Cookie- og Privatlivspolitik
Alexandre Aja: ”Vi brugte over 380.000 liter blod”

Alexandre Aja: ”Vi brugte over 380.000 liter blod”

Instruktøren om den aktuelle 'Piranha 3D'

Stem op!
6
Stem ned!
-2
(reset)
20.000 topløse og sommerkåde teenagere fester i den lille badeby Lake Victoria … uvidende at et undersøisk jordskælv har sluppet tusinde forhistoriske piratfisk ud i havet … tørstige efter blod!

Så dejligt enkelt kan gyser-komedien Piranha 3D beskrives. Alligevel tog vi en snak med instruktøren bag løjerne, franskmanden Alxandre Aja.

Hvorfor kombinerer man gys med humor?
Folk snakker meget om gyserfilm over en kam, men det er helt uretfærdigt, for genren indeholder så forskellige film. Jeg elsker genren og vil derfor udforske forskellige sider af den. Den her film er over-the-top gore!

Så vi kan forvente meget vold?
Vi brugte faktisk mere blod i Piranha end i alle mine tidligere film tilsammen! Vi satte rekord og slog Kill Bill! Vi brugte over over 100.000 gallons (ca. 380.000 liter) blod. Vi havde 20.000 unge mennesker under angreb, de skulle alle have blod!

Det er den mest grafiske voldelige film, jeg har lavet, men den minder alligevel mest om film som Evil Dead eller ’Gremlins’, fordi den er tongue-in-cheek... Super blodig, men super sjov! Det er bare camp... det handler jo om et jordskælv, der udløser et piranha-angreb midt i sommerferien... Fordi du også er europæer, kan jeg godt sige det her: ”Det her er en film, hvor man hepper mere på piranhaerne end på teenagerne!”

Det lugter en smule af 80erne?
Ja, jeg vil gerne sammenligne denne her med ’Tast mig, jeg er din’, den originale ’Piranha’ eller måske endda katastrofefilm som ’S.O.S. Poseidon’... du ved film med et stort set up og rigtig mange ofre. Ingen andre laver de her film længere, og de var engang definationen på en sommer-blockbuster.

Er der en fin balance, når man laver over-the-top-film?
Det er kompliceret, fordi man ønsker ikke at krydse grænsen. Jeg ville ikke lave en komedie med uhyggelige øjeblikke, men en gyserfilm med sjove øjeblikke... det her er ikke ’Mars Attacks!’. Jeg håber, at publikum både bliver skræmt og smågriner, når der sker et grusomt dødsfald. Det er ment som en underholdende popcornfilm.

Hvad har du at sige om 3D og gys?
3D-elementet var allerede med i skrivefasen for tre år siden. Det virkede oplagt som et element, der skaber reaktioner og følelser. Gyserfilm er oplagte som 3D-film... især en film som ’Piranha’, hvor 1.000 piranha-fisk og topløse piger flyver imod publikum.

Du har fået et ret vildt cast ...
Jeg gik efter et cast med et element af popkultur over sig. Vi har Elisabeth Shue fra ’Karate Kid’, ’Cocktail’ og Tilbage til fremtiden og ligeledes Christopher Lloyd.

Og så er der Richard Dreyfuss i den ultimative cameo. Jeg var så overrasket over, at han sagde ja! Han gentager sin rolle fra Dødens gab i samme kostume og det hele. Man kan sige, at: ”Hajerne fik ham ikke, men piranhaer... de får ham.”Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Trine

Jeg læste om dette i avisen og blev faktisk glædeligt overrasket.

9 timer siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

2 dage siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

2 dage siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

3 dage siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

3 dage siden

Aktive debatter