Cookie- og Privatlivspolitik
Se åbningsscenen fra 'Scream'

Se åbningsscenen fra 'Scream'

Drew Barrymore får et telefonopkald…

Stem op!
4
Stem ned!
-2
(reset)
“What’s your favorite scary movie?” Åbningsscenen i den første Scream (1996) er allerede en klassiker.

Teenagepigen Casey (Drew Barrymore) er alene hjemme. Hun popper popcorn og skal til at se en uhyggelig film. Telefonen ringer. En forvrænget stemme i den anden ende vil lege en leg. Hun skal svare rigtigt på spørgsmål om gyserfilm. Svarer hun forkert, vil hun dø for enden af en kniv… og det gør hun så midt på græsplænen, grædende, på flugt fra en maskeklædt skikkelse, og bare meter væk fra sine intetanende hjemvendte forældre.

De der kan huske biografturen tilbage i midt 90erne, husker hvordan gyserfilm - eller rettere sagt slasher-film - forandrede sig lige for øjnene af én. Og til det bedre. Det var ikke første gang, en slasher indebar komiske elementer, og det var sandelig ikke første gang, en maskeret morder slagtede teenagere, men stilen var mere selvbevidst, tonen friskere og omfanget større.

Filmen åbnede faktisk til lunkne anmeldelser og beskedne billetindtægter, men publikum spredte fænomenet, og ’Scream’, der havde kostet 14 mio. dollars at lave, endte med at blive et sleeper hit med en verdensindtjening på over 170 mio. dollars. I dag anerkendes ’Scream’ som en milepæl i gyserhistorien af såvel publikum som anmeldere.

Guderne skal vide, at et godt gys ikke er let at finde. ’Scream’ var et godt gys!

Scream 4 har premiere den 14. april.

Se åbningsscenen nedenfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Terfauser/920630

Er jeg den eneste der synes det er mega dumt at de laver en 4'er?? De afsluttede den trods alt i 3'eren, de ødelægger dem nok nu!
Det er noget lort de ikke bare kunne lade den være! Skal ind og se forpremieren på 4'eren, så må man lige vurdere hvor hårdt de havde brug for pengene.. -.-

Sofie

Nej nej, det er ikke så galt :)

Magnus

vil VIRKELIG gerne se dette klip... men TØR ikke! håber ikke jeg kommer til at lyde som en tøsedreng men... sker der noget VIRKELIG klamt i dette klip??

Stine Teglgaard

Klippet er uden blod ... Vi viser kun telefonsamtalen.

Så kan du vurdere om det stadig er for uhyggeligt ;)

MVH Stine
kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Det helt centrale er den manglende historie - vi ser kun flig af noget, og kender ikke vores hovedperson nok til at vi synes han er interessant.

6 timer siden
mette

Fed liste. Mangler dog to af mine favoritter: The Game og Primal Fear

9 timer siden
Jensuser/8141
Jensuser/8141

The Sting med Robert Redford og Paul Newman havde da den vildeste og mest overraskende slutning på en film og den burde have været med

10 timer siden
madsjakobuser/535626
madsjakobuser/535626

Mangler helt sikkert på denne ellers gode liste...

11 timer siden
Antaeus

Der er ingen tvivl om at Harry Potter universet og film-fortsættelserne foregår i et fantastisk og magisk univers. Men her hører ligheden også op.

2 dage siden