Se åbningsscenen fra 'Scream'

Drew Barrymore får et telefonopkald…
Don't answer the phone!
(© Dimension Film)
“What’s your favorite scary movie?” Åbningsscenen i den første Scream (1996) er allerede en klassiker.

Teenagepigen Casey (Drew Barrymore) er alene hjemme. Hun popper popcorn og skal til at se en uhyggelig film. Telefonen ringer. En forvrænget stemme i den anden ende vil lege en leg. Hun skal svare rigtigt på spørgsmål om gyserfilm. Svarer hun forkert, vil hun dø for enden af en kniv… og det gør hun så midt på græsplænen, grædende, på flugt fra en maskeklædt skikkelse, og bare meter væk fra sine intetanende hjemvendte forældre.

De der kan huske biografturen tilbage i midt 90erne, husker hvordan gyserfilm - eller rettere sagt slasher-film - forandrede sig lige for øjnene af én. Og til det bedre. Det var ikke første gang, en slasher indebar komiske elementer, og det var sandelig ikke første gang, en maskeret morder slagtede teenagere, men stilen var mere selvbevidst, tonen friskere og omfanget større.

Filmen åbnede faktisk til lunkne anmeldelser og beskedne billetindtægter, men publikum spredte fænomenet, og ’Scream’, der havde kostet 14 mio. dollars at lave, endte med at blive et sleeper hit med en verdensindtjening på over 170 mio. dollars. I dag anerkendes ’Scream’ som en milepæl i gyserhistorien af såvel publikum som anmeldere.

Guderne skal vide, at et godt gys ikke er let at finde. ’Scream’ var et godt gys!

Scream 4 har premiere den 14. april.

Se åbningsscenen nedenfor.