Anmelderne begejstrede for 'Klovn'

Store roser til 'Klovn: The Movie'
Trods adskillige pinligheder tager anmelderne hatten af for 'Klovn: The Movie'
(© Per Arnesen)
Klovn: The Movie har premiere i dag, og de danske anmeldere er overvejende begejstrede for filmen.

Filmen får hele fem stjerner hos både Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken.

Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet skriver: "Det er ganske enkelt den sjoveste danske film, jeg har set i umindelige tider. Og den mest tåkrummende. På den gode måde."

Også Jyllands-Postens Nanna Frank Rasmussen lægger vægt på det pinlige og mener, at de to klovne Frank Hvam og Casper Christensen bærer filmen hjem.

Pinlighederne er også omdrejningspunkt for Erik Jensens (Politiken) anmeldelse: "Lad os derfor slå fast med det samme, at det ikke bare går godt, men decideret forrygende med at omsætte pinlighederne fra tv-succesen ’Klovn’ til film... lattermusklerne vil holde fest i halvanden time, inden eftertanken får lov at tage over."

Morten Dürr fra Børsen er mindre begejstret, men giver filmen fire stjerner med denne forklaring: "Temaet for filmen bliver dermed tissemænd... Lyder det sjovt? Nej vel? Men det er det faktisk."

Fire stjerner tilldeles også af Iben Albinus Sabroe fra Berlingske Tidende, der skriver: "Frank Hvam og Casper Christensen bruger et gigantisk læs drengerøvshumor som undskyldning for at fortælle en virkelig fin udviklings­historie. 'Klovn - The Movie' er brillant komik."

'Klovn: The Movie' får også fire stjerner af BT's anmelder Birgitte Grue, der pointerer, at filmen er lige så god som de mellemgode afsnit af tv-serien. Hun konkluderer dog, at hvis man kan lide serien, kan man også lide filmen.