Cookie- og Privatlivspolitik
'Harry Potter 7' byder på tryllestavskampe, forfølgelse, tortur og drab

'Harry Potter 7' byder på tryllestavskampe, forfølgelse, tortur og drab

Den nye Harry Potter-film får censuren 11 år af Medierådet - læs hvorfor

Stem op!
37
Stem ned!
-6
(reset)
Hygge og uhygge har altid gået hånd i hånd i Harry Potter-filmene, og seriens nyeste indslag er ingen undtagelse.

Filmen, som i lange passager er dyster, mørk og ildevarslende, rummer mange scener med dramatiske tryllestavskampe, forfølgelser, tortur og drab.”, lyder Medierådets begrundelse, der også peger på et koldblodigt drab og en meget truende slange, som uhyggelige elementer i første del af ’Harry Potter og Dødsregalierne’.

Harry Potter-censuren er således atter 11 år, men denne gang skal man formentlig forberede sig på lidt mere uhygge end sædvanligt.

Andensidste film om Harry Potter har nemlig fået censuren PG-13 i USA, hvilket er et niveau højere end Harry Potter 6, der fik censuren PG. Den amerikanske begrundelse er "...sequences of intense action violence, frightening images and brief sensuality."

Men det er ikke så slemt, som det lyder.

If. Medierådet foregår filmen nemlig ”... i et urealistisk eventyrunivers, hvor de voldsomme scener ikke er decideret udpenslede”.

Forsalget til 'Harry Potter og Dødsregalierne - del 1' er startet, og filmen får premiere den 18. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Annemarieuser/58924

En lille detalje: forfatteren har skrevt bøgerne med henblik på at de skal passe til de børn som har samme alder som hovedpersonerne. Når Harry Potter er 10 er det forfatterens mening at bogen og historien paser til et barn på 10, når han er 11 er det børn på 11 osv. Det er også derfor at bøgerne bliver tykkere og handlingen mere voldsom og kompliceret for hver ny udgivelse.
Måske har de ikke taget hensyn til dette i filmene men så er der netop aldersvbegrænsning på. De skal være på plads for at beskytte børnene netop fordi der er forældre som ikke har fornemmelsen for at sætte hensynstagende grænser.
Når de grænser er nu vurderet af eksperter giver de ingen mening at børn alligevel må se filmen sammen med en voksen. Så lad dem se det hjemme under forhold hvor de kan distreheres, lukke øjne og øre for lyd og opmærksomme forældre kan springe hurtig gennem de grimme scener når de viser sig.
Hele ideen med at læse højt i biffen for sine børn, tja, jeg synes at de bør lave særlige visninger for dem der gerne vil det, eller se den i baby-bio for ammende mødre osv. Det er temmelig forstyrrende for os andre men aktivitet og larm og tale. Måske vil de forstyrrende personer gerne betale os for vores tid? Oplevelsen er i hvertfald ødelagt for os andre.
dvs: ENIG!!!!

Mette Iuser/590810

Hvis ens barn ikke forstår filmen uden at få læst eller forklaret store dele af hvad der foregår/bliver sagt, så lejer man filmen når den kommer ud, Alt andet er respektløst over for alle andre i salen, nøjagtigt lige som, at man ikke må sidde og tale i telefon.
Som jeg plejer at sige til min datter på 10 år, når vi sidder og ser en film herhjemme, og hun sidder og snakker om filmen, fordi hun lige mener hun skal fortælle, hvad hun ved der foregår fordi hun allerede har set den, så har jeg ikke bedt om at få lagt kommentatorsporet på. Det har jeg helt bestemt heller ikke når jeg går i biografen. der kommer jeg for at nyde filmen, ikke blive forstyret af nogen der konstant skal snakke om filmen, eller noget andet for den sags skyld

Jette

Mht. det med undertexterne, så kan man jo sagtens tage ind og se den selvom man ikke kan læse dem, så længe man kan forstå engelsk. Jeg var 11 da jeg var inde og se Hp 3 på originalsprog, og har altid set dem på originalsprog første gang. og altid har jeg hadet de skide undertexter, de ødelægger filmen da man kommer til at fokusere mere på dem end på filmen sig selv. men ja hvis barnet ikke kan forstå engelsk eller læse undertexter så skal barnet IKKE se den ;D

fie meyer

Tak er også enig med dig omkring det med Ungdomsfilm/ teenage,
jeg er selv 21 år og var til premiere dengang den første kom, som 11 år. Jeg kan huske klart og tydeligt jeg blev også lidt bange, men sagde til mig selv at det ikke fandtes i virkeligheden, men hvis jeg en dag får børn, og de helt vilde med harry potter eller noget Lignede, så siger jeg at,
Læs bøgerne først og bagefter snak med mig om det.

Pia

Er enig med dig i, at man ikke skal side og oversætte for sine børn i biografen , så må man vente til den kommer på DVD ...

Harry Potter har ALDRIG været tænkt som en børnefilm ... Bøgerne er skrevet som ungdomsbøger og filmen er lavet derefter , det er altså ungdomsfilm/teenagefilm ...

Jeg synes, at så snart man er gammel nok til at læse bøgerne (ALENE - uden mors og fars hjælp) er man også gammel nok til at se filmene ...

fie meyer

der er mange menesker der godt kan læse undertekst, og primært er man over ca. 11 års alderen medmindre man har problemmer med det, men jeg vil slå det klart at hvis der en som ikke kan læse dem så burde man begynder og tænker på at lave noget som er smart ligesom at man får nogen høretelefoner i biograf med den danske version med dansk tale, det er så mit foreslag: selvom det ville være lidt mærkligt, men jeg synes det er en god ide, f.eks jeg var inde og se hp 7, der var nogen der fortalte det til sit barn bag ved.

Cowfoot_pengiuser/13595

De får det til at lyde som om at det skulle være noget nyt. Harry Potter 7 (5 og 6 også) var aldrig ment som en børnefilm.

Pia

Jeg er kun delvist enig med jer. At raten er sat til 11 år som i alle de andre film er fint.
At man ikke "må" se den hvis man ikke kan læse undertekster er en underlig begrundelse. Med denne begrundelse siger I hermed at ordblinde ikke må se den. WRONG!!!
Jeg er 19 år, men er i den situation at jeg er MEGET langsom til at læse og ikke kan nå at læse underteksterne, jeg forstår desuden ikke engelsk, betyder det så også at jeg ikke må se den.
Jeres argument holder bare ikke her!!!

Lyniiuser/530273

Ida, det var en anbefaling i "gamle" dage, men nu er det lov at de minimum skal have den alder som aldersgrænsen lyder. Du kan jo heller ikke købe film og spil, hvis du er under aldersgrænsen, ligesom du ikke kan leje eller låne film og spil.

Idauser/190048

Nu er det sådan at det anbefales at man er over 11 før man går ind og ser filmen, det er ikke sådan at man ikke må gå ind og se den hvis man er under 11. Det er op til individet og dets forældre at bedømme hvad man kan tåle at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter