Ryan Reynolds: "Jeg har virkelig ikke set eller hørt om andre film som denne"

Interview med stjernen fra ’Buried’
"Hallo, jeg vil gerne bestille en pizza ... efter jeg kommer ud af denne kiste"
(© Scanbox)

Ryan Reynolds er i denne uge aktuel i den klaustrofobiske thriller Buried. Heri spiller han en mand, der en dag vågner op levende begravet …

Hvordan blev du tilknyttet så vildt et projekt?

Mit filmselskab spurgte, om jeg ville læse manuskriptet af den her spanske instruktør. Så de sendte mig et meget kort manuskript. Længden alene gjorde mig nysgerrig, og med det samme jeg kom i gang med at læse, var jeg på. Det er så lille en film, at risikoen er relativ lav. Fordi den ikke koster så meget at lave, er det ikke så farligt at tage chancer. Så jeg tænkte bare, hvorfor ikke?

Du er den eneste skuespiller i filmen - følte du et større pres på dine skuldre?

Nej, ikke rigtigt, for jeg har virkelig ikke set eller hørt om andre film som denne. Så igen, jeg tror alle tænkte, at hvis det ikke fungerede, ville det være et forsøg værd, men på den anden side, hvis filmen kom til at fungere, ville vi jo virkelig have fat i noget!

… så du tog et sats?

Ja, og alligevel ikke, for jeg havde en god følelse af Rodrigo (instruktøren Rodrigo Cortéz, red). Han virker faktisk mere som en slags ingeniør end en instruktør, og det fandt jeg ret tiltalende. En film som denne kræver jo, at man tænker ”outside the box”, hvis du forstår, og det kunne man bare mærke, at Rodrigo kan.

Hvordan var det at spille overfor en telefonstemme … og intet andet?

Da vi optog, var det faktisk kun én kvinde, der spillede alle de andre karakterer i telefonen. Det fungerede bedst på den måde, da det var meget intenst. Men i den færdige film er der kommet forskellige skuespillere ind over.

Hvordan forbereder man sig på at blive levende begravet? Er du selv bange for små rum?

Jeg behøvede ikke at lave så meget research, for det ligger meget naturligt for kroppen at reagere, når man bliver lukket ind i et lillebitte rum, hvilket jeg jo til en vis grad blev. Men ellers er jeg faktisk ikke specielt klaustrofobisk.

Hvem ville du ringe til, hvis du vågnede op i en kiste?

Hehe, det er et godt spørgsmål! Gud, hvem ville jeg ringe til? Jeg aner det ikke… Jo, jeg ville sgu nok bare ringe hjem til min mor og få en god samtale med hende. For der er jo ærligt talt ikke de helt store chancer for, at man kommer ud igen…

Din næste film er superheltefilmen ’The Green Lantern’ (Den grønne lygte). Jeg kan forstå, I har været på Comic Con fan convention og vise lidt?

Ja, det var for vildt. Vi viste kun en smule fra filmen, for vi var ikke færdige med optagelserne på det tidspunkt, men det var spændende og fedt at se alle fans og deres begejstring.

Er I nu færdige med optagelserne?

Ja, vi blev færdige for to dage siden…

… og hvordan er din fornemmelse af den?

Jeg har en god fornemmelse, og jeg er ret spændt på den film. Det fede er, at holdet virkelig respekterer fortællingen og har fået nogle vildt dygtige mennesker med på projektet. Instruktøren Martin Campbell (Casino Royale, red) er jo sindssygt dygtig.

Og så lige et par spørgsmål fra brugerne på www.kino.dk

Hvad er din favoritfilm?
Det står lige mellem ’Velkommen Mr. Chance’ (1979) og ’Tilbage til fremtiden’ (1985).

Hvilken instruktør vil du gerne arbejde sammen med?
Jeg ville elske at arbejde sammen med Guillermo del Toro en skønne dag.

Hvilken af dine egne film er din favorit?
Min favorit er nok ‘Just Friends’ (2005) eller ‘The Nines’ (2007).