Ankomst til Berlinale 2011

Filmfestival i Berlin
Billede
I eftermiddags ankom jeg til filmfestivalen i Berlin, nærmere bestemt Potzdamer Platz hvor hovedparten af festivalen holder til, der på en almindelig hverdag er et ucharmerende område præget af kolde facader i glas og stål.

Denne gang var det anderledes, og selvom de røde løbere lå gabende tomme foran gallabiografen Berlinale Palast før visningen af Wim Wenders ’Pina’, var det hypermoderne kvarter i live på en anderledes livlig måde.

Og det skyldes ikke filmene. Dem har jeg endnu ikke set nogen af, og bedømt ud fra køerne til de forskellige screenings, skal man tilsyneladende vælge sine kampe med omhu - især hvis man vil se film med genkendelige navne på rollelisten.

Først står den dog på filmfest i Kreuzberg, og derefter Shooting Stars 2011 mandag formiddag (der kårer kontinentets største skuespiller-talent).

Her er Pilou Asbæk blandt de 10 udvalgte i selskab med bl.a. Domhnall Gleeson (Bill Weasly i ’Harry Potter 7 - del 1 & 2’) og Andrea Riseborough fra Never Let Me Go og den kommende 'Brighton Rock'.

Mere om det i morgen.