USA top 10: 'Grusomme Mig' overtager verdensherredømmet

De nyeste og mest populære film i USA
Gru og hans kompaner vil stjæle månen i 'Grusomme Mig'
(© UIP)
Det blev en bedre åbning for 3D-animationsfilmen Grusomme Mig, end de fleste havde regnet med. Actionfilmen Predators, der også har haft premiere i Danmark, tog tredjepladsen.

Grusomme Mig
Den animerede 3D-film om den onde Gru og hans planer om at stjæle månen strøg ind på en førsteplads i weekenden foran den tredje film i Twilight-sagaen, Eclipse.

'Grusomme Mig' indspillede 56,4 millioner dollars i weekenden, hvilket gør det til filmselskabet Universals bedste åbning i 15 måneder, hvor Fast and Furious indspillede 71 millioner dollars. 'Grusomme Mig' har dansk premiere til efteråret.

Predators
Science fiction-actionfilmen 'Predators' åbnede på en tredjeplads med 24,7 millioner dollars. Adrien Brody har overtaget hovedrollen fra Arnold Schwarzenegger som en hårdkogt elitesoldat, der tager kampen op mod ækle rumvæsner.

De amerikanske anmeldere var ret positive taget filmens genre i betragtning, og 'Predators' nød godt af at være den eneste hyper-voldelige film i et stærkt felt af film rettet mod børn og unge kvinder.

Cyrus
Independent-filmen Cyrus kommer ind på en tiendeplads. Den indspillede 1,3 millioner dollars i weekenden, hvilket lige var nok til at komme med på top 10-listen foran Daniel Alfredssons svenske thriller Pigen der legede med ilden (efter Stieg Larsons roman).

'The Girl Who Played With Fire' - som filmen hedder over there - indspillede 904.998 dollars.

Top 10-filmene indspillede i alt 192,4 millioner dollars, hvilket var 38% bedre end sidste år, hvor Brüno lå nummer et med 30,6 millioner dollars.

Top 10 USA: 9.- 11. juli
1. Grusomme Mig - total $56,4 millioner
2. The Twilight Saga: Eclipse - total $157,5 millioner
3. Predators - total $24,7 millioner
4. Toy Story 3 - total $339,2 millioner
5. Luftens sidste mester - total $99,7 millioner
6. Drengerøve - total $110,7 millioner
7. Knight and Day - total $61,8 millioner
8. The Karate Kid - total $164,3 millioner
9. The A-Team - total $73,9 millioner
10. Cyrus - total $3,4 millioner