Cookie- og Privatlivspolitik
'The King's Speech' vinder i Toronto

'The King's Speech' vinder i Toronto

Publikum afgør festivalens vinder

Stem op!
10
Stem ned!
-3
(reset)
TIFF (eller Toronto International Film Festival), der i år har 35 års jubilæum, er netop overstået.

300 film fra over 60 lande blev set af omkring en halv million biografgængere, og et begejstret publikum kårede i går The King's Speech til festivalens bedste.

I filmen spiller Colin Firth den stammende engelske konge George VI og Geoffrey Rush talepædagogen, som forsøger at hjælpe ham med at blive bedre til at holde offentlige taler.

'The King's Speech' får dansk premiere til marts 2011 og er en rigtig crowd pleaser, hvilket kendetegner TIFF, der i høj grad er publikummets festival. De får adgang til samtlige af de mange verdenspremierer samt muligheden for at udspørge de utallige kendte talenter efter screeningerne.

Hovedprisen, People's Choice Awards, er de seneste to år blevet tildelt Precious og Slumdog Millionaire, og 'The King's Speech' kan meget vel blive en af de centrale film i den kommende Oscar-sæson.

De danske film
TIFF 2010 bød også på en del opmærksomhed til danske film, bl.a. 'Armadillo' og 'Karla & Jonas'.

Susanne Biers Hævnen blev vist i festivalens Special Presentations-kategori, og Jørgen Leths Det erotiske menneske var en del af Masters-programmet, der hylder det nyeste output fra verdens bedste filmskabere.

I store amerikanske/canadiske produktioner som The Debt og 'The Whistleblower' sås Jesper Christensen og Nikolaj Lie Kaas i bærende roller, side om side med internationale stjerner som Helen Mirren og Rachel Weisz.

To stærke titler
Festivalen havde i år et enormt stærkt lineup, men især to andre film fortjener at blive nævnt.

Black Swan er Darren Aronofskys psykologiske thriller, en udgave af Svanesøen med en præstation af Natalie Portman, som allerede nu gør hende til en af top-favoritterne til at vinde en Oscar.

Sarahs Key spiller Kristin Scott Thomas en amerikansk journalist, der optrevler historien om den jødiske pige Sarah, som under 2. Verdenskrig låser sin bror inde i et skab, for at beskytte ham, uden at ane at hun kort derefter bliver sendt til en fangelejr med nøglen.

Begge film er mesterlige, følelsesladede og absolutte must-sees.

'Sarah's Key' dansk premiere til januar 2011, 'Black Swan' udkommer 10. marts 2011.


20th Century Fox
Natalie Portman i 'Black Swan'Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.