Cookie- og Privatlivspolitik
Michael Douglas: ”Jeg ser meget af mig selv i Shia LaBeouf”

Michael Douglas: ”Jeg ser meget af mig selv i Shia LaBeouf”

Interview med stjernen, der er aktuel i ’Wall Street: Money Never Sleeps’

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Filmskurken over dem alle, Gordon Gekko fra Oliver Stones nyklassiker ’Wall Street’ (1987) er tilbage i efterfølgeren Wall Street: Money Never Sleeps.

Vi bringer i denne anledning et interview med skuespilleren bag ikonet, den i dag 65 år gamle Hollywood-veteran Michael Douglas.

Gekko var filmens skurk, men han blev et slags idol for datidens unge finansmænd. Overraskede det dig?

Jamen, jeg var chokeret over, hvor mange mennesker der så ’Wall Street’ og bagefter fortalte mig, at det var Gekko, der havde inspireret dem til selv at starte i branchen. Når man snakkede med dem og forsøgte at foklare, at ”jeg faktisk var skurken”, reagerede de altid med ”nej, nej, nej...”. De kunne bare ikke se det, så jeg går ud fra, de var blevet forført på en måde.

Hvordan har Gekko ændret sig siden første film?

Jeg har lovet Oliver (Stone, red) at holde det tæt til kroppen. Men jeg kan dog sige, at spørgsmålet i virkeligheden er, hvorvidt en leopard kan ændre sine pletter?

Gekko har været i fængsel i otte år, og der er en scene, hvori han fortæller, at dommen gav ham tid til at tænke sig om. Han er nået til et nyt kapitel i sit liv, og nu hvor han ikke længere må være aktiv på børsmarkedet, har han også fået et andet perspektiv på branchen. Jeg vil ikke afsløre mere. Min rolle i filmen er at overbevise publikum om, at Gekko er en ændret mand. Om det er sandt, kan I se i filmen.

Har dit forhold til Oliver Stone ændret sig over årene?

Det har ændret sig, fordi jeg er i en helt anden situation nu end dengang. I dag kan jeg tage mishandlingen meget bedre, haha. Han er meget talentfuld, og han har stor respekt for skuespillere, men han er virkelig hård! Jeg tror hans tid i Vietnam-krigen har gjort, at han foretrækker det, hvis folk kan klare at ”være i skyttegraven med ham”. I mine unge år var jeg nok mere intimideret af Oliver, men i dag er jeg mere selvsikker og i stand til at give tilbage med samme styrke.

Hvordan har samarbejdet været med Shia LaBeouf?

Jeg ser meget af mig selv i Shia. Han kommer fra ingenting og er fuld af ambition. Du må forstå, at der er en grund til, at Shia er blevet valgt til denne rolle. Han er en ekstraordinær ung mand! Jeg blev mundlam, da jeg opdagede, at han startede som skuespiller i en alder af ti. Jeg mener, han lavede stand up i en alder af 11. Shias arbejdsmoral er helt vild. Tre måneder før vi andre overhovedet kom til settet, var han i gang med forberedelserne... hvilket betyder, at han faktisk er lidt af en børshaj i dag. Han udfører et mesterligt stykke arbejde.

Den første film indeholdt nogle mindeværdige sætninger såsom ”grådighed er godt”, “Penge sover aldrig” og “frokost er for tøsedrenge”. Byder denne film på lignende sætninger?

Ja, de var fede, ik? Der er også nogle gode nogle i den her, men jeg ved ikke rigtigt, om de vil blive husket, for det ved man aldrig rigtig. På den første film var der ikke nogen, der tænkte ”den her vil slå dem ud!”... Man ved bare aldrig.

Har Gekko fået et hjerte?

Igen, det ville være dumt at afsløre. For hvad er der så tilbage? Publikum må gætte sig frem til, om han oprigtig har fundet medfølelse eller ej.

Er det sandt, at skurke er de sjoveste at spille?

Ja! Publikum lever jo glædeligt gennem skurkene. De lever nemlig det liv, ingen af os har, men kun tør fantasere om... de fleste af os i hvert fald, haha.

Havde du troet at Gordon Gekko stadig ville være populær i dag?

Jeg havde ikke forudset, at han ville blive arketypen for en kulturperiode og en branche, nej. Men igen han er jo velskrevet. At han stadig har gurustatus på børsmarkedet, er jo helt vildt. Jeg tror helt sikkert, det er den film, de fleste folk identificerer mig med. Det er den film folk altid nævner, og det overrasker mig gang på gang.

Som sagt de var simpelthen forført af ord og tøj. Kostumedesigneren på filmen har faktisk en del af æren. Hun fandt på trenden med nålestribet skjorte og seler. ’Wall Street’ fangede et øjeblik i vores kulturhistorie, der var meget, meget forførerende. Forhåbentlig fanger vi også tidsånden i denne her!

Du vandt en Oscar for rollen som Gekko. Hvad betød det?

Det var så stort! ’Wall Street’ var en vigtig film for mig, da den gav mig en Oscar for mit skuespil. Før det var jeg jo mest kendt som producer. Som Kirk Douglas’ søn er jeg jo andengenerations-skuespiller, og den aften fik mig ud af skyggen.

Folk tror, at børn af stjerner har det nemmere, men det gør det faktisk sværere at skabe sin egen persona. Oscaren var min karrieres højdepunkt og gav mig mulighed for at blive min helt egen. 


Wall Street: Money Never Sleeps får premiere den 30. september.
Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

1 dag siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

3 dage siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

3 dage siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

5 dage siden
Jesper

Han burde have takket nej til den rolle..

Det bliver en no go herfra. WB får ikke fem flade øre for den film herfra.

5 dage siden

Aktive debatter