Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - Gyserfilmens uhyggeligste mordere

Top 10 - Gyserfilmens uhyggeligste mordere

Se redaktionens liste og stem selv

Stem op!
13
Stem ned!
-6
(reset)
I forbindelse med premieren på A Nightmare on Elm Street, hvor Freddy Krueger skræmmer livet af teenagere og biografpublikum, præsenterer Kino.dk de 10 uhyggeligste mordere i gyserfilm nogensinde. Lad blodbadet begynde.

ADVARSEL: Indeholder spoilers

1. Leatherface
Første optræden: Motorsavs-massakren (1973)
Skuespiller: Gunnar Hansen
Kendetegn og baggrund: Korpulent slagter med maske af menneskehud og en hammer eller motorsav som våben. Nasty fyr og den mest skræmmende af alle slasher-mordere. Den virkelige seriemorder Ed Gein skulle eftersigende være inspiration for Leatherface.

2. Michael Myers
Første optræden: 'Maskernes Nat' (1978)
Skuespiller: Flere
Kendetegn og baggrund: Bærer en halloween-maske og knive som våben. Myrdede sin søster som seksårig, hvorefter han blev spærret inde på en lukket afdeling. Som voksen slipper han fri, klar til at lemlæste byens teenagere.

3. Pennywise
Første optræden: 'Det onde' (1990)
Skuespiller: Tim Curry
Kendetegn og baggrund: Dræberklovn, som spiser børn og udnytter deres værste frygt som våben. Pennywise er inkarnationen af det onde, og hans endelige mål er en gruppe på syv børn. Stammer oprindeligt fra Stephen Kings roman fra 1986, hvor ondskaben også går under navnet Robert "Bob" Gray.

4. Jason Voorhees
Første optræden: Fredag den 13. (1980)
Skuespiller: Flere
Kendetegn og baggrund: Iført ishockeymaske myrder Jason Voorhees teenagere, der overnatter ved Camp Crystal Lake. Jason er overmenneskelig stærk og næsten umulig at slå ihjel, hvilket betyder, at han nu har optrådt i 12 film. I den første film er Jason kun med som barn, men filmen lægger grundstenen for hans fremtid som seriemorder.

5. Chucky
Første optræden: Barneleg (1988)
Skuespiller: Brad Dourif
Kendetegn og baggrund: Morderen Charles Lee Rays sjæl bliver overført til en såkaldt Good Guy-dukke, som nu bruger sin tid på at løbe efter børn med slagterknive. I alt fem film om dræberdukken er det blevet til, hvor de fire efterfølgere er blevet mere og mere humoristiske.

6. Freddy Krueger
Første optræden: 'A Nightmare on Elmstreet' (1984)
Skuespiller: Robert Englund, Jackie Earle Haley
Kendetegn og baggrund: Brændt ansigt, blød hat, røde og grønne striber på blusen og en handske med knive som kløer. Freddy blev brændt levende på grund af pædofilianklager og slår nu teenagere ihjel i deres drømme, så de også dør i virkeligheden.

7. Sadako Yamamura
Første optræden: Ringen (1998)
Skuespiller: Rie Ino'o
Kendetegn og baggrund: Spøgelset af en ung pige, der iført hvid kjole, langt sort hår og ligbleg hud i bogstaveligste forstand skræmmer livet af sine ofre, når de ser et særligt videobånd. Hendes mest modbydelige måde at myrde sine ofre på, er ved at decideret kravle ud af tv-skærmen.

8. Jigsaw
Første optræden: Saw (2004)
Skuespiller: Tobin Bell
Kendetegn og baggrund: Excellerer i udspekulerede, sadistiske torturmetoder, der sætter ofret på en ultimativ prøve. Jigsaw bruger en dukke i videofilm som dække over sig. Jigsaw er i virkeligheden civilingeniøren John Kramer, der lider af dødelig cancer.

9. Ghostface
Første optræden: Scream (1996)
Skuespiller: Roger L. Jackson (stemme), flere skuespillere
Kendetegn og baggrund: Bærer sort kappe og fastelavnsmaske, der ligner personen på Edvard Munchs maleri Skriget. Forskellige personer indtager rollen som Ghostface, som derfor er svær at gennemskue og fange.

