Kino i Cannes - Lynguide til filmfestivalen

Alt hvad du behøver vide om den 64. udgave af filmfestivalen
Adrien Brody og Owen Wilson under åbningsgallaen
(© AFP)
Kino.dk er ankommet til Cannes, men inden vi går i gang med at rapportere fra filmfestivalen, giver vi give en hurtig guide med alt, hvad du behøver at vide om den 64. version af den sydfranske festival.

Hvornår foregår det?
Festivalen starter den 11. maj og slutter den 22. maj. Prisuddelingen finder sted den 21. maj. Åbningsfilmen Midnight in Paris er ikke med i nogen konkurrence.

Hvor foregår det?
Festivalpaladset er festivalens hovedsæde og har den røde løber, hvor alle stjernerne florerer. Bygningen er placeret i ned i nærheden af vandet i midten af Cannes. Pressevisningerne foregår både her og rundt omkring i byens biografer.

Hvem er i konkurrence?
20 film konkurrerer i år om hovedprisen De Gyldne Palmer (Palme d’Or). Deriblandt to danskere, Lars von Trier og Nicolas Winding Refn. Se alle filmene i hovedkonkurrencen.

Derudover uddeles der andre, mindre priser. Camera d’Or er måske den næststørste pris på festivalen, og i år kæmper danske Frederikke Aspöck med om prisen. Hun deltager med filmen 'Labrador'. Endelig er der Un Certain Regard-prisen og en kortfilmspris.

Hvem bestemmer vinderen?
Det er en jury, der bestemmer, hvem der skal modtage De Gyldne Palmer. Der er forskellige juryer alt efter, hvilken pris der skal uddeles.

Juryen til De Gyldne Palmer består i år af:
Robert De Niro (formand)
Marina Gusman
Jonnie To
Mahamat-Saleh Haroun
Uma Thurman
Jude Law
Nansun Shi
Olivier Assayas
Linn Ullmann