Cookie- og Privatlivspolitik
Interview med Ole Christian Madsen

Interview med Ole Christian Madsen

"Du griner meget mere, når du laver komedie, end når du laver ’Flammen og Citronen'."

Stem op!
3
Stem ned!
-2
(reset)
Vin, kærlighed, kvinder og fodbold. Komedien 'SuperClásico' med Anders W. Berthelsen og Paprika Steen, handler om fire essentielle grunde til at leve livet. Vi mødte den 44-årige instruktør i Berlin.

’SuperClásico’ er din første film siden ’Flammen og Citronen’. Det er et stort spring fra krigsdrama til komedie.

Jeg ser hver film gennem dens egen optik, og jeg lavede ’SuperClásico’, fordi jeg ville have en mere munter tone i mit liv. Det betød, at jeg var nødt til at lave en film, der havde et andet syn på livet. Du griner meget mere, når du laver komedie, end når du laver ’Flammen og Citronen’. Presset er mindre, og du kan slippe kræfterne fri.

Det er selvfølgelig også mindre forpligtende. Hvis du forsøger at sætte ny optik på Danmarks rolle under besættelsen, stikker du hånden i en hvepserede. Jeg vil gerne gøre det igen, men først efter et godt stykke tid.

Hvorfor placere en dansk komedie i Argentina af alle steder? 

Landet har den perfekte kombination af passion og fodbold. Det er også tilstrækkeligt anderledes til, at man kan placere en middelklassedansker i midten af hele malstrømmen. Argentinerne var jo skønne og optaget af filmen på en fantastisk varm og rørende måde. For det første ser de jo godt ud. For det andet er de stolte, som argentinere er, og der brænder en ild for at ville gøre det virkelig godt - de var virkelig på.

Det var deres første internationale film, og vi havde en fantastisk proces. Det har været en ubetinget fornøjelse med de argentinske skuespillere. Fodboldstjernen Juan Diaz, der bliver spillet af Sebastián Estevanez, er faktisk en stor soap-stjerne fra tv. ’SuperClásico’ er hans første film nogensinde, men han har spillet med i over 800 afsnit af en tv-serie.

Hvad håber du at få ud af filmen?

Det tog rigtig lang tid at få filmen finansieret fordi man bl.a. tvivlede på, om jeg overhovedet kunne lave en komedie. Jeg laver film så godt, som jeg kan, og ’SuperClásico’ har allerede givet mig meget. Det har været en stor oplevelse at lave den, og jeg har opdaget nye sider af mig selv. Og jeg håber jo, at folk tager imod filmen, så den også får et liv for andre end bare mig selv. Man skal jo ikke kun lave film for sin egen skyld - film skal ses af et publikum.

SuperClásico har biografpremiere den 17. marts.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Birgitte

Supe Clásico er en utrolig underholdende film ( har været til forpremiere) der har rigtig mange sjove replikker og scener og viser en del af de problemer der er for ægtefæller der er selvom man er gået fra hinanden og skal sætte det endelige punktum ved skilsmissen.
Anders W. Berthelsen spiller fantastisk godt og fylder rollen ud 100 %.
Alle de Argentinske skuespillere lever også helt op til deres roller og musikken og billederne af Argentina er en dejlig oplevelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Deadpool er en slags spoof på superheltegenren - så det er ret svært at se at et mix ikke vil ødelægge begge dele.

5 dage siden
Aneuser/1532890
Aneuser/1532890

Det bliver et spændende bio-år, og jeg synes det var svært at vælge de 5 titler jeg glæder mig mest til, men Jussis Marcoeffekten er nok den jeg gl

1 uge siden
Dal
Dal

Glæder mig så meget til at komme j biografen igen og der er mange af filmene jeg skal se - så de fem jeg endte med at vælge er ikke nødvendigvis de

1 uge siden
Stig

Bliver fedt at se hvordan man for alvor får flettet Lee og Kirbys kosmiske figurer ind i MCU.

1 uge siden
Kent

Den nye 007 står højt på listen, Daniel C's sidste, så den skal ses.
Familien jul skal ses sammen med knægten da han elsker den.

1 uge siden

Aktive debatter