Cookie- og Privatlivspolitik
Kino i Cannes - 'Pirates of the Caribbean 4' deler kritikerne

Kino i Cannes - 'Pirates of the Caribbean 4' deler kritikerne

De første reaktioner fra verdenspressen og kino.dk's bedømmelse

Stem op!
10
Stem ned!
-3
(reset)

En af årets mest ventede film blandt det brede publikum er uden tvivl 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand', der er den fjerde i eventyrserien.

Anmeldere fra hele verden var troppet op lørdag morgen kl. 8.30 til den første pressescreening af filmen. Og det har været nogle blandede reaktioner, der er kommet ud af kritikernes pen.

Johhny Depp er tilbage som piratkaptajnen Jack Sparrow, der denne gang må undvære Orlando Bloom og Keira Knightley til fordel for Penélope Cruz og Ian McShane som Angelica og Blackbeard.

Det velansete mediemagasin Variety kalder filmen for ”en kærkommen korrigerende genoplivning af den sjove, fjerlette letfærdighed, som enhver film baseret på en Disney-forlystelse bør udstille.”

The Hollywood Reporter skriver: ”Kaptajn Jack Sparrow er tilbage i fin form i sit fjerde eventyr, som er mere alvorlig i hænderne på en ny instruktør, Rob Marshall, og takket være Penélope Cruz er det også en hel del mere sexet.”

Filmmagasinet Screen International er mindre positiv i sin bedømmelse: ”En ny instruktør og nogle vigtige skuespillerændringer gør meget for at rette op på skibet til den overdimensionerede fjerde omgang af denne mindre og mindre underholdende franchise.”

At anmeldelserne er delte er, når man har set filmen, egentlig ikke så mærkeligt. Den forsøger at gå nye veje, og så fokuserer den mere end nogensinde på Jack Sparrows udfoldelser.

Den komiske timing er ikke så veludført som etteren, og selvom de forvirrende sidehistorier fra treeren er næsten helt væk, er kærlighedshistorien mellem en præst og en havfrue mildest talt ikke overbevisende.

Når det er sagt, er netop de nye havfruer og zombier med i de bedste scener i filmen, så der er helt klart noget at hente for fans af serien.

Uanset kritiske røster fra Cannes skal filmen nok nå sit publikum. Det er publikum, den er lavet til, som Johnny Depp udtrykte på det efterfølgende pressemøde.

Du kan selvfølgelig læse mere om pressemødet på kino.dk senere.

Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand går i land i Danmark den 19. maj.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidi

Man kan efter min mening tydeligt mærke at der er kommet en ny instruktør, man han kommer godt efter... Derudover synes jeg at Will og Elizabeth mangler for at gøre denne film perfekt.
Kaptajn Jack er den samme som altid og det er da dejligt at der ikke bliver lavet om på hans karakter...

Jeg giver den 3 ud af 5 stjerner

Rebekka

Jeg forstår det sådan set også, selvom jeg personligt nok er på den lidt negative side. Det er en fin og underholdende film, men jeg er meget enig i, at den komiske timing var lidt off denne gang - derudover blev jeg overrasket over, at jeg fandt Jack lidt forudsigelig denne gang, men måske har jeg set dem for mange gange?! Jeg kunne nu godt lide 3'eren og synes i grunden den fik bundet alle de løse ender fint sammen, men 4'eren fik mig ikke helt overbevist og jeg synes ærlig talt, at den manglede lidt af sin originale charme - desværre.

Line FS

Jeg er total positivt overrasket over denne film.
Jeg forstår virkelig godt de forskellige holdninger til den.
Men personligt kunne jeg ikke lide 3'eren, og er derfor virkelig glad for denne lidt "nyere" start. Jeg elsker de nye karakterer og den lidt anderledes historie, dog stadig med sammehæng til de andre. Jeg takker for at redde filmene, synes det var ved at gå galt. Men den her film er bare fantastisk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.