men det er jo et sårbart emne stadig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.