Cookie- og Privatlivspolitik
Månedens klassiker - Bambi (1942)

Månedens klassiker - Bambi (1942)

Daniel vælger film – se klassisk scene

Stem op!
11
Stem ned!
-2
(reset)

Som noget ny kan du hver måned læse om en klassisk film, som redaktionen vælger, og se klip fra filmen.

Daniel vælger den første film...

I denne måned er der premiere på Disneys To på flugt. Men Disney står som bekendt bag en række klassiske tegnefilm, og af alle disse er 'Bambi' min personlige favorit.

Lad mig forklare, hvorfor filmen er så fantastisk.

Handling
’Bambi’ handler om hjortekiddet af samme navn, og filmen følger hans første år i skoven sammen med sin bedste ven, kaninen Stampe, og sin mor.

Bag om filmen
'Bambi' blev til i 1942, fem år efter verdens første tegnefilm i spillefilmslængde, Snehvide og de syv dværge. Selskabets grundlægger Walt Disney havde allerede med denne og adskillige kortfilm positioneret sig som tegnefilmens mester, og ’Bambi’ er for mig kulminationen af de tidlige Disney-værker.

Første gang jeg så 'Bambi' var som ganske lille. Allerede dengang huskede jeg selvfølgelig bedst scenen, hvor Bambis mor bliver skudt af jægere. En sørgelig og mindeværdig oplevelse i barndommen, ingen tvivl om det.

Da jeg flere år senere så Disney-mesterværket Løvernes konge, kunne jeg godt se parallellerne til 'Bambi' (bl.a. temaerne om livets cirkel er gengangere), og begge film er nu på min liste over yndlingstegnefilm. Og nu, som voksen, er der endnu flere lag i filmen, man kan glæde sig over.

Den klassiske indvending mod filmen er, at den nærmest ikke handler om noget. Men det er jeg uenig i. Tværtimod handler den om alt - livet, døden og genfødslen (i overført betydning).

Samtidig kombinerer filmen på smukkeste vis den barnlige, søde og rene streg, som kendetegner alle Disneys film, med et voksent og lyrisk musikbillede, som lå Walt Disney nært, og som han allerede havde udforsket i Fantasia to år forinden. Den blanding er intet mindre end en genistreg, som gør filmen tilgængelig og givende for både børn og voksne.

Se den klassiske scene
Du kan scanne koden og se den scene, som er min personlige yndlingsscene fra filmen. Jeg har ikke valgt skøjtescenen, som man kan se hvert år i 'Disneys juleshow'. Nej, jeg har valgt en scene, hvor Bambi har lagt sig til at sove sammen med sin mor.

En regndråbe rammer bladet ved hans snude, og mens filmens smukkeste sang (Little April Shower) lyder i baggrunden, følger vi skovens dyr, mens regnen står på. Det er både komisk, sødt, enestående og helt igennem disneysk.

Er I enige i mit valg af 'Bambi'? Skriv jeres mening i kommentarfeltet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kimuser/264153

Har lige genset Bambi på bd og det må endnu engang siges - Bambi er en af Disneys bedste film.

Kimuser/264153

Bambi er en af Disneys smukkeste film, - en film som bør stå i alle film samlinger. Magisk.....

Amalie

jeg havde nok foretrukket bambi på skøjter .. :)

Charlotteuser/10084

Bambi er helt vildt sød, og jeg skal i hvert fald eje den på DVD når den udkommer engang i marts :D

Anonymuser/0

Hvert et billede er ren, uforfalsket kunst; fyldt med hjerte og sjæl. Kan mærke klumpen i halsen. Fantastisk!

Line FS

Jeg eeelsker den ide :D

Og ja, Bambi er bare FANTASTISK! Jeg er virkelig enig med dig :D
De gamle disney klassikere har bare sådan en sjæl som ikke er ser andre steder! - Virkelig unikt!

KristianEnevoldsen

Utrolig dejligt og så livsbekræftende. Mødre og deres børn. Så dejligt. Det kan ikke blive mere i DIsneys ånd. Så smukt

Frida()

Når jeg ser det klip bliver jeg helt nostalgisk! Jeg har set Bambi RIGTIG mange gange som lille og det er efterhånden en del tid siden, at jeg har set den sidst. Den skal ses igen snart! Godt valg(:

Ditte Sabine

Jeg kan ikke sige så meget andet end, at jeg er enig med dig! :)
Bambi er også en af mine favoritter, og jeg synes jo netop også, at den så smukt skildrer livet og døden.
Smuk film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jensuser/360802
Jensuser/360802

De nye brillefri 3D special effects, og computer effects generelt, samt selve sammenklipningen, skal først for alvor igangsættes nu.

9 timer siden
Gustav

Det bare luksus jo

1 dag siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 dag siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

5 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

5 dage siden

Aktive debatter