10. The Fisherman
Første optræden: I Know What You Did Last Summer (1997)
Skuespiller: Muse Watson
Kendetegn og baggrund: Bærer en fiskers regnslag og bruger en fiskekrog som mordvåben. The Fisherman hedder rigtigt Ben Wilis, en fisker, der mistede sin datter i en ulykke, og som herefter bliver kørt ned af fire teenagere. Han dør ikke, men begynder at stalke og myrde dem.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hej

Har aldrig været mere enig i at Leatherface er den mest uhyggelige morder, men kan dog heller ikke rigtig forstå hvorfor i alverden Freddy Krueger ikke er højere oppe på listen? Er helt enig i de tre første men synes dog at Freddy skulle op på nummer fire i stedet for :) synes heller ikke at Jigsaw er uhyggelig, men derimod genial, med hans torturmetoder :) nogen der ved eller kan sende et link, hvor man kan se The Ring henne? Har villet se den længe men ikke kunnet finde den :) vil nemlig gerne se denne 'berømte' Sadako Yamamura, som kan kravle ud af tv-skærmen, rigtig gyserhygge til en fredag aften ;) så endelig send et link! :)

apo456user/66171

michael myers er skide uhygelig syntes jeg jeg har set næsten alle filmene den burde være på første pladseb

metteuser/588548

freddy krueger er ikke pædofil, men barnemorder.

men jeg tror den jeg har været mest bange for er nok chucky, så den film da jeg ikke var så gammel, derefter blev ALLE mine dukker smidt op på loftet i en aflåst kasse. men nu ville det nok være ham drengen i "the unborn" ham kan jeg sgu ikke lide.. eller monstrene i "the decent"

freddy krueger synes jeg ikke skal højere op på listen, for han er uhyggelig på sin egen komiske måde og han er mere en karakter fra en klassiker man skal ha set end han er uhyggelig:=

Stine

Jeg er helt enig i de 2 øverste og så falder jeg af på den xD

Pinhead burde helt sikkert være på listen, det er jo helt forkert han ikke er det, men så må jeg trøste mig med yndlingsmorderen Jason Voorhees er der :)

Men Chucky? Skræmmende? Really?

Inas

Leather Face r den mest uhyggelige mordere! seriøst den mand r virkelig syg i hovedet! :)
´men hvis jeg skulle vælge den der ser mest ugyggelig ud så r det Sadako Yamamura hvis jeg kigger på hende i mere i 2 sek. ´tror jeg at jeg tisser i bukserne! :D

Christian

hahah min fejl xD men en ting har de da tilfældes: De er begge psykopatiske mordere der forsøger at dræbe ting ;)

Christian

Trods Pennywice blot var set i en simpel, low budget tv-udgave af Stephen King's 1200 siders kæmpe bog "IT", så er han et verdenskendt horror fænomen! Fanme godt gået, taget i betragning at filmen ALDRIG har været i biografen, i modsætning til alle de andre. Pennywice er meeega skræmmende og brilliant spillet af Tim Curry.

Jeg HÅBER snart at der vil komme alvor ud af det længe ventet rygte om at "IT" skal genindspilles, i en seriøs og lækker biograf udgave. Filmen bliver R-rated, hvilket vil sige at de har frie rammer til virkelig at ære King's bog ordentligt! Forlyder også at filmen bliver lidt over tre timer lang - erko, den første storfilm af en gyser nogensindet lavet. Håber virkelig snart at den får sit "grønne lys".

Anjauser/67022

Jeg kan nu godt acceptere Letherface som nummer et, men min personlige etter er og bliver altså Michael Myers...og Rob Zombie har på ingen måde ændret på det - tvært imod!

Jeg kan så overhovedet ikke forstå, hvordan Freddy Krüger kan komme så langt ned på listen; både Jason og Chucky overgår ham...det er tæt ved at være skandaløst. Lad os lige få Freddy længere op...mindst på en tredje plads! Den nye Nigthmare on Elmstreet gør kun Freddy mere skræmmende, og det er jo det, der måles på - ikke sandt?

Henrietteuser/11486

Har været bange for Chucky siden jeg var tretten og så filmen for første og eneste gang. Og selvom den sikkert ikke ville skræmme mig idag, så vil jeg ALDRIG se den igen....

Kasper Dahl Nicolajsen

Du har fuldstændigt ret ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Zekiuser/914434
Zekiuser/914434

.... eller "Soning" på dansk. Fra 2007 med Kiera Knightley og James MacAvoy. Det er den med den lange uafbrudte sekvens fra Dunkirk i 1940.

8 timer siden
Emil Fogh

Jeg synes ikke, den sjette sans virkelig holder vand, der er simpelthen for mange elementer, der ikke spiller sammen...

1 dag siden
Emil Fogh

Twistet i Primal Fear er påklistret.

1 dag siden
Danjaluser/179295
Danjaluser/179295

Fedt at se en liste med så mange film jeg ikke har set endnu. Twistet i A beautifull mind og the Game er nok de stærkeste jeg kan huske.

1 dag siden
Martin

The Handmaiden er en så fantastisk film. Og måske skulle Parasite også være på denne liste.

1 dag siden