Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10: Besøg fra rummet

Top 10: Besøg fra rummet

Vi har kåret vores favoritter - stem på din

Stem op!
17
Stem ned!
-4
(reset)
På torsdag bliver jorden invaderet af rumvæsner, når World Invasion: Battle Los Angeles lander i biograferne.

Og det er ikke første gang i filmhistorien, menneskeheden møder besøgende fra rummet. Kino.dk præsenterer de 10 mest skelsættende møder med de fremmede.

Der er to kriterier for udvælgelsen af film: De skal foregå på jorden (altså ingen 'Alien') og der skal være deciderede rumvæsner med (altså ingen 'Superman').

1 E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Instruktør
Steven Spielberg
Verdens sødeste rumvæsen i verdens bedste rumvæsenfilm. E.T., der forsøger at finde hjem til sin planet, mens han bliver ven med drengen Elliot (Henry Thomas), kan fremkalde tårer i øjnene hos både sure anmeldere og barnlige sjæle.

2 District 9 (2009)
Instruktør
Neill Blomkamp
Analogierne til Apartheid og generel racediskrimination står i kø i denne intense science fiction-film. En kæmpemæssig ufo svæver over Johannesburg i Sydafrika, og rumvæsnerne lever som udstødte i specielle lejre, indtil en videnskabsmand (Sharlto Copley) bliver smittet med en fremmed virus.

3 Det grusomme udefra / The Thing (1982)
Instruktør
John Carpenter
Gyser-instruktøren John Carpenters remake af 1951-filmen 'The Thing from Another World' er et studie i isnende uhygge og klaustrofobi, når et parasitagtigt væsen skaber ravage for et hold forskere på en lille polarbase. I øvrigt jordede 'E.T.' filmen, da de begge havde premiere sommeren 1982, men 'Det grusomme udefra' er kommet siden efter det med et stort kultfølge. En prequel med Ulrich Thomsen forventes i år.

4 Nærkontakt af tredje grad / Close Encounters of the Third Kind (1977)
Instruktør
Steven Spielberg
Spielberg er ekspert i møder med fremmede, og han står for både den første og fjerde film på denne liste. I 'Nærkontakt af tredje grad' er rumvæsnerne knap så søde som i 'E.T.', men stadig fredelige, og deres udseende er næsten blevet synonym med en rigtig ’alien’.

5 Predator (1987)
Instruktør
John McTiernan
Arnold Schwarzeneggers benhårde deling af elitesoldater bliver jagtbytte for et højteknologisk rumvæsen i denne nyklassiker, som har fået to direkte efterfølgere og to spin-offs (Aliens vs. Predator). Det er stemningen og den enkle jager-efter-bytte-handling, der gør 'Predator' til en perle.

6 Dybet / The Abyss (1989)
Instruktør
James Cameron
Rumvæsner under vand? Jo, alt kan lade sig gøre i James Camerons stemningsmættede og computereffektmæssigt banebrydende undervandseventyr med Mary Elizabeth Mastantonio, Ed Harris og Michael Biehn.

7 Independence Day (1996)
Instruktør
Roland Emmerich
Historien i 'Independence Day' minder om 'Klodernes kamp' (1953), men effekterne var ved premieren det flotteste, publikum havde oplevet. Destruktionen af Det hvide hus står som et uhyggeligt ikonografisk billede på genren, når den er mest kompromisløs, og selvom patriotismen tager overhånd mod slutningen, er der tale om et højdepunkt i genren.

8 Signs (2002)
Instruktør
M. Night Shyamalan
Efter 'Den sjette sans' og 'Unbreakable' havde M. Night Shyamalan bevist sit værd som instruktør, og med 'Signs' skabte han sin hidtil mest intense film. Mel Gibson er familiefaren og ekspræsten, der samtidig kæmper med sin tro, mens verden oplever nærkontakt fra et uvenligt rumvæsen.

9 The X Files: Fight the Future (1998)
Instruktør
Rob Bowman
Tv-serien 'The X Files' indførte hemmelige regeringsplaner om rumvæsner til primetime-tv i 1990erne, og i filmen 'The X Files: Fight the Future' kulminerede det hele med et langt højere budget end serien. Sandheden er derude, og FBI-agenterne Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) er meget tætte på at finde den.

10 Cocoon (1985)
Instruktør
Ron Howard
Pensionister ved en pool lyder hverken særligt spændende eller rumvæsen-agtig, men Ron Howards komiske science fiction-film byder på original underholdning og overraskende plotdrejninger. Titlen henviser til rumvæsen-kokonerne, som giver pensionisterne ungdommelige kræfter.

Sådan gjorde vi: Redaktionen nominerede i fællesskab de relevante film til afstemningen. Hver især lavede deres personlige top 10-liste ud fra listen, som i sidste ende resulterede i kino.dk's endelige top 10.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Brad Pitt i 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'
9 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Hearts

jeg fik mest nærkontakt med det ydre rum i filmen Nærkontakt af 3.grad. Formidabelt skuespil og drama.

Wayne

Er og bliver en klassiker - men jeg var også begejstret for District 9.

Apollouser/1014768

E.T.
Predator
District 9
Close Encounter of the third kind
Invasion of the Body Snathers (1978)
The Abyss
Men In Black
War of the Worlds (1953)
The day the Earth stood still (1951)
Plan 9 from outer Space

Antaeus

Sjovt med smag.
Jeg synes også E.T. er den bedste af de valgte, men havde det være alle rumfilm så var Star Wars sagaen klart nummer 1 og Aliens nummer 2.

Den jeg har som dårligste på listen, District 9, kommer ind på 2. pladsen. Jeg gik virkeligt positivt ind til denne film, men kom mega-skuffet ud. Den fangede mig slet ikke.

Den fantiske film "The Thing" har kun fået 4%, meget underligt. Den bør man unde sig selv at se.

Martin

Der er kun én film ud af det "enorme" udvalg af film som jeg synes er god :D

Martin

Daniel

District 9 er den bedste film på denne listen. D9 er simpelthen banebrydende god og kan betegnes som "the messiah of sci-fi". Dette er fordi den sidste *gode* sci-fi's er The Abyss fra 89.. E.T og den Predator var også spændende, men kan på ingen måde matche District 9 som klart var 2009's bedste film, hvis man spørger mig.

Independance Day holder slet ikke i denne moderne tid. Kun hvis man godt kan lide klicheer og oversmurt patriotisme.

Thomasuser/852021

Lars; Læs dog artiklen! :-)

Det er ikke hvilken Alien er den sejeste, men hvilken FILM er den bedste, I "Alien" er de IKKE på jorden.

Og til District 9-haterne . i ville ikke kunne genkende en original, genial film hvis den malede sig selv lilla og dansede nøgen rundt foran jer, mens den sang "jeg er en original, genial film..."

Mrs. Mia Wallace

Malte har SÅ ret!!! Vil ha' de kranie-eksploderende grønne sataner, med det fede "sprog" med på listen.. ;oP

LHL2500user/12233

Og før en eller anden spade skriver: "Læs dog artiklen"
"Der er to kriterier for udvælgelsen af film: De skal foregå på jorden (altså ingen 'Alien')..."

Alien vs. Predator 1 og 2 udspiller sig på Jorden, så derfor burde Alien (Xenomrph) helt klart være på listen.
Ja, filmene er elendige, men Alien er uden sammenligning det ledeste rumvæsen på film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

5 dage siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

5 dage siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

5 dage siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter